Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ensenyament, Estat espanyol i el Món

Avui comença la votació sobre la proposta d’acord de la Conselleria d’Educació

Publicat per dia 14 octubre 2015 – 11:08Cap comentari | 215 views
Share to Google Plus

Avui comença el procés de votació per valorar la proposta d’acord global de la Conselleria d’Educació. Aquesta consulta no demana per la vaga indefinida, com en algun moment han informat alguns mitjans de comunicació. La pregunta, al voltant de la proposta d’acord és ben clara: «Aproves la darrera proposta d’acord de la Conselleria?»

“Aquesta consulta és sobre si els i les docents de les Illes Balears consideram l’acord firmat pel comitè de vaga sindical, i avalat per poc més de la meitat de la mesa sectorial, és l’ACORD al que aspiràvem en cada un dels moments de la lluita realitzada. Si es considera que aquest nou govern ens ha posat davant el millor dels acords a què hi havia dret, o si per contra ens hem vist decebuts.”

CROvIkpWIAAu5mMAmb més de 85 centres ja confirmats on es posaran urnes per a les votacions, aquesta torna a ser una mostra de mobilització dels docents que, si alguna cosa han après en aquesta lluita és que no volen que es decideixin les qüestions importants sense que se’ls consulti com a treballadors. No s’accepten pactes de saló. La democràcia és participació continuada, no una vegada cada quatre anys.

NO és una consulta sobre la convocatòria de vaga. L’Assemblea, i per delegació el comitè de vaga, sempre ha actuat amb serenor i encert en totes les seves accions i propostes. “Que ningú frissi i vegi en aquesta consulta el que no és”. Les decisions es prenen col·lectivament, i és per això, que cap crida a la vaga ni cap mobilització que s’ha fet ha fracassat. Per tant, amb posterioritat a la consulta també s’hauran de prendre les decisions que corresponguin, d’acord amb el moment i el pensament de cada un dels centres i dels treballadors. Des de l’AD es fa una crida a que “ara cal actuar amb responsabilitat i respondre a la pregunta sobre si l’acord es dóna per bo, o si es fa saber al govern que no és el que s’esperava”, sense que la convocatòria de vaga hagi de pesar en prendre l’elecció corresponent.

No fer-ho així seria tenir por a que es puguin prendre decisions sense la participació directa dels docents, pensar en la lògica de les velles pràctiques sindicals. Però l’Assemblea no opera per decisió d’un parell, sinó amb l’aval d’una majoria mobilitzada. La millor mostra és aquesta consulta que es realitza tot i el pronunciament previ de les assemblees obertes que s’han celebrat.

“Avui i demà anau a votar, però feu-ho des de la responsabilitat. Procurau informar-vos, llegir els documents que s’han publicat. Llegiu la proposta de la conselleria, la comparativa realitzada per el comité de vaga, la proposta d’acord que AD va enviar a la conselleria i que mai van contestar… Tot ho podeu trobar al blog: http://assembleadocentsib.blogspot.com.es. És important anar a votar perquè tenir una alta participació ja serà un altre triomf com a col·lectiu i una nova mostra de cara a la societat.”

De qualsevol manera, les persones que no hagin pogut votar al seu centre, ho podran fer dijous horabaixa a l’urna que s’habilitarà a l’IES Binissalem.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.