Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ensenyament, Publicació oberta

Així cuinen CCOO i l’STEi la signatura de l’acord global d’educació

Publicat per dia 29 setembre 2015 – 15:581 Comentari | 327 views

Així cuinen CCOO i l’STEi la signatura de l’acord global d’educació

Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

Des de fa una setmana, s’ha anunciat que els sindicats CCOO i STEi signaran la proposta d’acord global que la Conselleria d’Educació ha proposat als comitès de vaga. Aquest anunci, que fins i tot ja es va fer abans de consultar a l’afiliació dels sindicats contrasta amb la denúncia i qüestionant del procés negociador i el mateix acord que s’ha fet des del comitè de vaga de l’Assemblea de Docents.

Les diferents etapes de l’anunci de l’acord han aparegut a la premsa sense que ningú es poses vermell. Però és que, com a mínim, la cosa és per posar els cabells de punta.

Des de què es va iniciar la negociació entre la Conselleria i els comitès de vaga, fins a la mateixa data en què signaran l’acord global, cap dels dos sindicats ha convocat una assemblea d’afiliats, no sigui que l’afiliació qüestioni l’acció o la inacció de l’executiva en la negociació. Aquest comportament tan poc democràtic ens du, lògicament, a la mesura que han pres per ratificar la seva signatura de l’acord global: l’enquesta telemàtica. Davant d’una decisió amb tant de rerefons com la signatura d’un acord a quatre anys vista que prorroga retallades en les condicions laborals i professionals del professorat, els dos sindicats no han estat capaços ni de convocar una assemblea on, almanco, respondre les preguntes de l’afiliació. Això no interessa. I no interessa perquè saben que aquest acord és altament qüestionable i perquè pot quedar en entredit la seva capacitat de negociació -el document final no és millor que la proposta inicial de la conselleria i en alguns punts fins i tot pitjor-.

A més a més, per a què tot no paregui que tot el peix ja estava venut i dir que s’han consultat les bases, el que s’ha fet és una enquesta telemàtica -una per sindicat-. D’aquesta manera s’evita que l’afiliació crítica amb l’acord pugui dir la seva i només arriba als participants en l’enquesta la versió de l’executiva que, com podeu imaginar, avala l’acord.

Fins aquí, algú podria dir que són assumptes interns dels sindicats, cosa que no és vera perquè el que signaran implica a tots els docents, alumnes i famílies. Però el que ja supera a la manipulació sindical és el tractament de la informació relativa a les enquestes que fins ara han fet els mitjans de comunicació. La premsa s’ha dedicat simplement a reproduir la informació que han facilitat els sindicats i no ha gratat ni un mil·límetre quan s’ha vist que amagava una dada molt important en qualsevol enquesta: la participació. Cap dels dos sindicats han dit quants afiliats han participat, per no parlar ja de quina ha estat la participació per illes. Amagar la participació és més que sospitós.

CCOO i l’STEi han mostrat el seu llautó, que no és altre que el menyspreu dels processos democràtics i l’aferrament a les cadires dels seus dirigents, que fa anys que no saben el que és estar dins d’una aula. Ara ens queda veure quines seran les conseqüències del seu acord amb la Conselleria.

1 Comentari »

  • Carles escrigué:

    Malauradament res nou del que ja sabíem sobre aquests dos sindicats. De fet, en el seu moment s’apuntaren a la vaga a remolc i ara signen un acord sense consultar als seus afiliats/des com pertoca, en fi…
    Afortunadament tenim l’Assemblea de docents que, una vegada més ens demostra que es capaç de defensar els interessos i necessitats d’alumnes i docents i en definitiva d’una educació pública i de qualitat. Enhorabona assemblea de docents i no passeu pena que si, les properes mogudes són un èxit de participació CCOO i STEI s’hi tornaran afegir…

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.