Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ensenyament

Comunicat de l’Assemblea 0-3 respecte el cost dels cursos de formació obligatòria

Publicat per dia 29 desembre 2014 – 13:04Cap comentari | 258 views

Comunicat de l’Assemblea 0-3 respecte el cost dels cursos de formació obligatòria

Share to Google Plus

L’Assemblea 0-3 denuncia, en un comunicat, l’abusiu preu dels cursos de formació obligatòria en llengua catalana que ha anunciat recentment la conselleria d’Educació. El reproduïm a continuació:

L’anunci de la Conselleria d’Educació de la necessitat de realitzar cursos obligatoris de capacitació en llengua catalana per a l’ensenyament al primer cicle d’educació, és rebut de manera molt positiva per l’Assemblea 0-3, que reivindica la necessitat d’una formació continuada per al sector.

Però malgrat des de l’Assemblea 0-3 es vegi en bons ulls l’obligatorietat de la formació, es considera abusiu que els cursos per a aconseguir dita titulació tenguin un cost de 155 euros. Cal recordar que el conjunt de treballadors i treballadores que s’han d’acollir obligatòriament a la convocatòria dels cursos per a poder exercir la seva feina a les escoles 0-3 anys, tenen un sou que ronda els 800 euros, els més precaris de tot el sector educatiu reglat. Es considera doncs, que la Conselleria s’hauria de fer càrrec del cost d’aquesta formació obligatòria, si no en la seva totalitat, en la majoria.

Cal recordar, que les persones amb un títol oficial, impartit per la mateixa Conselleria, com és ara, el de Tècnic Superior en Educació Infantil, també s’han d’acollir a l’obligatorietat de realització d’aquests cursos. Aquest fet que posa en evidència, la manca de planificació formativa de les pròpies titulacions que ofereix la Conselleria, que al final no són suficients per poder exercir ni a les escoletes públiques ni a les privades.

Per tant, des de l’Assemblea 0-3 reclamam a la Conselleria que posi sobre la taula un vertader pla de formació continuada per als professionals de les escoles 0-3, no només referent a la capacitació en llengua catalana, sinó en altres qüestions que també millorin la qualitat del servei i apostant d’aquesta manera per la innovació educativa. Però sobretot, que els preus públics d’aquests cursos estiguin en consonància amb el poder adquisitiu d’aquest col·lectiu, que s’hauria de veure incrementat si de veritat es vol aconseguir una educació 0-3 anys de qualitat.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.