Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » #VagaIndefinidaDocents, Ensenyament, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Publicació oberta

[Crònica] “Connectem les nostres xarxes, tota la nostra solidaritat amb les persones que l’Estat reprimeix”

Publicat per dia 31 març 2014 – 11:38Cap comentari | 200 views

[Crònica] “Connectem les nostres xarxes, tota la nostra solidaritat amb les persones que l’Estat reprimeix”

Share to Google Plus

Des dels Encausats de la Conselleria d’Educació ens han fet arribar aquest text que reproduim a continuació:

El passat dijous 27 de març, un company i jo assistírem a la convocatòria de l’Assemblea de Docents. A l’ordre del dia, l’assemblea va tenir la generositat d’incloure un punt perquè les Encausades poguéssim parlar del nostre cas: què va succeïr el 22 de maig de 2012, el context dins el qual s’enmarquen els fets i les conseqüències posteriors.

Per començar, vàrem fer referència al cas de les 43 persones que, per raons polítiques, estem travessant un procés judicial penal. Una causa oberta per haver entrat de forma absolutament pacífica a la Conselleria d’Educació a reivindicar un model d’universitat que volem i al que no renunciem. Un model oposat al de les retallades, al de les privatitzacions, al dels atacs a la cultura i a la llengua catalana, mesures que des de fa ja anys vénen minvant de forma accelerada la qualitat de l’educació i limitant el seu accés. Després de la nostra acció simbòlica, la maquinària del règim es va engegar per criminalitzar la lluita política de les estudiants. Cal recordar la maquiavèl·lica manipulació que diversos diaris estatals van fer en les seves portades per criminalitzar a les estudiants. El procés repressiu que començaria amb la detenció de sis de les nostres companyes, continuaria amb la imposició de sancions administratives que sumarien més de 45 mil euros. El procés administratiu s’ha suspès una vegada oberta la causa per la via penal. Se’ns ha citat a judici els dies 2, 3 i 4 de juliol al qual la fiscalia i l’advocacia de la comunitat autònoma demanen penes que van des dels sis mesos fins a un any i mig de presó.

Després de narrar tot això, l’Assemblea de Docents va decidir de forma unànime i rotunda mostrar-nos el seu suport en tots els aspectes possibles, en compartir amb nosaltres la idea que estem en la mateixa lluita. Mentre ho comentàvem, jo personalment no podia tenir una altra sensació: les i els docents de les nostres illes són un gran exemple a seguir. Representen un model de fermes conviccions, de lluita incansable i, sobretot, d’organització intel·ligent. En ocasions em resulta increïble que tinguem un exemple com aquest a casa i que no estiguem empenyent per exportar-ho encara molt més a tots els àmbits i a tots els territoris.

Algú podria pensar que després d’una vaga tan llarga i dura com la que van travessar les i els docents de les nostres illes estarien capcotes. La realitat que jo vaig viure el dijous va ser una altra. La seva energia, la seva força i les seves conviccions contagien ganes d’organitzar-se encara millor, de trencar barreres i construir un món millor, començant si fa falta per un model educatiu accessible per totes i tots, públic, de qualitat, i en el cas de les nostres illes basat en la nostra cultura i llengua.

Tinc la convicció que l’Assemblea, igual que les Encausades Conselleria d’Educació, tenim clar que les retallades en drets socials, econòmics i culturals són indissociables de les retallades en drets polítics i civils: de la repressió. Les retallades, les privatitzacions i les seves imposicions solament són possibles gràcies a un model de duríssima repressió política a través dels instruments de l’Estat. Per això és central fer explícita tota la nostra solidaritat amb les persones que l’Estat reprimeix.

Connectem les nostres xarxes, un futur millor no solament és necessari sinó que és possible.

Absolució per a totes les que lluiten, absolució encausades conselleria!

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.