Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Ensenyament, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Politiqueig

Bosch esquivà els universitaris

Publicat per dia 7 juny 2012 – 19:06Cap comentari | 261 views

Bosch esquivà els universitaris

Share to Google Plus

El passat dimarts 5 de juny, l’Assemblea de la Comunitat Universitària llançà una convocatòria d’urgència. Tot i la campanya de criminalització, orquestrada per les institucions i secundada per molts mitjans de comunicació, i les detencions que han patit alguns dels seus membres en relació amb l’ocupació de la Conselleria d’Educació, l’assemblea no es va acovardir a la primera oportunitat que tingueren de convocar una nova protesta. Sabien que el Conseller d’Educació, Rafael Bosch, i el Director General d’Universitats, Miguel Deyà, acudirien a la Fira del Llibre i decidiren anar a rebre’l amb una xiulada. Les universitàries al·legaven que no varen tenir la sort de trobar el Conseller quan visitaren la Conselleria, així que no podien deixar escapar aquesta oportunitat.

Encara que es va convocar amb poques hores d’antelació, la difusió de la protesta va arribar ben enfora, tant que la policia espanyola ja esperava puntualment els manifestants. O serà que estan tan preocupats que ja acudeixen a les xarxes socials i als llocs contrainformatius per assabentar-se amb temps de la propera escridassada? Sigui com sigui, les funcionàries encarregades de la seguretat de les ciutadanes foren les primeres en arribar i formaren un cordó policial que “protegia” les assistents a la presentació del llibre, a la qual els dos alts càrrecs institucionals estaven convidats a participar.

Però, a la taula hi mancava algú; hi faltava l’estrella convidada (amb perdó de l’escriptora). Rafael Bosch no assistí degut a “problemes d’agenda”. O serà que Bosch ha pres bona nota de l’espantada de Bauzá a Sóller? Sota aquesta lamentable absència es produí una escena, com a mínim, peculiar: una xerrada a l’aire lliure amb un públic escoltat per un considerable desplegament policial i aliè al prop de centenar de manifestants desconcertats que no s’animaven a iniciar la protesta sense Bosch.

Quan l’acte acabà, algú alçà la veu amb el càntic que tantes vegades han cridat les universitàries: “Prou retallades en educació!”. La protesta esclatà. Xiulets, algunes cassoles i un caramull de consignes, com la de “Bosch dimissió!”, sonaren una bona estona. La policia ja havia trencat el cordó amb anterioritat i decidí no intervindre en vista del caràcter pacífic de la protesta. Pareix que no hi havia rastre de les “seixanta radicals” que assaltaren la Conselleria d’Educació. Deyà va seguir conversant amb altres persones, com si la protesta no existís, però visiblement nirviós. Les “manifestants anti-democràtiques” ni s’hi aproparen. La protesta s’anà diluint lentament, fins esdevindre en converses entre les quals secundaren la xiulada.

Ja ho avisaren a la roda de premsa per defensar-se de la criminalització i ho repetiren a la d’ahir per donar la cara després de les detencions de la setmana passada: l’assemblea de la UIB no baixarà el to, per molt que la vulguin fer callar. Per si algú no les coneix encara, aquestes són les seves exigències:

 A la Conselleria,

  • L’aturada de totes les retallades en matèria d’educació, que deixa els centres educatius i les famílies en una situació asfixiant i que hipotequen el nostre futur.
  • La congelació de les taxes de la UIB, que es donin facilitats a les famílies amb més dificultats i que es camini cap a la gratuïtat de la matrícula, també a les universitats.
  • La defensa d’una Educació pública, gratuïta i de qualitat. Estudiar no ha de ser un privilegi, sinó que és un dret i ha de ser accessible a  totes persones.
  • La retirada de les modificacions de la Llei de funció pública i del model de lliure elecció de llengua a les escoles.

A l’equip rectoral,

  • Que es declari la insubmissió de la universitat com a forma de protesta per l’augment de les taxes universitàries i la política de retallades del Govern.

Les fotografies les hem obtingut de les xarxes socials, del dBalears i de l’Última Hora. Si en teniu més, ens les podeu enviar al correu electrònic.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.