Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ensenyament, Illes Balears i Pitiüses, Publicació oberta

[Comunicat] Per la sobirania educativa, cap a la República Mallorquina!

Publicat per dia 21 desembre 2016 – 18:07Cap comentari | 249 views
Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

Un any més arriba el desembre, i amb ell, la Diada de Mallorca. Un any més, el 30 sortirem als carrers de Ciutat amb la il·lusió i la voluntat de construir un país nou. Enguany ens trobam amb un panorama que dóna motius per a l’optimisme: una força com mai del moviment estudiantil independentista a la nostra illa, amb 15 nuclis que s’estenen per tot el territori.

La passada legislatura, tant el govern de Bauzá com el de Mariano Rajoy van dur a terme polítiques ofensives envers les estudiants de Mallorca i dels Països Catalans, la qual cosa ens ha obligat a resistir. Hem tombat el TIL, el 3+2, la Llei de Símbols i tantes altres mesures que atemptaven directament contra un dels nostres drets més bàsics: l’educació. Les mobilitzacions dels darrers anys i l’aparició de fenòmens com l’Assemblea de Docents han deixat ben clar que a Mallorca hi ha una majoria social que vol un model educatiu molt diferent del que proposa el PP. Així mateix, l’actual govern tripartit no compleix gran part dels pactes educatius i presenta uns pressuposts que estan lluny de les promeses electorals, posant com excusa l’espoli fiscal. 40 anys de gestió autonomista ens demostren que aquesta no és la via que donarà a en aquesta terra l’educació que es mereix. Ara, valentia!

Vénen temps de canvis i hem d’estar a l’altura. Necessitam una educació integradora, on hi càpiguen des d’una jove magrebina de Son Gotleu a un fill d’amitger felanitxer. Una educació en la nostra llengua, que ha demostrat ser eina d’acolliment a Sa Pobla i a tants altres indr
ets. Volem, ja no una major inversió, sinó la millor inversió. Posar l’economia al servei de l’educació i no a l’inrevés. Necessitam innovar en pedagogies, construir escoles on les necessiten i no tornar a ficar infants dins barracons. Necessitam reduir ràtios i augmentar la despesa en menjadors i instal·lacions esportives. Volem una UIB més democràtica i amb la màxima fita de transmetre coneixements i desenvolupar-nos com a joves inquietes i crítiques. Necessitam coeducació i és qüestió de vida o mort. Serem la tomba del patriarcat i l’educació en serà la punta de llança. Cap dona assassinada més, ni aquí ni enlloc!

Des del SEPC tenim ben clar que l’única forma de construir l’educació que volem passa per fer realitat la màxima expressió de sobirania popular: la independència. Volem un espai constituent on docents, famílies i estudiants poguem decidir democràticament com ha de ser l’educació en una Mallorca lliure. Des de baix, des dels pobles, des dels barris. A cada escola, institut i facultat. Perquè no ens podem permetre cap retallada més ni tolerarem pus atacs a la nostra llengua i cultura. Ni Brussel·les ni Madrid poden imposar als mallorquins i mallorquines quin ha de ser el nostre model educatiu. Volem sobirania per canviar-ho tot!

Els nuclis del SEPC Mallorca encoratjam tot el jovent mallorquí a participar activament a la Diada, tant als actes previs que es faran arreu de l’illa com a la gran manifestació del 30 de desembre (18h Passeig del Born). Ara vénen temps de canvis, ara vénen temps de lluita.

Per la sobirania educativa, cap a la República Mallorquina!

diadia-de-mallorca-compressed-566x800

Mallorca, Països Catalans

Desembre 2016

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.