Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » #VagaIndefinidaDocents, Ensenyament, Illes Balears i Pitiüses, Països Catalans, Treball i economia

[Actualitzat] Allau de suports a la Vaga Indefinida de docents

Publicat per dia 17 setembre 2013 – 11:103 Comentaris | 1.210 views
Share to Google Plus

20130907_supors_00_logoassembleadocents

Vista l’allau de comunicats que s’estan publicant a fi de donar suport a la Vaga Indefinida convocada per l’Assemblea de Docents de les Illes Balears, anirem fent un recull de tots aquests documents en aquest espai. Els trobareu agrupats pel territori al qual pertanyen els col·lectius que se solidaritzen amb el col·lectiu docent i ordenats per ordre alfabètic.

Si voleu fer-nos arribar més comunicats, sempre que s’adaptin als criteris de la pàgina, envieu-nos-els per correu electrònic a  contrainfo@contrainfo.cat. Gràcies!

Illes Balears i Pitiüses

Països Catalans

- Arran
- Assemblea de Moviments Socials de Mallorca
- Associació de Directors i Directores d’Educació Secundària de Mallorca (ADESMA)
Associació Memòria Històrica de Mallorca
- Associació Pitiüsa per a la Renovació Pedagògica (APREP)
- Col·lectiu Arrels
- Confederació General del Treball (CGT) Balears
- Confederació Nacional del Treball (CNT) Palma
- Coordinadora Llibertària de Mallorca (CLM)
- Coordinadora Professorat Preocupat
- Departament de Pedagogia Aplicada i Psicologia de l’Educació de la UIB
- Eivissa Sostenible (ESOS)
- Escola Oficial d’Idiomes (EOI) de Palma
- Estudiants En Lluita
- Endavant Mallorca
- Joves Actius per la Cultura (JAC IB)
- Joves de Mallorca per la Llengua
- Plataforma Crida
- Plataforma per l’Educació de Manacor
- Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP-Illes)
- Reconstrucció Comunista (RC) Mallorca
- Revolta Global-Esquerra Anticapitalista Mallorca
- Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) Mallorca
- Unió Obrera Balear (UOB)
- Col·legi de Logopedes de les Illes Balears
- Assemblea Groga
- Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC)
- Associació d’Estudiants Progressistes (AEP)
- Canditatura d’Unitat Popular (CUP)
- Coordinadora Obrera Sindical (COS)
- Enllaçats per la llengua
- Intersindical-CSC (Confederació Sindical Catalana)
- Plataforma Unitària en Defensa de la Unifersitat Pública (PUDUP)
- Som Països Catalans
- USTEC-STES (Catalunya) i STEPV–Intersindical Valenciana (País Valencià)

Estat espanyol

 

 

- Marea Verde Almería
- Sindicato de Enseñanza e Intervención Social/CNT-AIT Madrid

Illes Balears i Pitiüses

Comunicat d’Arran en suport a la vaga indefinida de docents

arranlogo

Des d’Arran volem manifestar el nostre total suport a la convocatòria de vaga indefinida de l’Assemblea de Docents de les Illes Balears.

Pensam que els i les docents de les nostres Illes han mostrat una resposta de força i coratge a les retallades i agressions al sector educatiu i a la llengua i cultura pròpia d’aquest país del govern de Bauzá.

Som conscients que la comunitat educativa de les nostres Illes està vivint un moment històric, i per això, ara més que mai, hem d’unir les nostres forces per tal d’enderrocar la dreta més rància que ens ha governat i les seves mesures en contra del poble.

El conflicte provocat per Bauzá i Camps ha esgotat la paciència de docents, mares, pares i alumnes amb la imposició del TIL, convertint-lo en decret llei una vegada quedàs suspès cautelarment per part del TSJIB.

No podem concebre una educació on la nostra llengua quedi reduïda, on s’augmentin les taxes un 5%, on les beques de menjador i transport gairebé desapareguin, on hagi minvat el suport a l’alumnat amb necessitats educatives especials i on el professorat hagi de preocupar-se pel seu lloc de treball si no compleix unes condicions determinades i patint una autèntica repressió per no acatar amb les noves mesures preses pel Govern. Ara hem de dir prou! Ara és el moment de participar en aquesta vaga indefinida, de formar una sola veu amb el professorat, que està disposat a sacrificar-se personalment per aconseguir una educació de qualitat on el TIL no en formi part.

Volem felicitar a l’Assemblea de Docents per haver trencat el gel i donar la primera passa, defensant un sector cabdal en la nostra societat i el futur d’aquest país. Perquè divendres 13 de setembre van començar el curs, però no fou un dia normal; i tampoc ho seran aquests temps que han de venir.

Per una educació en català, pública i de qualitat.

No al TIL!

Mallorca, Països Catalans,16 Sep 2013
Arran Mallorca

↑ Tornar a l’índex de col·lectius ↑

Comunicat de premsa de l’Assemblea de Moviments Socials de Mallorca

20130907_suports_ib_assemmssL’Assemblea de Moviments Socials de Mallorca reunida ahir acordà donar suport a la lluita del docents de les Illes Balears i a la vaga indefinida convocada pels sindicats i l’assemblea de treballadors en el sector de l’educació en contra del TIL i les retallades en educació.

També ens solidaritza’m amb els tres directors expedientats a Menorca i exigim la immediata suspensió de les sancions imposades.

A més, fa una crida a la ciutadania a participar activament en les mobilitzacions que es convoquin en defensa de l’ensenyament públic de qualitat i en català.

Palma, 5 de setembre de 2013
Assemblea de Moviments Socials de Mallorca

↑ Tornar a l’índex de col·lectius ↑

Comunicat de ADESMA sobre la vaga de docents

20130907_supors_ib_ADESMAAtesa la convocatòria unitària de vaga indefinida per part dels sindicats i l’assemblea de docents de les Illes Balears, la nostra Associació vol fer saber el següent a l’opinió pública:

 1. Mai fins ara no havíem viscut un inici de curs tan convuls com l’actual. No som aliens al distanciament que s’ha produït entre la comunitat educativa (directors de primària i secundària, sindicats, assemblea de docents, associacions de pares i mares, experts educatius de la UIB) i la consellera Camps per mor de l’aplicació del decret 15/2013 i el posterior decret-llei 5/2013. La nostra Associació ha fet saber a l’administració – a través de reunions, escrits, recursos i acords dels consells escolars- que la implementació del trilingüisme és del tot inviable en els terminis que es proposen. En això coincidim amb el dictamen del CEIB, del Consell Consultiu i les interlocutòries del TSJIB.
 2. Com a responsables de l’organització i funcionament dels centres, reclamam una vegada més a la consellera Camps que és qui té la responsabilitat de governar, que respongui satisfactòriament les demandes de la comunitat educativa i que procuri un inici de curs tranquil per a les famílies i il·lusionant per a l’alumnat. Entre aquestes demandes hi ha l’aixecament dels expedients disciplinaris als nostres col·legues de Maó.
 3. Entenem que, de no produir-se aquestes condicions, les organitzacions sindicals i de docents, optin per una convocatòria de vaga a la qual nosaltres donam suport.
 4. Aquest suport significa, a més, aportacions de cada un de nosaltres a les caixes de cada centre, i una aportació extraordinària d’Adesma de 1500€ que surten de les butxaques dels associats.
 5. Per últim, els directius complirem allò que estableixi el decret de serveis mínims que, de confirmar-se el que publica la premsa, consideram abusius.

Palma, 11 de setembre de 2013
Associació de Directors i Directores d’Educació Secundària de Mallorca (ADESMA)

↑ Tornar a l’índex de col·lectius ↑

Comunicat de suport a la vaga indefinida de docents a les Illes Balears i als encausats per la Consellria d’Educació

ateneu

Des de la Permanent de l’ATENEU POPULAR DE PALMA ( Arran, CGT, En Lluita, Endavant, Radio 77, Reconstrucció Comunista, Revolta Global i Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans SEPC ) volem:

Fer públic  tot el nostre suport i solidaritat amb  el procés impulsat per l’Assamblea de Docents que ha anat sumant cada vegada més gent de manera totalment horitzontal i assambleària, per  tal de plantar  cara a les lleis estatals i autonòmiques en matèria d’educació, en especial a la LOMQE i el TIL, i contra les retallades dels serveis socials essencials, com ara els de l’educació.

Fer públic tot el nostre suport als companys encausat per la Conselleria d’Educació, perque assistim cada vegada més a actuacions repressives per part del govern del Partit Popular de les Illes, limitant contínuament la llibertat de poder-mos expressar.

Pensam que  actuacions com la dels docens i la dels estudiants, mereixen tot el nostre suport perque  han demostrat que a vegades fa falta enfrontar-se als poders  que ens mal-governen, ja que no tenen cap intenció de rectificació ni diàleg.

Tot el nostre suport a els col·lectius compromesos amb un ensenyament 100% públic, de qualitat i en català, i sobretot  combatiu contra les polítiques d’aquesta estantissa dreta ultraliberal que vol destruir tot allò públic.

Per tot això des de la Permanent de l’Ateneu Popular de Palma  donam i demanam suport a la vaga, així com a totes les mobilitzacions relacionades, i feim una crida solidària per a fer aportacions a la caixa de resistència (Caixa Colonya 2056 0009 74 4102003418), assistint a les manifestacions i concentracions convocades, recollint signatures, penjant lemes de suport sobre fons verd a finestres i balcons, vestint les camisetes verdes…

És molt el que hi ha en joc. Sense educació no hi ha futur.

Aquesta vaga ens defensa a tothom, per tant és de tots.

SOLIDARITAT

2 d’octubre.
Permanent d’organitzacions de l’Ateneu Popular de Palma.

↑ Tornar a l’índex de col·lectius ↑

Declaració de Memòria de Mallorca sobre la vaga a les escoles

logoPer la memòria dels mestres republicans represaliats!

Per la memòria de tants d’infants que degueren deixar d’anar a escola
a causa del franquisme!

Pel present i el futur de les joves generacions!

L’Associació Memòria de Mallorca saluda la vaga indefinida dels treballadors i treballadores de l’ensenyament, i encoratja les famílies i la ciutadania tota a recolzar-la de la manera més ferma.

La vaga defensa tots els nostres infants! La vaga ens defensa tots!

16 de setembre de 2013
Associació Memòria Històrica de Mallorca

↑ Tornar a l’índex de col·lectius ↑

APREP dóna suport a la vaga indefinida de docents

20130907_suports_ib_aprepL’Associació Pitiüsa per a la Renovació Pedagògica, APREP, dóna suport a la vaga indefinida de docents de les Illes Balears.

Avui no ha estat un dia normal. Probablement, ha estat l’inici de curs més trist en molts anys. El sentiment majoritari és de profunda indiganció, incredulitat i, igualment, tristesa. Mai com enguany, en la nostra breu història democràtica, un curs s’ha iniciat amb tanta anormalitat, inseguretat i incertesa.

La normativa desenvolupada per aquest govern en els dos darrers anys ha tengut una marcada tendència autoritària, mostrant completa indiferència i ignorància cap a la pedagogia i els vertaders principis democràtics, educatius i psicopedagògics que haurien de ser sempre prioritaris. Els darrers esdeveniments entorn de la posada en marxa del TIL no són més que una manifestació més del seu absolut desconeixement del fet educatiu.

Aquesta vaga és completament necessària i justificada. El professorat està vetllant per la qualitat d’allò que és de tots, l’escola pública. I per això, tots hi estam d’acord i els donam suport per aquest acte de valentia i sobretot, de professionalitat. Estam orgullosos del nostre cos docent.

#avuinoésundianormal

13 de setembre de 2013
Associació Pitiüsa per a la Renovació Pedagògica (APREP)

↑ Tornar a l’índex de col·lectius ↑

En suport a la vaga indefinida de la docència

20130907_supors_ib_Arrels

Un exemple de lluita que s’ha d’estendre al món laboral

Des del col·lectiu Arrels volem fer públic el nostre total suport a la vaga indefinida que mestres i professors iniciaren aquest passat dilluns amb la clara intenció de guanyar-la, com diu l’Assemblea de Docents.

Front els continus atacs tant del Govern central com de l’insolent Govern Balear la resposta no pot ser altra.

Trobam molt encomiable l’esforç d’organització i agitació duit a terme per l’Assemblea. Un treball que ha estirat a molts professionals de l’ensenyança a deixar de banda pors i passivitats per passar a una més que necessària acció. Així mateix, han forçat a uns sindicats embolicats en les teranyines de la comoditat burocràtica a recolzar-los.

Davant aquest exemple de dignitat, pensam que tots els treballadors i treballadores hauríem d’agafar mostra i perdre la por. La present crisi i les últimes reformes laborals ens han abocat a molts a l’atur i a la precarietat laboral. Una situació que no podem permetre davant la contínua estafa dels governants i dels poders financers i empresarials. Així les coses, ens hauríem d’organitzar en els nostres centres de treball i en la coa del SOIB per tal de plantejar millores laborals i socials.

Els drets laborals i socials no caigueren del cel, sinó de dècades de dura lluita. No deixem que aquest suat i sacrificat llegat ens sigui arrabassat per individualismes egoistes, pors neoburgeses, ignoràncies voluntàries i comoditats esclavistes.

17 de setembre de 2013
Col·lectiu Arrels

↑ Tornar a l’índex de col·lectius ↑

CGT dóna suport a l’Asemblea de Docents, i a la Vaga Indefinida a l’inici de curs

20130907_suports_ib_cgtbalearsLa CGT de les Illes Balears vol fer públic el seu suport a les decisions de l’Assemblea de Docents en la línia de plantar cara a les lleis estatals i autonòmiques en matèria d’educació, en especial a la LOMQE i el TIL, i contra les retallades dels serveis socials essencials, com ara els de l’educació.

Els governs de Rajoy i Bauzá tenen com a objectiu una educació elitista i farcida d’interessos mercantils per al negoci privat, una educació sexista i adoctrinada pel nacionalcatolicisme més ranci, alhora que contrària als valors democràtics i igualitaris, i hostil cap a la nostra llengua i cultura.

És per això que des de CGT compartim que la resposta que cal donar no és una altra que la de la Vaga indefinida, donat que la gent que ens mal-governa no té cap intenció de rectificació ni de diàleg.

En aquest sentit, la CGT-BALEARS dóna suport a la Vaga Indefinida que s’està treballant des de l’Assemblea de Docents per l’inici del proper curs escolar, i s’identifica i fa seus els 10 punts que composen els objectius d’aquesta Vaga.

Així mateix, CGT-BALEARS demana la immediata suspensió de les sancions imposades als tres directors expedientats a Menorca, i es solidaritza amb ells i amb totes les companyes i companys que puguin ser víctimes de la repressió d’aquest govern ultradretà.

CGT-BALEARS està a disposició per a col·laborar unitàriament per a què la Vaga Indefinida sigui un èxit, per assolir els objectius que es plantegen, i per aconseguir un model educatiu públic, per a formar persones lliures en una societat justa i igualitària.

Illes Balears, 2 de setembre de 2013
CGT-BALEARS

↑ Tornar a l’índex de col·lectius ↑

La CNT se solidaritza amb la vaga indefinida del professorat balear

20130907_suports_ib_cntpalmaDes del sindicat de Palma de la Confederació Nacional del Treball volem fer pública la nostra solidaritat amb les docents de les Balears i les Pitiüses que es posaran en vaga indefinida el proper 16 de setembre.

Les polítiques del Govern balear contra l’escola com a servei públic, contra la qualitat d’aquest, contra el català com a llengua pròpia de les nostres illes i contra el professorat, juntament amb el joc brut que s’està fent amb l’alumnat amb la implantació d’un programa de trilingüísme rebutjat per tota la comunitat educativa i la posada en marxa del qual està totalment improvisada han acabat amb la paciència dels i les treballadores de l’ensenyament.

Aquest panorama, juntament als nuls resultats de les vagues d’un dia del curs passat han fet veure al professorat la necessitat de cercar eines de lluita efectives i contundents com la vaga indefinida.

També cal remarcar la capacitat que ha demostrat el col·lectiu docent a l’hora d’organitzar-se per impulsar aquesta vaga assembleariament. La tasca que s’ha fet des de l’Assemblea de Docents és exemplar. D’una banda han sabut fer créixer el moviment assembleari, convertint-lo en un moviment multitudinari i representatiu. De l’altra, han aconseguit superar les exigents traves que la legislació espanyola posa a la convocatòria de vagues des de les assemblees de treballadores, convocant una vaga assembleària a una empresa de més de 10.000 treballadors amb avals del 50% de la plantilla. En aquest sentit, l’organització d’aquesta vaga serà un model a seguir en el futur per part de les treballadores de tots els sectors arreu de tot el territori oprimit per la constitució espanyola, les lleis que la desenvolupen i les seves institucions autoritàries. Després de la poca efectivitat de la vaga estatal d’educació del 9 de maig, la vaga indefinida hauria de marcar la lluita de les docents contra l’aprovació de la LOMQE.

No podem seguir sense esmentar la convocatòria sindical de la vaga indefinida per l’STEi i CCOO, sindicats que, tot i la reticència inicial de les cúpules, finalment han escoltat a les bases i també han convocat vaga indefinida. Esperam que en el desenvolupament d’aquesta aturada sàpiguen respectar en tot moment la voluntat de les docents en vaga.

Per altra part, aquesta vaga també s’ha convertit en una vaga indefinida d’estudiants amb la convocatòria del SEPC. Esperam que la resta de col·lectius i associacions d’estudiants prenguin la mateixa determinació per aturar el funcionament dels centres educatius.

Pel contrari, hem de criticar durament al Govern balear que el mateix dia en què el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears atura la implantació del seu programa de trilingüísme es bota el seu presumpte respecte a la justícia traient un decret-llei per implantar-lo a les totes. Aquesta manera d’actuar demostra un autoritarisme sense mesura que s’ha de combatre des de la desobediència i des de tots els sectors socials.

El conflicte que ara posen a la llum els i les docents i la resta de la comunitat educativa hauria de ser l’espurna per encendre el rebuig social a un govern que amb els vots del 28% del cens ha establert una dictadura a base de decrets-llei sota l’empar d’una suposada democràcia que aprofitam per  qüestionar.

Per tot això, cridam als docents afiliats i simpatitzants del nostre sindicat, i a tot el professorat en general, a treballar activament per l’èxit d’aquesta vaga indefinida. Cridam a les estudiants a fer tot el que està en les seves mans per aturar els centres d’ensenyament. I cridam a la resta de la societat a participar de les diferents formes possibles en el suport a la mobilització i la vaga del professorat.

SOLIDARITAT!!!

Ciutat de Mallorca, 7 de setembre de 2013
S. P. del sindicat de la CNT de Palma

↑ Tornar a l’índex de col·lectius ↑

En suport dels docents en lluita per la vaga indefinida

20130907_suports_ib_clmDes de la Coordinadora Llibertària de Mallorca volem fer pública la nostra solidaritat amb el col·lectiu docent que d’una manera decidida està treballant per la resolució d’alguns dels greus problemes que afecten al seu sector. Trobam que la decisió de l’Assemblea de Docents d’enfrontar-se a les bufetades que el professorat rep del Govern balear amb una vaga indefinida és un gest valent i encertat. Els fets demostren que altres vies estan esgotades, doncs pareix que els actuals governants del PP són de gel i res els afecta. En un moment en què la corrupció està tan estesa i això és percebut pel poble fins i tot afectant i tornant a qüestionar a tantes institucions -incloent als partits polítics i la monarquia-, però en què tot continua com si res estigués passant, fa falta dur les lluites socials cap a pràctiques efectives i compromeses. La iniciativa de l’Assemblea de Docents va en aquesta línia i desitjam que sigui el millor exemple per a motivar canvis en les formes de les lluites socials, doncs la urgència de la situació així ho requereix.

Per això, cridam a la participació a l’acte d’avui vespre a Porreres en suport a la vaga indefinida i també cridam a la solidaritat activa amb aquest moviment de docents en lluita de cara a properes convocatòries.

Solidaritat!

Mallorca, 30 d’agost de 2013
Secretariat de la
Coordinadora Llibertària de Mallorca

↑ Tornar a l’índex de col·lectius ↑

Comunicat de premsa de la Coordinadora

20130907_suports_ib_coordprofpreo

Aquest tarannà s’ha fet més palès encara amb l’anunci de burlar l’auto de l’Alt Tribunal Balear mitjançant un nou decret llei: adverteix el Govern que, malgrat l’oposició social i el dictamen de la justícia, el TIL s’aplicarà com estava previst, sí o sí. El poder executiu d’en Bauzá, unit a la seva majoria en el poder legislatiu i les maniobres per anul·lar el poder judicial desemmascaren la forma despòtica de governar d’en Bauzá. L’Alt Tribunal Balear adverteix al president que l’objectiu final no justifica els mitjans, però Bauzá utilitza la majoria parlamentària com a garantia d’impunitat, una situació que mai s’ha vist en cap sistema democràtic.

El Govern Balear no només s’instal·la en la il·legalitat, sinó que desafia el poder judicial fent cas omís del dictamen que li adverteix de la inadequació del decret de TIL. Una vegada que ha tingut constància de l’auto del TSJB, el Govern afirma que continuarà amb el mateix projecte i calendari, amb un altre decret llei, un fet que suposaria un cas sense precedents, un gravíssim atemptat contra la justícia i col·locaria el president Bauzá en posició de prevaricador.

La Coordinadora de Professorat Preocupat d’Eivissa continuarà amb el seu calendari de mobilitzacions i vagues en contra de la imposició del TIL i d’altres disposicions, així com també en contra d’aquesta manera d’actuar, obviant les normes més elementals del funcionament democràtic i els arguments de tota la comunitat educativa.

Eivissa, 6 de setembre de 2013
Coordinadora Professorat Preocupat

↑ Tornar a l’índex de col·lectius ↑

Comunicat del Departament de Pedagogia Aplicada i Psicologia de l’Educació (PAPE) de la Universitat de les Illes Balears sobre la vaga de docents de les Illes Balears

20130907_supors_ib_PAPEEl Departament de Pedagogia Aplicada i Psicologia de l’Educació (PAPE) de la UIB, com a institució dedicada a la recerca i a la docència sobre ensenyament, reunit en sessió extraordinària el dia 20 de setembre de 2013, manifesta que:

1.- Dóna suport al professorat en el conflicte que es manté en defensa de la seva dignitat professional i d’un sistema educatiu que garanteixi una educació de qualitat i equitat per a tothom.

2.- Està en contra de la implantació precipitada del decret de Tractament Integrat de Llengües, sense estudis prospectius seriosos, sense la participació de la comunitat educativa i sense assegurar les condicions pedagògiques necessàries per garantir-ne l’èxit.

3.- Apel·la al diàleg i a la participació activa de tota la comunitat educativa per a la resolució d’un conflicte que consideram que no s’hauria d’haver produït mai i pel bon funcionament de l’escola.

Per aquests motius, el Departament s’ofereix a l’Administració i a la comunitat educativa per treballar conjuntament en el disseny d’un model psicopedagògic, sense abandonar tots els aspectes positius que les evidències científiques i experiències prèvies demostren que ja presenta el model educatiu vigent fins ara.

Palma, 20 de setembre de 2013
Departament de Pedagogia Aplicada i Psicologia de l’Educació (PAPE) de la Universitat de les Illes Balears

↑ Tornar a l’índex de col·lectius ↑

Comunicat donant suport a la vaga d’educació

20130907_supors_ib_ESOSLa Plataforma ciutadana Eivissa Sostenible (ESOS), vol donar el seu suport els professors que han decidit començar una vaga indefinida pel proper dilluns.

Sabem que en temps de crisi no és fàcil prendre una decisió com aquesta, que significarà una retallada important en els sous dels professors que segueixin la vaga.

També sabem que serà difícil pels pares organitzar-se per tal d’adaptar-se a les conseqüències de la vaga, així com pels alumnes recuperar les classes ara perdudes.

Però entenem que no queda més remei donada la inexistent voluntat de diàleg per part del govern de José Mª Bauzá, que ha imposat un seguit de mesures sense consensuar amb ningú i en contra del criteri de la gran majoria de professionals involucrats, i fins i tot del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears.

Les vagues indefinides són mesures extremes que només són pertinents en situacions extremes. I des de la Plataforma ciutadana EIVISSA SOSTENIBLE (ESOS) confiem en el criteri de la gran majoria dels professors dels nostres fills quan ens diuen que ara es fa imprescindible fer-la, ja que està en perill l’educació de qualitat necessària per avançar com a societat. No és assenyat prendre mesures contra tot un col·lectiu, i menys quan aquest col·lectiu té la vital funció d’ocupar-se de l’educació de tota una generació.

Per això la Plataforma ciutadana EIVISSA SOSTENIBLE (ESOS) vol manifestar a l’opinió pública que entén els motius que han dut els professors a declarar-se en vaga, que dona suport el seu esforç que ho és en bé de tots, i demana que la única dimissió que es produeixi a partir d’ara sigui la de la persona que ha creat aquesta situació, la consellera d’educació del govern balear, per la seva negativa al diàleg, la seva incapacitat de pactar i la seva ineficàcia en no adoptar ni una sola mesura tendent a millorar l’educació pública o dotar-la dels mitjans imprescindibles per fer-la excel·lent.

Eivissa, a 12 de setembre de 2013
Eivissa Sostenible

↑ Tornar a l’índex de col·lectius ↑

L’EOI de Palma davant el conflicte educatiu

20130907_suports_ib_eoipalmaEl professorat de l’Escola Oficial d’Idiomes de Palma, en relació amb les mobilitzacions dels diferents col·lectius de la comunitat educativa, vol fer públic el  comunicat següent:

1. Donam suport a les reivindicacions de la comunitat educativa en defensa de la qualitat de l’ensenyament.

2. Defensam categòricament l’aprenentatge i l’ús de llengües estrangeres en totes les etapes educatives. Això no obstant, respecte al TIL, qüestionam:

a) que el calendari d’aplicació que vol imposar la Conselleria respongui a una planificació correcta

b) que no s’hagin avaluat suficientment les dificultats existents per gestionar  l’aula i per ensenyar correctament les matèries afectades en una llengua estrangera

c) que les condicions a les aules siguin les idònies (ràtios, diversitat, entre d’altres) per assolir els objectius en una llengua estrangera

d) que el procediment exprés de capacitació de professorat que duu a terme l’Administració per implantar el TIL sigui satisfactori

3. Com a docents, professionals de l’ensenyament de llengües, demanam a la Conselleria d’Educació que iniciï al més prest possible un diàleg constructiu amb tots els implicats en educació.

Consideram que qualsevol canvi en el sistema educatiu s’ha d’implantar amb una planificació a curt, a mitjà i a llarg termini i que ha de respectar l’autonomia que els centres tenen legalment reconeguda.

Palma, 19 de setembre de 2013
El Claustre de Professors de l’EOI de Palma

↑ Tornar a l’índex de col·lectius ↑

Victòria a la vaga indefinida de docents, estenem la lluita! Ni LOMCE ni TIL!

20130907_suports_ib_estenlluitaCom a Estudiants En lluita, volem expressar tot el nostre suport a la vaga indefinida convocada pels docents a les Illes Balears. Després d’aconseguir més de 5.000 signatures de docents no universitaris, les assemblees convocades per l’Assemblea de Docents a cada illa votaren a favor de la vaga indefinida amb una aclaparadora majoria de més del 95%. Enguany la tornada a escola serà calenta i de lluita; dia 13 de setembre, començam la vaga!

La vaga té com a objectiu tombar el pla de Tractament Integral de Llengües (que no és més que un decret per fer recular el català a l’escola, amb l’excusa del trilingüisme més mal plantejat), restituir els retalls laborals soferts pels nostres docents (que redunden en perjudici de l’ensenyament) i la readmissió dels directors de Menorca suspesos de feina i sou.

L’Assemblea de Docents ha mostrat que ens podem organitzar a nivell sectorial per fer front als atacs que patim i que, més enllà de la passivitat i la desmoralització, sorgeix la força per lluitar i per saber que juntes ho podem tot. Les bases de l’STEI, sindicat majoritari a l’ensenyament, han forçat de la mateixa manera la convocatòria formal de vaga per part del sindicat. El mateix ha passat amb la direcció de la FECCOO, que s’ha vist arrossegada a la convocatòria.

De cara a garantir l’èxit de la vaga, serà imprescindible continuar creant assemblees de base de treballadors i treballadores a cada centre. De la mateixa manera, el suport de l’alumnat serà una força molt important i, pel fet de formar-ne part, des d’Estudiants En lluita treballarem amb tota la nostra força per aconseguir estendre la vaga de docents a una vaga general de la comunitat educativa, així com contagiar la força revulsiva de docents i estudiants a la resta de lluites d’altres sectors. Animam l’alumnat de cada centre educatiu a formar una assemblea d’estudiants, coordinada amb la de professorat, i a convocar també vaga; és el futur de la nostra educació el que ens hi jugam. Encara que els tribunals tombin cautelarment el TIL, les mobilitzacions han de continuar.

És en aquest sentit que, a més de la vaga, què és la nostra millor eina, necessitam grans mobilitzacions que facin visible el descontentament popular amb les polítiques del govern, que posin contra les cordes els plans del PP i ens ajudin a desgastar políticament la seva suposada legitimitat que fa temps han perdut. Treballarem de cara a construir mobilitzacions massives al carrer.

Aquest és el pols polític més gran que s’ha fet a aquest govern, destructor dels nostres drets i llibertats. Tenim l’empenta per guanyar, i així ho farem.

No al TIL!
Cap retallada en els drets laborals dels i les nostres mestres!
Els governs destructors no podran amb nosaltres!
Vaga indefinida per guanyar!

Mallorca, 6 de setembre de 2013
Estudiants En Lluita

↑ Tornar a l’índex de col·lectius ↑

Endavant Mallorca mostra el seu suport a la convocatòria de vaga indefinida anunciada pel sector de l’ensenyament 

1Logotip,Propaganda,Papereria.aiTambé encoratja a tota la comunitat a no fer-se enrere malgrat els continuats atacs a cop de Decret per part del Govern de Bauzá

Des d’Endavant Mallorca volem manifestar el nostre suport total a l’anunci fet per l’Assemblea de Docents de la convocatòria d’una vaga indefinida al sector educatiu, i a la que, finalment, també s’hi han sumat els sindicats majoritaris de l’ensenyament, gràcies a l’empenta de les seves bases.

Pensam que l’Assemblea de Docents, el contrari dels sindicats, ha donat una lliçó d’horitzontalitat i participació ciutadana, donant una resposta valenta i efectiva a les retallades i agressions del govern de Bauzá en el sector educatiu. Un model de lluita que des d’Endavant Mallorca no només veim encertat, sinó que consideram que és el camí que moltes lluites socials haurien d’emprendre tenint en compte el context capitalista en el qual ens trobam.

Al llarg dels darrers anys, el govern del Partido Popular liderat per personatges com Bauzá i Wert ens ha donat motius de sobres per organitzar vagues i mobilitzacions. Hi ha hagut retallades massives de personal docent, augment de ràtios, baixades de sou, augment de jornada laboral, llei de símbols que ataca directament la llibertat d’expressió als centres educatius, retallades a les beques de menjador i un desgraciat llarg etc. Però que amb el Decret TIL, sembla que han esgotat la paciència del conjunt de la comunitat educativa, que ha dit prou. I ara ni tan sols la repressió contra les directores de Maó de la Conselleria d’Educació fa fer passes enrere, ans al contrari.

A més a més, la vaga indefinida continua sumant suports i adhesions. Cal felicitar, doncs, al Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) el qual fa una crida a buidar les aules de tots els instituts de les Illes Balears a l’inici de curs i de manera indefinida.

La suspensió cautelar per part del TSJB és només una mostra de la manera de fer per part del Govern de Partit Popular, qui no ha escoltat la comunitat educativa ni ha respectat els mínims procediments legals. Tot i així, el govern Bauzá ha mostrat una vegada més el seu tarannà autoritari amb l’aprovació, avui migdia, d’un nou decret que permetria l’aplicació del TIL la setmana vinent.

Des d’Endavant Mallorca valoram que aquestes formes d’actuar són pròpies de l’autoritarisme més ranci. Per tant, preveim que amb aquesta actitud i actuació el govern de Bauzá refermarà i probablement augmentarà l’èxit de la vaga indefinida convocada pel 16 de setembre.

Des d’Endavant Mallorca, encoratjam a tota la comunitat educativa a participar d’aquesta vaga indefinida, així com també al conjunt de la ciutadania a fer pinya amb el professorat que, de manera valenta, durà endavant el sacrifici personal que implica una vaga d’aquestes característiques pel benefici col·lectiu; per aconseguir, com a mínim, mantenir l’educació pública, de qualitat i en català pels infants.

6 de setembre de 2013
Endavant Mallorca

↑ Tornar a l’índex de col·lectius ↑

Comunicat de suport a la vaga indefinida de docents

20130907_suports_ib_jacibL’associació JAC-IB  volem adherir-nos a les múltiples mostres de suport que ha rebut la vaga indefinida de docents que s’inicià el dilluns passat per una educació pública, de qualitat i en la nostra llengua. Molts motius per fer vaga i pocs arguments que serveixin per justificar l’acció del govern, que ha rebutjat negociar amb tota la comunitat educativa i ha volgut imposar-nos un model de forma autoritària i amb uns clars interessos polítics. Per contra, aquesta vaga ha demostrat al món que l’assemblearisme de base i la feina horitzontal pot dur a una lluita col·lectiva a favor de l’educació. Volem donar les gràcies a l’Assemblea de Docents de les Illes Balears i al conjunt de col·lectius i organitzacions que han fet que aquesta vaga sigui possible i han aglutinat la comunitat educativa en una sola lluita.

Volem recordar que el Tractament Integral de Llengües és un decret llei que va aprovar el govern i que es volia començar a implementar aquest curs 2013/2014. Aquest decret, tot i ser rebutjat per la comunitat educativa i suspès pel TSJIB, ha continuat endavant perquè el Govern ha redactat un decret que permet saltar-se la justícia. Només observant les formes, podem veure que el TIL es vol imposar sense cap tipus de consens. Per altra banda, observant-ne la finalitat, també podem dir que no és la millor forma per obrir-nos al món i ser més competents a nivell lingüístic. Per això, els joves d’Artà i Capdepera volem deixar clar que:

· Deim sí a l’anglès i a l’aprenentatge de diverses llengües, però no amb un model en què els professors encara no estiguin preparats per poder impartir les classes en anglès. A més, el fet d’impartir les classes en anglès de forma pobre fa que es simplifiquin els continguts de la matèria i els alumnes surtin amb menys coneixements.

· Deim sí a la llibertat d’expressió als instituts i col·legis, i no a la prohibició de la Llei de símbols, que redueix la nostra llibertat a la mínima expressió. Penjar un llaç que signifiqui la defensa d’una llengua i una cultura no pot ser mai rebutjat en una societat amb democràcia.

· Deim sí a l’Immersió lingüística a les aules, i no al tractament secundari que es dóna a la nostra llengua amb el TIL, perquè d’aquesta manera es vulnera el decret de mínims que es va aprovar unànimement fa uns anys i en fa impossible la normalització. Si el català s’iguala a les altres llengües, se’n discrimina que és llengua pròpia i a més, que necessita una immersió per estar normalitzada.

· Deim sí a la feina dels directors als seus centres educatius, ja que són els que més coneixen la realitat del seu centre i saben quines mesures han de prendre d’acord amb el Consell Escolar. Estam totalment en contra de la destitució i els expedients als tres directors de Maó. Simplement feren la seva feina correctament i al Govern no li agradà.

· Finalment deim sí a una educació pública de qualitat, i no a les contínues privatitzacions i retallades que s’estan fent al sector educatiu i que provoquen molts dèficits: una disminució en l’atenció als nens amb necessitats específiques, una aglomeració d’alumnes a les classes per un sol professor, una reducció de les beques generals per estudiants, etc. Tot això no fa res més que empobrir l’educació pública i de tots.

Per tot això, consideram totalment necessària i legítima la vaga indefinida dels docents, animam a tots ells que segueixin amb aquest pols contra el govern i també animam a assistir tothom a la manifestació que es realitzarà a Palma dia 29 a favor de l’eduació de qualitat. Recordau que estam amb vosaltres, la vostra lluita és la nostra dignitat!

#noalTIL

Sí a la #vagaindefinidadocents

23 de setembre de 2013
JAC-IB

↑ Tornar a l’índex de col·lectius ↑

La nostra paciència té uns límits

joves llengua logoL’inici de curs del 2013 serà recordat com un dels grans fracassos del Govern Bauzá. Lluny de l’entesa vers la nostra llengua que hi havia abans de la seva elecció, el Govern de les Illes Balears lluita dia a dia per crear més discòrdia i crispació entre els seus ciutadans vers la llengua pròpia.

A hores d’ara ens toca tornar a lluitar per qüestions totalment superades com és una educació PÚBLICA, de QUALITAT i en CATALÀ, conceptes que haurien de ser la bandera de qualsevol govern, però que el Govern de les Illes Balears no ha dubtat en identificar-los com a veritables monstres que cal eradicar.

Ens trobem dins una realitat provocada per una Conselleria d’Educació, la qual abanderada, ara per Joana Maria Camps, ha girat l’esquena a TOTA una comunitat educativa per poder aplicar, si o si, les seves mesures d’autoodi.

Directors menorquins expedientats, una convocatòria d’una vaga indefinida de docents, projectes lingüístics sense aprovar, la suspensió del TIL pel Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears degut a que no s’ha aplicat en coherència ni amb consens, o la redacció “espontània” d’un decret-llei perquè el TIL surti endavant són motius més que suficients perquè des de Joves de Mallorca per la Llengua donem suport a la vaga indefinida de l’Assemblea de Docents. Perquè som conscients que són ells, juntament amb totes les entitats adherides, els que treballen diàriament per la protecció i foment de la nostra llengua des de les aules.

Alhora demanan la immediata dimissió de tots els responsables de la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats, encapçalats per la Consellera i el Secretari Autonòmic. Entenem que aquells que van en contra de la comunitat educativa, no poden estar al capdavant d’aquesta.

10 de setembre de 2013
Joves de Mallorca per la Llengua

↑ Tornar a l’índex de col·lectius ↑

Comunicat de suport a la vaga de docents

20130907_suports_ib_plataformacridaLa Plataforma Crida vol manifestar el seu suport a la vaga de docents, prevista per a principis del curs vinent, exigint, junt a l’Assemblea de Docents,  la retirada de la recent legislació del Govern (Tractament Integral de Llengües,  projecte de Decret de Convivència, Llei de Símbols) i el retorn a unes condicions dignes (plantilles, ràtios, substitucions,…) per a  una educació pública, de qualitat, laica i en català per la qual hem lluitat tant de temps i que ara el Govern, sense escoltar ningú i en contra de la immensa majoria, vol arravatar-nos.

Les persones integrants de la Plataforma Crida, pares i mares, docents i estudiants, consideren que aquesta ofensiva del govern autonòmic s’inscriu dins el marc general estatal, reflectit en la  LOMCE,  que pretén arraconar l’escola pública, que vulnera qualsevol principi pedagògic,  que adoctrina i manipula l’alumnat i que ataca directament la nostra cultura i la nostra llengua.

El Govern ha demostrat, fins ara, la seva incapacitat de gestió de la “cosa pública” en tots els àmbits, i una voluntat clarament antidemocràtica i perversa de governar que recorda els millors moments del franquisme: sense consulta, sense diàleg i sense  consens.

Ha deixat a la ciutadania amb una sola arma de defensa: la vaga, perquè L’EDUCACIÓ ÉS COSA DE TOTHOM

1 d’agost de 2013
Plataforma Crida

↑ Tornar a l’índex de col·lectius ↑

Comunicat de suport a la vaga de docents

20130907_suports_ib_plataformaeducaciomanacorLa Plataforma per l’Educació vol manifestar el seu suport a la vaga de docents, prevista per a principis del curs vinent, exigint, junt a l’Assemblea de Docents, la retirada de la recent legislació del Govern (Tractament Integral de Llengües, projecte de Decret de Convivència, Llei de Símbols) i el retorn a unes condicions dignes (plantilles, ràtios, substitucions,…) per a una educació pública, de qualitat, laica i en català per la qual hem lluitat tant de temps i que ara el Govern, sense escoltar ningú i en contra de la immensa majoria, vol arravatar-nos.

Aquesta ofensiva del govern autonòmic s’inscriu dins el marc general estatal, reflectit en la LOMCE, que pretén arraconar l’escola pública, que vulnera qualsevol principi pedagògic, que adoctrina i manipula l’alumnat i que ataca directament la nostra cultura i la nostra llengua.

El Govern ha demostrat, fins ara, la seva incapacitat de gestió de la “cosa pública” en tots els àmbits, i una voluntat clarament antidemocràtica i perversa de governar que recorda els millors moments del franquisme: sense consulta, sense diàleg i sense consens.

Manacor, 19 d’agost de 2013
Plataforma per l’Educació de Manacor

↑ Tornar a l’índex de col·lectius ↑

La PUDUP (Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública) manifesta el seu suport a la vaga d’ensenyament primari i secundari

logo pudupLa Plataforma Unitària per a la Defensa de la Universitat Pública de les Illes Balears (PUDUP-Illes) dóna suport a la vaga d’ensenyament primari i secundari convocada per a l’inici del curs 2013-2014 per demanar la derogació del decret sobre el Tractament Integrat de Llengües (TIL) aprovat pel Govern de les Illes Balears. Entenem que la millora de les competències lingüístiques i comunicatives és un objectiu necessari en l’àmbit educatiu, però consideram que no es pot dur a terme de la manera que proposa el TIL, que atempta contra un model lingüístic que fins ara havia assolit consens i que, per tant, compromet greument la qualitat de l’ensenyament públic.

La universitat es veu doblement afectada per aquesta reforma, i per la que proposa la LOMQE, en tant que és part del sistema educatiu públic on continuen la formació els estudiants que provenen dels instituts, així com també com a institució responsable de la formació del professorat d’educació primària i secundària.

És per això que, des de la PUDUP, ens oposam a una reforma que, a més, es pretén dur a terme sense cap tipus de fonament pedagògic ni lingüístic, i amb l’oposició de la majoria de professionals de l’educació. Condemnam, així mateix, la gestió autoritària i antidemocràtica d’un govern que menysté fins i tot la suspensió cautelar de l’aplicació del decret per part del TSJIB.

Només amb una voluntat ferma de defensa de l’educació pública, amb un respecte al criteri i la professionalitat dels docents, amb una gestió democràtica i oberta al diàleg per part de les institucions governamentals és possible posar en marxa millores en el sistema educatiu de les Illes Balears. L’intent d’imposició del TIL demostra que la millora d’aquest sistema no és una prioritat per part de l’actual govern.

9 de setembre de 2013
PUDUP-Illes

↑ Tornar a l’índex de col·lectius ↑

Comunicat i campanya en suport a la vaga indefinida de docents

20130907_suports_ib_rcLa burgesia des de l’inici de la crisi ha desplegat totes les seves armes per tal d’aturar totes les manifestacions, vagues, moviments socials i tot allò que els proletaris hem fet per defensar aquells drets que tants d’anys i sang ens han costat.

Les mesures que els obrers hem pres per la lluita contra els nostres explotadors han estat en molts pocs casos encertades.

S’han creat moviments socials sense cap tipus de consciència de classe, ni cap intenció de canviar res del sistema capitalista. S’han fet vagues generals absurdes sense cap caràcter combatiu, amb la intenció de fer neta la cara als grans sindicats, de reprimir als que lluitam amb totes les nostres forces i d’apaivagar a les masses de treballadors descontents.

Però la nostra classe aprèn dels errors i sap que dialècticament, l’únic camí possible és la lluita conscient i combativa. Una lluita que pareix que, d’una vegada es produirà dins el sector de l’educació. Ales Illes Balears, els docents amb el suport de tots els estudiants, hem decidit iniciar una vaga indefinida amb la intenció de recuperar tot allò que el TIL i LOMQE ens han llevat.

Un dels majors atacs que sofrim els joves de les illes en aquests moments, van dirigits a fer-nos oblidar la nostra llengua i la nostra cultura, per tal de destruir la nostra identitat com a poble i així poder dur a la fi el seu procés de Castellanització, que duim combatent i resistint des de fa més de 300 anys.

Aquest atac es resumeix dins el TIL “tractament integrat de llengües”, que a partir del present curs reduirà significativament les hores lectives de català, iniciarà l’ús de l’anglès fora de l’assignatura lingüística, amb els problemes d’adaptació que això suposarà a un professorat sense cap tipus d’ajuda ni la formació adequada en anglès, i farà de la llei d’immersió lingüística un vestigi del passat.

A més dels atacs soferts a la nostra llengua amb el TIL, també tenim un altre front obert amb la LOMQE, la nova reforma educativa, que en resumits comptes, converteix la figura del director en un petit dictador col·locat a dit per l’administració pública, per a fer vetllar els seus interessos i els de la seva classe; les llistes d’interinitat del professorat ja no tenen importància, ja que el director elegeix a dit; els professors no tindran una matèria i centre permanent sinó que seran itinerants, és a dir, que els podran canviar en qualsevol moment de matèria i/o centre; els estudiants no tindran dret a decidir sobre la seva educació dins d’un centre, ja que la figura del Consell Escolar es transforma en un òrgan purament consultiu; introdueix proves de revàlida al final de cada cicle educatiu, dificultant encara més la tasca de l’alumne; condiciona segons la capacitat econòmica de la família, l’elecció del futur educatiu de l’alumne a molt primerenca edat, fent quasi impossible l’accés a la universitat per part d’un fill d’obrer; es permet dins els centres concertats la discriminació per sexe i s’elimina la llengua cooficial com a assignatura troncal.

Per tot això, des de Reconstrucció Comunista volem donar tot el nostre suport i ajuda a aquesta vaga indefinida, que començarà el pròxim Dilluns 16 de setembre; ja que com Lenin va dir : “és precisament a la joventut a qui incumbeix la vertadera tasca de crear la societat comunista”. Per tant, som els joves qui tenim la capacitat per a dur a terme una lluita que pugui “resoldre la tasca de destruir els fonaments del vell mode de vida del capitalisme, basat en l’explotació.” Lenin.

PER UNA EDUCACIÓ PÚBLICA, GRATUÏTA, LAICA I DE QUALITAT!!!

ARA LLUITA MÉS QUE MAI!!!

16 de setembre de 2013
Reconstrucció Comunista Mallorca

↑ Tornar a l’índex de col·lectius ↑

Comunicat de suport a la vaga indefinida de docents a les Illes Balears

logo-revolta-mallorca1Des de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista Mallorca volem expressar tot el nostre suport i solidaritat amb el personal docent d’educació primària i secundària que, mitjançant un procés impulsat per l’Assemblea de Docents que ha anat sumant cada vegada més gent de manera totalment horitzontal i assembleària, han plantat cara a les cada vegada més insostenibles retallades en educació i a la implantació forçosa del TIL amb l’audaç i valenta convocatòria d’una vaga indefinida  arreu de les Illes Balears. La vaga, en els seus primers dies, només es pot qualificar d’èxit tant en el seu seguiment (al voltant d’un 90%), com en la capacitat de mobilització i convocatòria que el col·lectiu de docents, amb el suport de mares, pares i estudiants, està mostrant al carrer aquests dies.

Les repetides provocacions que el Govern Bauzá-Camps que, entre d’altres desbarats, ha acusat el col·lectiu en vaga de “segrestar” el dret a l’educació dels infants de les Balears, o que ha convertit en decret llei el TIL, un cop suspès cautelarment pel TSJIB, no han fet més que avivar la flama de la indignació i augmentar el suport ciutadà a aquesta vaga necessària.

Com a col·lectiu compromès amb un ensenyament 100% públic, de qualitat i en català, i combatiu contra les polítiques d’aquesta estantissa dreta ultraliberal que vol destruir tot allò públic, donam i demanam suport a la vaga, així com a totes les mobilitzacions relacionades.

Feim una crida, per tant, perquè tothom mostri la seva solidaritat de les diverses maneres en què es pot exercir: fent aportacions a la caixa de resistència (Caixa Colonya 2056 0009 74 4102003418), assistint a les manifestacions i concentracions convocades, recollint signatures, penjant lemes de suport sobre fons verd a finestres i balcons, vestint les camisetes verdes…

És molt el que hi ha en joc. Sense educació no hi ha futur.

Aquesta vaga ens defensa a tothom, per tant és de tothom.

No més retallades en educació, no al TIL.

Tots som docents. Totes som docents.

#Guanyarem

19 de etembre del 2013
Revolta Global-Esquerra Anticapitalista Mallorca

↑ Tornar a l’índex de col·lectius ↑

Comunicat d’estiu

20130907_suports_ib_sepcLes assemblees de Mallorca del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans volem mostrar el nostre suport a la convocatòria de vaga indefinida de l’Assemblea de Docent de les Illes Balears.

Vivim moments de nous avanços de la ofensiva retalladora i espanyolista que l’administració Bauçà, en nom dels interessos del neoliberalisme, vol aplicar contra l’educació pública. Així, com a estudiants entenem que els atacs contra els drets del professorat ho són també contra nosaltres. Destacam com a especialment greus la pujada del 5% de les taxes a la UIB, així com l’aplicació forçada del TIL que margina la llengua catalana.

La nostra organització aprofitarà les vacances d’estiu per debatre sobre la vaga indefinida del professorat, i a finals d’Agost farem pública la nostra posició final al respecte. Ara per ara declaram que:

 • La vaga indefinida és una eina de lluita contundent i clara. Felicitam l’Assemblea de Docent de les Illes Balears per haver triat aquest camí.
 • La iniciativa del professorat, portada a terme mitjançant l’assemblea i la participació directa, és tot un exemple d’organització i pràctica revolucionària, superant dinàmiques de pacte i desmobilització estèrils. Animam als sindicats a donar suport a aquesta iniciativa sobirana de vaga indefinida.
 • Cridam a tots els moviments populars de Mallorca i de la resta dels Països Catalans a donar suport a la vaga indefinida.

22 de juliol, Mallorca, Països Catalans
SEPC Mallorca

↑ Tornar a l’índex de col·lectius ↑

Vaga a ensenyament!

20130907_suports_ib_uobUnió Obrera Balear dóna suport a l’Assemblea de Docents i a la vaga indefinida convocada a l’ensenyament no universitari.

Al dors d’aquesta circular trobareu el comunicat, elaborat per l’Assemblea de Docents i adreçat als pares, on s’expliquen els motius de la vaga (entre els que no hi ha cap reivindicació social o salarial de millora del col·lectiu).

L’Assemblea ha obert a Caixa Colonya aquest compte corrent que emprarà com a caixa de resistència2056-0009-74-4102003418

En el bloc de l’Assemblea de Docents trobareu molts més enllaços i material d’interès, com la il·lustració de Miquel Trias que acompanya aquest text.

12 de setembre de 2013
Unió Obrera Balear (UOB)

↑ Tornar a l’índex de col·lectius ↑

El Col·legi de Logopedes de Les Illes Balearsvol donar suport a la vaga de docents

collogopedesEl Col·legi de logopedes de les Illes Balears (CLIB) VETLLA PEL DESENVOLUPAMENT I L’ADQUISICIÓ DEL LLENGUATGE I LA COMUNICACIÓ DE L’INFANT, AIXÍ COM PER L’APRENENTATGE LINGÜÍSTIC (VERBAL I NO VERBAL) D’AQUESTS I DE TOTES LES PERSONES AMB DIFICULTATS EN AQUESTES ÀREES, O EN RISC DE PARTIR-NE.

SABEM, TOTS, QUE EL LLENGUATGE I LA COMUNICACIÓ VA MÉS ENLLÀ DE LES PARAULES I DEL CODI QUE ESTABLIM PER A COMUNICAR-NOS.

SABEM QUE NINGÚ ÉS IGUAL, I QUE TOTS TENIM EL “NOSTRE” RITME NATURAL I ECOLÒGIC EN EL PROCESSAMENT I EN L’EXPRESSIÓ DEL LLENGUATGE I EN L’ADQUISICIÓ DE NOUS APRENENTATGES.

ENS PREOCUPA MOLT LA IMPLANTACIÓ D’AQUEST “DECRET”. NO PODEM DEIXAR DE PENSAR AMB TOTA LA POBLACIÓ INFANTIL AMB DIFICULTATS EN EL DESENVOLUPAMENT I ADQUISICIÓ DEL LLENGUATGE I LA COMUNICACIÓ, I DE NOUS APRENENTATGES. ON SOVINT LA LLENGUA, SIGUI QUINA SIGUI, I EL LLENGUATGE VERBAL, S’HA D’AUGMENTAR O ALTERNAR AMB UN SUPORT VISUAL, GESTUAL O AMB SIGNES I ICONES DIFERENTS ALS ALFABÈTICS.

PER AIXÒ DES DEL CLIB TAMBÉ VOLEM DIR NO AL TIL, SÍ A L’EVOLUCIÓ I SÍ A L’ANGLÈS I A LES MÚLTIPLES POSSIBILITATS COHERENTS I DE RESPECTE DEL TEMPS, DELS RECURSOS, DELS SABERS DE TOTA LA COMUNITAT EDUCATIVA I D’ESTABLIR UNS BONS FONAMENTS PER A LA MILLORA DELS APRENENTATGES DE TOTA LA POBLACIÓ DE LES ILLES BALEARS.

DESTINAM EL NOSTRE SUPORT MÉS INCONDICIONAL I SINCER A TOTA LA COMUNITAT EDUCATIVA, L’ASSAMBLEA DE DOCENTS, LA PLATAFORMA CRIDA QUE LLUITEN PER ACONSEGUIR UNA EDUCACIÓ DE QUALITAT.

I DEMANAM AL GOVERN QUE CONSULTI DE FORMA EXHAUSTIVA I RIGUROSA LES TEORIES I BONES PRÀCTIQUES SOBRE L’EVOLUCIÓ DEL LLENGUATGE I LA COMUNICACIÓ EN ELS INFANTS.

24 de setembre de 2013.

JUNTA DE GOVERN DEL CLIB.

↑ Tornar a l’índex de col·lectius ↑

Països Catalans

Comunicat de suport a l’Assemblea Docent de les Illes Balears i Pitiüses

20130907_suports_ppcc_assembleagrogaDes de l’Assemblea Groga (del Principat) volem donar tot el nostre suport a la vaga d’inici de curs organitzada, des de les bases, pel professorat de les Illes Balears i Pitiüses. Després de 2 anys d’agressions, retallades i humiliacions per part de la Conselleria d’Educació; el govern de Bauzà (PP) vol imposar el Decret de Tractament Integral de les Llengües (TIL), tot i que el 90% de les famílies han triat el català com a llengua vehicular, i la Llei de símbols.

Les polítiques del president Bauzà i del conseller d’educació Rafael Bosch són d’una radicalitat i d’un pensament feixista que ens reporta a un temps passat on pensar era delicte i la llibertat perseguida. El constat atac que pateix la llengua catalana arreu dels Països Catalans és constant, i el govern del PP vol seguir perseguint la llengua amb la nova ”llei Wert” (LOMCE).

És per això, que des de la comunitat educativa del Principat, donem ple suport a aquesta vaga indefinida del professorat, que començarà el dia 13 de setembre.  Ens identifiquem totalment amb la taula de reivindicacions que han portat a l’Assemblea de Docent de les Illes Balears i Pitiüses a convocar la vaga indefinida:

1-Retirada del decret de TIL

2-Retirada del projecte de decret de Convivència i la Llei de símbols.

3-Beques de transport i menjador efectives i convocades en el temps i  la forma adient. Dotació suficient i eficient perquè es pugui dur un  bon pla de reutilització de llibres.

4-Recuperació de les plantilles, del professorat d’Atenció a la Diversitat i de les ràtios anteriors a les retallades.

5-Substitucions immediates de les baixes.

6-Baixes 100% remunerades.

7-Contractació dels interins durant els mesos de juliol i agost.

8-Recuperació dels complements perduts i reconeixement de nous sexennis des de l’1 de juny de 2012 i acompliment de l’acord salarial de  2008 per l’escola concertada.

9-Petició a la Conselleria d’Educació que insti al Govern Central a retirar la LOMCE.

Des del Principat denunciem qualsevol tipus d’intent de genocidi que ataqui les persones, la llengua, la cultura i el lliure pensament. Per això volem expressar amb aquest comunicat la nostra solidaritat, perquè la vostra lluita és la nostra dignitat com a poble.

Us informem que en la pròxima assemblea de l’Assemblea Groga, el 28 de setembre, explicarem com ha sigut aquest procés participatiu, horitzontal i democràtic que heu dut a terme per convocar la vaga indefinida. Sou exemple!

No ens aturaran!

No al TIL!

Endavant companyes!

L’escola pública, de qualitat i en català, ara i sempre!

4 de setembre de 2013
Assemblea Groga

↑ Tornar a l’índex de col·lectius ↑

L’AELC dóna suport a la vaga indefinida dels docents de les Illes

logo_aelc

La Junta de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana ha decidit donar suport a la vaga indefinida dels professors de les Illes en defensa d’una educació de qualitat, amb igualtat d’oportunitats i en català.L’AELC, en contra de les mesures del Govern balear que tenen com a objectiu minimitzar i marginar el català a l’ensenyament, comparteix les demandes del col·lectiu de mestres i professors, el qual a través de l’Assemblea de docents i dels sindicats STEI-i i CC.OO. exigeix la retirada del decret del Tractament Integrat de Llengües (TIL), que suspèn el model d’ensenyament no universitari de les Illes. Al mateix temps, són exigències dels docents la retirada dels expedients als tres directors menorquins injustament sancionats, la retirada de la llei de símbols, la cobertura de substitucions del personal docent, la devolució de certs drets laborals perjudicats per les retallades i l’adopció de mesures per garantir les dietes per menjar, material escolar i transport, entre altres.

Barcelona, 13 de setembre de 2013
Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC)

↑ Tornar a l’índex de col·lectius ↑

Comunicat de l’AEP davant la convocatòria de vaga indefinida de docents a les Illes Balears

20130907_suports_ppcc_aepEl professorat de les Illes Balears s’ha declarat en vaga indefinida, amb un suport en les votacions de més del 95% del professorat, per exigir la retirada del decret de Tractament Integrat de Llengües i la llei de Signes, aprovats pel Partit Popular -sense tenir en compte l’opinió de la comunitat educativa- i que suposen un altre greu atac a la llengua i a la cultura catalanes. També s’exigeix la recuperació de drets laborals -remuneració del 100% de les baixes i pagament dels sous de personal interí durant els mesos d’estiu-, beques menjador i ajudes per a l’adquisició de material escolar perdudes a causa de les retallades i el procés privatitzador de l’educació pública, a més d’una posició del Govern Balear en contra de la LOMCE.

El decret TIL pretén introduir l’ensenyament trilingüe a les escoles -en català, castellà i anglès-, però a la pràctica això suposa una menor oferta d’estudis en català, una dubtosa oferta en anglès per la poca formació que es requereix als docents per impartir classes en aquesta llengua i, en definitiva, una clara segregació de l’alumnat per llengua i per cultura.

Els centres educatius han respòs amb manifestacions simbòliques per generar consciència sobre la importància de l’ús del català a les aules: han penjat llaços i senyeres a les façanes de les escoles. Per reprimir-ho, el govern ha creat la llei de Símbols, que prohibeix aquest tipus de protestes.

Tot i que la socialització dels infants recau, en primer lloc en la família, l’escola primària també hi juga un paper fonamental. Si es nega a aquesta edat l’escolarització en la llengua materna, aquesta passarà a un paper secundari i es crearan, com a conseqüència, generacions que no la veuran com a pròpia i, per tant, no tindran com a prioritat la seva defensa en les pròximes etapes de la seva vida, quan adquireixin un sentit crític sobre la societat. Per això, un atac lingüístic a les primeres etapes de l’educació és un atac a la cultura de tota la societat.

La vaga, a més, pretén donar resposta a la repressió per part del govern balear, que ja ha cessat de sou i de feina a tres directors  de centres que es neguen a aplicar el TIL, fet que interpreten com una persecució professional a les veus crítiques de les noves mesures. Les professores en vaga exigeixen la supressió dels expedients sancionadors ja iniciats o els que poden sorgir en motiu de la vaga.

Les docents de les illes descriuen la seva situació com un “laboratori de la LOMCE”: consideren que els atacs que estan rebent són previs als que es patiran a la resta de l’estat quan s’aprovi aquesta llei. Cal emmirallar-nos en la seva lluita perquè en breus haurem de fer front a atacs similars. El Partit Popular continuarà amb els seus atacs independentment de l’opinió i les queixes de la comunitat educativa.

Des de l’AEP recolzem la lluita dels i les docents de les Illes Balears, entenent que la cultura i la llengua són pilars cohesionadors i fonamentals d’una educació pública i de qualitat. També denunciem la persecució a totes les llengües cooficials a arreu de l’estat espanyol efectuada amb la LOMCE i altres lleis, tant estatals com autonòmiques. Animem també a que els estudiants facin seva aquesta lluita participant activament de la vaga i de les diferents mobilitzacions que se succeiran.

L’educació a les Illes Balears, al País Valencià i a Catalunya: pública, de qualitat, per i pel poble i en català!

Barcelona, 5 de setembre de 2013
Associació d’Estudiants Progressistes

↑ Tornar a l’índex de col·lectius ↑

La CUP dóna suport als docents en lluita i a la convocatòria de vaga indefinida al govern de Bauzà

cupDes de la CUP volem expressar la nostra solidaritat amb el col·lectiu docent que, de manera ferma i decidida, treballa per fer front a les mesures imposades pel govern de Bauzá. Consideram molt encertada l’anunciada vaga indefinida en el sector educatiu liderada per l’Assemblea de Docents, que demostra valentia i coratge. De la mateixa manera, creim que han donat una lliçó a les direccions dels sindicats majoritaris de l’ensenyament que s’han vist arrossegades per l’autoorganització del professorat de manera horitzontal i participativa.

Davant del model del govern del Partit Popular, que retalla en professorat, imposa el trilingüisme i la falsa elecció de llengua a costa de minoritzar el català, i amb el qual es prohibeixen llaços i s’expedienta docents, la resposta de la comunitat educativa ha estat un clar exemple d’organització i pràctiques efectives i compromeses, com són la de la convocatòria d’una vaga indefinida.

Ara bé, creim que les polítiques del govern de Bauzá a les Illes no disten gaire de les del PP al País Valencià ni de les de CiU al Principat: retallades laborals, precaritzacions, privatitzacions, implantació d’un model de gestió privada en els centres públics, atacs al català, augment de taxes i externalització de serveis. En definitiva, la pèrdua deliberada per part dels governs capitalistes del dret universal a l’educació, des de l’escoleta a la universitat.

La CUP posarà doblers a la caixa de resistència per tal que la vaga sigui sostinguda fins que la Conselleria parli i tengui d’interlocutors els representants escollits per l’Assemblea de Docents. Animam a que altres col·lectius i individualitats també ho facin. És un petita acció per ajudar a la lluita que els docents estan emprenent en aquest inici de curs, sabent el sacrifici personal que implica en favor del bé col·lectiu, que no és altre que el manteniment d’una educació pública, de qualitat i en català.

Des de la CUP pensam que la lluita del professorat de les Illes ha de ser un exemple per a la resta de docents dels Països Catalans, ja que està posant en pràctica un nou model de convocatòria de vaga i de negociació amb l’Administració als Països Catalans i ha sabut aglutinar reivindicacions laborals i socials front d’uns governants que tenen un únic objectiu: desmantellar l’escola pública i en català. Per tot això, celebram una vegada més la convocatòria de vaga indefinida al sector educatiu front al govern de Bauzá, i encoratjam al conjunt del món educatiu arreu del territori a coordinar-se i autoorganitzar-se a fi de fer front a les polítiques neoliberals imposades pels diferents governs.

9 de setembre de 2013
Candidatura d’Unitat Popular (CUP)

↑ Tornar a l’índex de col·lectius ↑

Tot el suport a la lluita de l’Assemblea de docents de les Illes

20130907_suports_ppcc_cosLa proposta de vaga indefinida està totalment justificada després de dos anys d’agressions, retallades i humiliacions per part de la Conselleria d’Educació.

La Sectorial d’Educació de la Coordinadora Obrera Sindical vol expressar tot el suport a totes les persones que participeu en l’Assemblea de Docents de les Illes i esteu treballant i estenent la proposta de vaga indefinida per al curs que ara comença.

La vostra proposta és valenta i està plenament justificada: surt de la necessitat dels treballadors i treballadores de les Illes de defensar els seus interessos després de dos anys d’agressions, retallades i humiliacions per part de la Conselleria d’Educació del govern balear. Estem convençudes que aconseguireu recollir les signatures necessàries per tirar endavant l’organització assembleària de la vaga i la negociació posterior amb el govern de les Illes a través de l’Assemblea de docents. I sabem que es tracta d’una experiència única i valuosa de la qual tothom n’aprendrà.

No ha estat un estiu fàcil ni de descans per a vosaltres i estem convençudes que aquesta gran plantada tindrà conseqüències importants per al sistema educatiu de les Illes. Sabem que els podeu aturar i estem orgulloses de vosaltres. Per això us fem arribar una forta i càlida abraçada. Us oferim la nostra solidaritat i ajuda per explicar no només els motius de la vostra vaga, que són també els nostres, sinó la base participativa, horitzontal i democràtica de la seva organització.

Teniu tot el nostre suport. Molts ànims i endavant!

Diumenge 1 de setembre de 2013
Sectorial d’Educació de la COS

↑ Tornar a l’índex de col·lectius ↑

La vostra vaga és la nostra dignitat

20130907_suports_ppcc_enllaçatsllenguaEnllaçats per la Llengua, que aplega l’adhesió de més de 1.000 entitats de tots els territoris de parla Catalana, des de Salses a Guardamar i des de Fraga a Maó i l’Alguer, s’afegeix a la llarga llista d’organitzacions sindicals, de l’ensenyament i de la cultura que denuncien aquest acte repressiu del Govern Balear, envers els directors de quatre centres, els quals no han fet altra cosa que aplicar democràticament la llei i el que han decidit els Consells Escolar de cadascun dels centres.

És un acte de violència més de l’ofensiva premeditada de neteja cultural que l’estat espanyol executa contra la llengua i les cultures pròpies dels Països Catalans, aquesta vegada dirigit contra les persones.

També denunciem el silenci còmplice de mitjans, entitats i institucions que ajuden amb la seva inacció l’estat espanyol en l’intent d’esquarterar un país i exterminar una llengua.

Tot el nostre suport i solidaritat amb la lluita dels docents, alumnes, pares i mares de les Illes Balears i Pitiüses.

SOS ILLES!!! TRENQUEM EL SILENCI CÒMPLICE

9 d’agost de 2013
Enllaçats per la Llengua

↑ Tornar a l’índex de col·lectius ↑

La Intersindical-CSC expressa el seu suport a la comunitat educativa de les Illes Balears i Pitiüses davant la convocatòria de vaga indefinida a partir del proper 13 de setembre

20130907_suports_ppcc_intersindicalcscDes de la CSC (Confederació Sindical Catalana) volem fer arribar a la comunitat educativa de les Illes Balears i Pitiüses tot el nostre suport i solidaritat | Així mateix volem transmetre la nostra disposició a participar de qualsevulla acció de suport a la seva lluita per la dignitat com a educadors/es i en defensa de la nostra llengua comuna.

La llengua catalana -minoritzada que no pas minoritària- està sent víctima d’una profunda ofensiva política i legislativa per part de diverses administracions de l’estat espanyol. Els atacs a la llengua catalana per part de diversos estaments controlats pel PP responen a una estratègia de fragmentació, menysteniment i invisibilització. L’objectiu final no és pas altre que fer desaparèixer el català de l’àmbit públic i privat, impulsar un projecte homogeneïtzador en clau espanyola i, obertament, practicar un culturicidi.

El marc principal des del qual s’està desenvolupant aquesta estratègia aculturitzadora és l’àmbit educatiu. Es pretén tallar la vitalitat de la nostra llengua comuna, matar-la, tallant de soca-rel el canal que n’assegura la subsistència i ús social: l’ensenyament.

En aquest context, i davant l’autoritarisme del Govern i l’aberració pedagògica que representa el Decret de Tractament Llengües (TIL), la comunitat educativa de les Illes Balears i Pitiüses ha convocat una vaga indefinida a partir del proper 13 de setembre.

Des de la CSC (Confederació Sindical Catalana) volem fer arribar a la comunitat educativa de les Illes Balears i Pitiüses tot el nostre suport i solidaritat. Així mateix volem transmetre’ls la nostra disposició a participar de qualsevulla acció de suport a la seva lluita per la dignitat com a educadors/es i en defensa de la nostra llengua comuna.

Desitgem que aquesta vaga sia un èxit i aconsegueixi llençar a l’abocador de la ignomínia el Decret de Tractament Llengües (TIL) així com restituir a les seves feines els tres directors de centres educatius de Maó acomiadats per exercir la seva tasca amb dignitat i fermesa.

No esteu pas sols!

La vostra vaga és la nostra dignitat!

Barcelona, Països Catalans
3 de setembre de 2013
Intersindical-CSC (Confederació Sindical Catalana)

↑ Tornar a l’índex de col·lectius ↑

Concentracio de suport a la vafa docent de les Illes Balears i Pitiüses

484be21e3eb0fe41342d85c5ecc7a0e5_biggerDes de la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP) donem suport a les CONCENTRACIONS DE SUPORT A LA VAGA DOCENT DE LES ILLES BALEARS I PITIÜSES.

Volem expressar la nostra solidaritat i admiració per totes aquelles persones que, en una acció de dignitat i valentia, estan en vaga indefinida per lluitar per l’educació pública i per fer front als flagrants atacs que des dels governs autonòmics i centrals s’estan fent a l’educació.

Així doncs, animem a tota la comunitat universitària, estudiantat i personal treballador d’Investigació i Docència i d’Administració i Serveis, a assistir a la concentració en suport a la Vaga Indefinida de Les Illes Balears i Pitiüses que tindrà lloc el proper DILLUNS 16 DE SETEMBRE A LES 19’30h A LA PLAÇA SANT JAUME DE BARCELONA.

També volem demanar la vostra col·laboració per tal de difondre la cita entre les vostres amistats.
Moltes gràcies!

FEM DE LA SOLIDARITAT EL NOSTRE MÈTODE DE LLUITA!!

↑ Tornar a l’índex de col·lectius ↑

SUPORT A LA VAGA INDEFINIDA DE DOCENTS DE LES ILLES BALEARS

somLes organitzacions sotasignades volem manifestar el nostre suport al professorat, a l’Assemblea de Docents i als sindicats de les Illes Balears davant la vaga Indefinida convocada contra la política educativa i lingüística del govern Bauzà.

La convocatòria de la vaga indefinida ha estat caracteritzada per un procés intens de debat i decisió assembleària i horitzontal, amb una important participació del professorat i de nombroses xarxes, plataformes i entitats illenques per decidir quines eren les mesures més adients per plantar cara a les polítiques del govern balear, un govern que està aprovant, de manera unilateral, nombroses mesures que afecten negativament l’escola, el professorat i l’alumnat. Entre aquestes mesures hi ha totes aquelles que afecten salaris, jornada, plantilles, ràtios, jubilacions, acomiadaments… També les que afecten la concessió de beques o prestacions a l’alumnat o a les seus famílies. I, evidentment, el TIL, un programa que pretén impedir que el català siga la llengua vehicular del sistema educatiu. La dignitat d’uns docents –directors de centre amb el suport dels seus consells escolars– que s’han negat a aplicar aquest desficaci, ha comportat que hagen estat expedientats per Conselleria. Cal destacar que aquest programa, el TIL, ha estat suspés cautelarment pel Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears que el govern Bauzà ha ignorat completament amb l’aprovació d’un decret-llei per la via d’urgència.

Davant d’aquestes mesures que pretenen acabar amb l’ensenyament públic i de qualitat, deteriorar les condicions laborals del professorat i el genocidi lingüístic de la nostra llengua, volem mostrar el nostre suport total i incondicional a les companyes i companys de les Illes Balears i a les seues organtizacions. La persecució i els atacs a la llengua i cultura catalanes no s’ha produït únicament a les Illes, sinó que s’han repetit arreu dels territoris que comparteixen una mateixa llengua. Al País Valencià fa anys que milers d’alumnes no poden estudiar en valencià, i ara volen empitjorar-ho amb els programes plurilingües. Al Principat s’intenta per la via judicial tombar la immersió lingüística. I a la Franja de Ponent, volen frenar els xicotets avanços que s’hi han produït amb la derogació de la llei de llengües d’Aragó, única referència legal que hi ha al català en aquella zona, i l’invent del “LAPAO”. Diferents tàctiques, la mateixa estratègia: entrebancar els processos de normalització lingüística als diferents territoris, afeblir el català i avançar en la seua desaparació.

Per això, fem una crida a la solidaritat activa amb la seua lluita, que també és la nostra, per una escola pública de qualitat i en català. En eixe sentit acordem:

 1. Constituir una Comissió de Suport a la Vaga Indefinida que en realitzarà el seguiment i convocarà les accions que es consideren oportunes per tal de donar suport actiu al professorat illenc.
 2. Convocar un acte en suport dels docents illencs dilluns 16 de setembre, a les 19 hores, a la Plaça de Manises de València.
 3. Organitzar un acte amb la participació de companyes i companys de les Illes Balears que servesca per informar de la lluita i recaptar fons per a la seua continuïtat.
 4. Animar a tots els claustres, consells escolars, entitats i plataformes valencianes a enviar escrits de suport i convocar accions de solidaritat als seus àmbits respectius d’intervenció.

Acció Cultural del País Valencià
ACL El Tempir Elx
Alternativa per València-CUP
Associació d’Escriptors en Llengua Catalana
BEA
Benimaclet Viu
Bloc Jove
Ca Revolta
Casal Obrer i Popular – Francesc Santacatalina
CEDSALA
Centre Social Terra
CGT-PV
Col·lectius de Joves Comunistes
Construyendo la Izquierda-Alternativa Socialista
CIEMEN
Compromís
Coordinadora Professorat Interí
Coordinadora de Plataformes en Defensa de Persones Desocupades
COS
CUP
Escola Valenciana
Endavant
Esquerra Unida del País Valencià
FAPA-València
Lluerna Teatre
MDT
PCPE-PV
Sindicat d’Estudiants
SEPC
Solidaritat per la Independència – País Valencià
Societat Coral El Micalet
Som Països Catalans
STEPV – Intersindical Valenciana

↑ Tornar a l’índex de col·lectius ↑

USTEC–STES i STEPV donen suport a la Vaga Indefinida del professorat de les Illes

Captura - 100913 - 17:43:09

Els sindicats USTEC-STES (Catalunya) i STEPV–Intersindical Valenciana (País Valencià) donen suport la Vaga Indefinida convocada pel sindicat STEI-i, l’Assemblea de Docent de les Illes Balears i altres organizacions.

La vaga, promoguda en el marc d’un procés assembleari i participatiu del professorat, es convoca per rebutjar les polítiques educatives i lingüístiques del Govern de les Illes Balears i del Govern Espanyol. Aquestes polítiques suposen un atac, sense precedents, a les condicions laborals del professorat, a la qualitat de l’ensenyament, als drets de l’alumnat i de les famílies i a la normalització i recuperació de la nostra llengua.

El govern de Bauzà ha aprovat, de manera uniliteral, nombroses mesures, que han afectats molts dels drets i les condicions laborals dels docents: salaris, baixes, plantilles, ràrios, jornada, acomiadaments, jubilacions… També de l’alumnat, en retallar beques o altres prestacions per a les famílies.

A tot açò, cal afegir l’aprovació del decret de tractament integral de llengües que suposa una atac al català com llengua vehicular i pròpia del sistema educatiu. Un decret suspés cautelarment pel Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears però que el govern de Bauzà s’entesta en portar endavant en voler aprovar un decret-llei per la via d’urgència.

La política del Govern Balears cal enmarcar-la en l’aplicació de les polítiques neoliberals que, amb l’excusa de la crisi, pretenen destruir el dret de totes les persones a l’educació, privatitzar i mercantilitzar l’educació i posar en marxa un genocidi lingüístic a tots els territoris de parla catalana. Una política antisocial que també patim al País Valencià, Catalunya, l’estat espanyol i al conjunt d’Europa, com ara a Grècia on el govern ha retallat les partides destinades a educació i ha acomiadat milers de professores i professors, entre els quals es troba el secretari general del sindicat OLME.

Per això, des de la USTEC-STES i STEPV valorem positivament la mobilització aprovada per les companyes i companys de l’STEI-i i de l’Assemblea de Docents de les Illes Balears. Una mobilització que fem nostra, que compartim i a la qual li donem tot el nostre suport.

USTEC-STES i STEPV fem una crida a totes les entitats, sindicats, plataformes i a tota la societat a posar en marxa una campanya de suport i solidaritat activa a la Vaga Indefinida del professorat de les Illes Balears per aconseguir que aquesta siga un èxit.

Barcelona, València, 7 de setembre de 2013
USTEC-STES
STEPV-Intersindical Valenciana

↑ Tornar a l’índex de col·lectius ↑

Estat espanyol

Comunicado de apoyo a la huelga indefinida de docentes en Baleares

banner-marea-verdeDesde Marea Verde Almería queremos expresar todo nuestro apoyo a los y las docentes de primaria y secundaria de Islas Baleares que están oponiéndose a los recortes en educación, a la implantación forzosa del TIL y a la medidas represoras del gobierno balear mediante una huelga indefinida que, en su primera semana, se puede calificar de éxito con un seguimiento de entorno al 90%.

Nos identificamos completamente tanto con los objetivos de la protesta como con la forma de llevarla a cabo. Ha sido impulsada de una forma asamblearia y horizontal por la Asamblea de Docentes a la que se han ido uniendo cada vez más personas y colectivos. Entre ellos cuenta con el apoyo fundamental de padres y madres y de alumnado en general, lo que ha permitido mostrar la gran capacidad de movilización que se está viendo estos días.

Desde Marea Verde Almería estamos también totalmente comprometidos/as con la enseñanza pública y de calidad y nos oponemos totalmente a las políticas neoliberales de recortes que afectan a la educación y a los servicios públicos en general. Por este motivo apoyamos y pedimos apoyo para todas aquellas acciones y movilizaciones relacionadas con la huelga de docentes baleares. Podemos mostrar nuestra solidaridad de muchas manera diferentes: vistiendo camisetas verdes, recogiendo firmas, colgando lemas de apoyo en balcones y ventanas, aportando a la caja de resistencia (Caixa Colonya: 2056-0009-74-4102003418)…

¡Por una educación pública y de calidad!

No más recortes en educación

20 de setembre de 2013.

Marea Verde Almería

↑ Tornar a l’índex de col·lectius ↑

En apoyo a la Huelga Indefinida de Enseñanza en Baleares

Desde la Sección de No Universitaria del Sindicato de Enseñanza e Intervención Social de CNT-AIT, valoramos positivamente el proceso de Huelga Indefinida iniciado en Baleares por los y las trabajadoras de la enseñanza. Entendemos que la única herramienta de lucha realmente efectiva es la huelga. Y no nos confundamos, huelga es iniciar el proceso huelguístico hasta que los y las trabajadoras consigan sus objetivos o decidan que pueden resistir. Huelga no son los paros de un día a los que los sindicatos burocratizados e instrumentalizados por el Capital nos tiene acostumbrados. Para desarrollar un proceso real de huelga y de reivindicación realmente efectivo, los y las trabajadoras se tienen que organizar horizontalmente en asambleas, en las que decidan directamente la defensa de sus intereses, sin intermediación de teóricos representantes. Los y las trabajadoras de Baleares han conseguido un nivel estimable de organización y de unión. Nos alegra y nos da fuerza para encarar las luchas que tenemos que enfrentar en nuestro ámbito de acción. Nuestro apoyo y nuestra solidaridad.

Frente a las agresiones del Capital: unión, acción y autogestión.

Salud a los que luchan.

24 de setembre de 2013.

Sindicato de Enseñanza e Intervención Social – CNT-AIT Madrid

↑ Tornar a l’índex de col·lectius ↑

3 Comentaris »

 • David Turull escrigué:

  Suport incondicional particular d’un català, manresà, Indepenedentista, que viu aquest moment tant complicat i alhora engrescador i emocionant, per aconseguir que la llengua catalana es mantingui ferma i sòlida davant aquest atac destructiu i dictatorial que ve del “Gobierno de España”.
  Em solidaritzo amb aquesta causa i desitjo que la força de molts ens faci seguir el camí traçat sense haver-nos de desviar ni un cm d’ell.
  Visca Catalunya, Visca les Illes Balears, Visca el país Valencià i sobretot; VISCA ELS PAÏSOS CATALANS!!
   
  David

 • JORDI PIGRAU escrigué:

  Suport incondicional particular d’un català, Indepenedentista, que viu aquest moment tant complicat i alhora engrescador i emocionant, per aconseguir que la llengua catalana es mantingui ferma i sòlida davant aquest atac destructiu i dictatorial que ve del “Gobierno de España”.
  Em solidaritzo amb aquesta causa i desitjo que la força de molts ens faci seguir el camí traçat sense haver-nos de desviar ni un cm d’ell.
  Visca Catalunya, Visca les Illes Balears, Visca el país Valencià!!
   
  Jordi
   
  PD Ja he fet la meva contribució económica mitjançant l’ Obra Cultural Balear

 • Narcis escrigué:

  Alumne mallorqui, jo don suport a tots els docents que els hi imposen el Til sense recursos i preparació insuficient i per les retallades, pero per favor que el mestre almenys es presenti el dia de la presentació i doni l’horari i si vol fer vaga que en fagi pero que no mos tengui a tots els alumnes de el grau mitja haguent de telefonar cada dia a l’institut per saber si vendra o no. Pero veig que aixo va per llarg, i despres ens apretaran amb examens. A i l’independentisme no crec que hagi de anar lligat a defensar el catala, i crec que ningu ens prohibeix fer-ne plé us de aquest i de la cultura que conté.
   
   
  Salut!

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.