Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ensenyament, Illes Balears i Pitiüses

Comunicat d’Illes per Un Pacte: El CEIB, la brúixola del Pacte Educatiu

Publicat per dia 19 agost 2015 – 14:49Cap comentari | 235 views
Share to Google Plus

Divendres passat es van donar a conèixer els nomenaments del Consell de Govern de les Illes Balears al CEIB (C​onsell Escolar de les Illes Balears)​. I​lles per Un Pacte (IxP) va renunciar a ocupar la vicepresidència perquè anava lligada a una presidència no independent, sense que amb això, diuen, voler desmerèixer les persones seleccionades.

Les persones que han participat a Illes per un Pacte i que actualment formen part del CEIB, ho fan a títol personal o en representació d’altres col∙lectius. Estem segurs de que aportaran la seva vàlua professional per aconseguir un nou model consensuat.​

El compromís de IxP amb la Comunitat Educativa i ­per tant­ amb la Conselleria d’Educació és fer feina colze a colze i ajudar en tot el que sigui necessari. També intentar que tots els partits polítics i sindicats entrin dins el procés per fer possible el Pacte. Creim que la nostra funció ha de seguir en la línia del que han fet fins ara. O sigui recollir la veu tant dels experts com de la societat civil sobre les millors propostes per l’avanç del sistema educatiu i perseguir el necessari consens social envers un pacte estable i de llarga durada que serveixi de base a una llei educativa de les Illes Balears. Pel cas del CEIB, Iles per Un Pacte aportarà el que faci falta per impulsar un debat constructiu sobre el model de CEIB que permeti fer d’aquest òrgan una frontissa de participació i diàleg entre la societat, la comunitat educativa i l’administració. Un model que que hauria de passar per:

A. Un CEIB independent del poder polític.

  • Una presidència i vicepresidència ocupades per persones independents i elegides amb un criteris públics prèviament consensuats.
  • Amb representació d​e nous col∙lectius (professionals,​ del tercer sector i també Illes Per un Pacte).

B. Un CEIB representatiu de la Comunitat Educativa i espai de trobada amb l’administració. De manera que a la segona fase se’n modifiqui l​a composició donant predominància a la comunitat educativa sobre l’administració.

C. Que tengui com a missió l’avanç i el benestar dels aprenents.

D. Que compti amb la dotació pressupostària necessària (mitjans materials i humans suficients) p​er poder desplegar el document del Pacte en condicions de qualitat.

  • Per això IxP considera necessari crear una Comissió tècnica dins el CEIB que pugui desplegar el Pacte (amb dedicació temporal exclusiva).
  • Que la presidència i la vicepresidència comptin amb hores de dedicació exclusiva.

En posteriors escrits Illes Per Un Pacte anirà aportant arguments en relació a cadascun d’aquests punts. Podeu consultar al seu blog el primer; Quina és la missió del CEIB?

antics-menorcaedu21-mucem-pc3b3sters

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.