Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » #VagaIndefinidaDocents, Defensa del català, Ensenyament, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa

El col·lectiu docent no està sol: el verd inunda les Illes per exigir un canvi en les polítiques d’educació

Publicat per dia 16 setembre 2013 – 15:53Cap comentari | 533 views
Share to Google Plus

El que s’ha pogut veure avui a Palma, a Maó, a Vila i a Sant Francesc, fa tan sols unes hores, ha estat una mostra de força, d’indignació, però també un clam esperançador, un alè que es poden canviar les coses, la il·lusió de poder acabar amb el TIL i amb el mal govern que ja fa molts de mesos que fa la punyeta al col·lectiu docents i a molts d’altres.

20130616_1418_VagaIndefinidaDocents_Mallorca_MestresAlcudia_01_AntoniaComasA les 12h les ciutats de les illes han acollit un oceà verd format per professorat avui en vaga, alumnat, famílies i moltíssimes d’altres persones que donen suport a la lluita del personal docent. Minuts abans de l’hora marcada, riades verdes acaparaven els carrers. A Palma es parlava d’unes cinc mil persones assistents a la concentració davant del Consolat de Mar. La gentada s’unia en un sol clam “Dimissió!”. I és que centenars de persones han recorregut mitja illa per venir a la concentració. Els que han vengut en tren comentaven que només s’hi veien camisetes verdes. Altres, com els centres d’Alcúdia, s’han organitzat per venir en bus. Els carrers de Palma, plens de camisetes verdes, formaven una processó improvisada.

Un cop al Consolat de Mar, seu de la Presidència del Govern de les Illes Balears, a sobre de l’escenari, representants de l’Assemblea de Docents i dels Sindicats recordaven els motius de la vaga i feien un repàs de la jornada. En un moment, algunes persones relacionades amb els col·lectius convocants de la vaga han intentat accedir al Consolat per parlar amb el President, però l’entrada l’hi ha estat denegada. Així, han convidat als assistents a la concentració a deixar queixes al registre del Consolat.

Al carrer, la gent saturava la via i s’acaramullava davant de l’escenari per seguir, amb ànim, la concentració. Diversos lemes s’han pogut sentir durant l’acte. A l’altra banda de carrer, a la carretera, els cotxes feien sonar els clàxons per mostrar  afinitat amb l’esdeveniment. A la vorera, alguns policies apuntaven les matrícules dels cotxes per reprimir tota dissidència amb la línia del govern. A Eivissa també hi ha hagut identificacions aleatòries.

La música ha acompanyat l’acte i s’ha corejat l’himne l’Estaca. També la famosa “Emiliano Zapata” de Lax’n'busto ha sonat al final de l’esdeveniment.

A més a més, a Vila, el president del Consell ha sortit de la Delegació i ha rebut una bona escridassada per part dels centenars de persones que s’hi havien concentrat. També han tallat el carrer de davant la Delegació de la Conselleria d’Educació.

Menorca també ha vist centenars de persones concentrades a Maó per donar suport a una vaga que ve molt marcada pels tres directors expedientats. Fa dues hores, dues mestres s’han tancat a la delegació d’Ensenyament de Maó per exigir la readmissió dels tres directors i la reassignació d’un delegat per a l’illa. Hi ha hagut una concentració de suport a les companyes. A d’hores d’ara ja els han fet fora de l’edifici i les han identificat.

Per si no fos poc, l’acte no ha acabat aquí, sinó que per avui capvespre hi ha convocades desenes de concentracions de suport i solidaritat a la vaga de docents de les Illes Balears arreu dels Països Catalans.

Us deixam amb un recull d’imatges de les concentracions (al llarg de l’horabaixa, anirem ampliant el recull fotogràfic):

Mallorca:

Fotos: J. Álvarez

Fotos M. Servera

Fotos Rosa Illa

Fotos ACR

Menorca:

Fotos de 15M Menorca

Eivissa:

Fotos trobades per les xarxes socials

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.