Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Economia alternativa, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Publicació oberta, Treball i economia

Resultats de la Campanya d’Objecció Fiscal 2012

Publicat per dia 8 maig 2013 – 10:321 Comentari | 370 views

Resultats de la Campanya d’Objecció Fiscal 2012

Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

Com estem explicant des de fa dues setmanes a diferents xerrades i articles, l’objecció fiscal tradicionalment ha estat una forma de desobediència civil consistent en no pagar la part proporcional dels impostos que es destinen a l’exèrcit. A més, des de l’any passat, amb la posada en marxa de la campanya d’insubmissió fiscal també es crida a no pagar una altra part: aquella destinada al deute, als seus interessos, a la monarquia, als cossos repressius…

Així les coses, la campanya d’objecció fiscal de l’any passat a Mallorca reuní 8.059’24 euros. Aquests van ser repartits entre diferents projectes autogestionats segons els criteris dels i les pròpies objectores. És cada persona objectora qui decideix on aniran els doblers que ha recuperat de la seva declaració d’hisenda.

A continuació, teniu un resum de l’ús que els diferents projectes van donar a les aportacions que reberen com a resultat de la campanya. Només afegir que haveu de tenir en compte que al finalitzar la campanya els i les objectores van decidir destinar un 25% d’allò recaptat a crear una caixa de resistència per si hisenda denunciava a algú.

Cultura Obrera

Amb els 384’12 euros que va rebre Cultura Obrera de la campanya d’objecció fiscal de 2012 es va finançar el 65 % de l’edició d’un dels 6 números d’aquell any. A més, aquesta injecció econòmica va suposar que la redacció s’hagués de dedicar un poc menys als assumptes econòmics i així va poder invertir aquesta energia en altres tasques.

Col·lectiu Escola Lliure Mallorca

Amb els doblers rebuts de la darrera campanya d’objecció fiscal (261, 24€), vam fer front al pagament de les despeses per a la formació del col·lectiu. Més concretament el pagament de bitllets d’avió de gent que té experiències teòriques i pràctiques en escoles lliures a la península, ja que a Mallorca no l’hem trobat i el col·lectiu té la necessitat de rebre formació per a la posada en marxa del projecte.

Assemblea de Portocolom

De l’assemblea de Portocolom, els 30€ que es van ingressar van anar a parar a la caixa de l’assemblea per al finançament de les activitats regulars que aquesta feia.

Contrainfo.cat

En què gastarem els diners rebuts de la campanya d’objecció fiscal de 2012? Els 627€ euros que vàrem rebre l’any passatprovinents d’aquelles insubmisses econòmiques que participaren de la campanya d’objecció fiscal decidiren donar-nos suport, els destinarem íntegrament a finançar l’Anuari 2012 dels moviments socials de Mallorca. Gràcies a aquesta quantitat, vàrem poder finançar més de la meitat dels costos d’impressió de l’Anuari 2012.

Grupo Avería

Va destinar els doblers rebuts a través de l’objecció fiscal a material necessari per realitzar accions de teatre de guerrilla i altres intervencions artístiques al carrer. Així i tot, encara contem amb un fons suficient per seguir endavant amb el projecte. Les nostres despeses son reduïdes ja que sempre que es possible reutilitzem i reciclem materials.

Impremta Lucio

El projecte IAM Lucio va poder arrancar gràcies als doblers rebuts a través de l’objecció fiscal de l’any 2012. Aquest recolzament va ser fonamental per poder adquirir les màquines, els materials i els accessoris necessaris per crear una impremta autogestionada al servei dels moviments socials de Mallorca.

Ecoxarxa Mallorca

Amb l’objecció fiscal de l’any 2012, l’Ecoxarxa Mallorca va recollir un total de 332,00 euros amb els quals es va poder posar en marxa el local on tenim el Rebost col·lectiu. Els diners ens han servit per adquirir material de neteja, material elèctric, pintura i altres elements per a la reparació i conservació del lloc.

1 Comentari »

  • pep escrigué:

    Salut companys i companyes. Si voleu destinar la vostra objecció-inssubmissió fiscal a psiquiatrizadxs en lucha i/o psiquiatritzats/es 15M Mallorca, podeu contactar amb psiquiatrizadxs@gmail.com, o amb nopsiqmall@gmail.com.  També podeu donar folis -blancs o en color-. Els doblres que doneu seran destinats per a la difusió del llibre “Escritos contrapsicológicos de un educador social” escrit p’el anyorat Josep Alfons Arnau, coproduit per http://www.primeravocal.org, i per la biblioteca social Hermanos Quero (els seus beneficis son per a financiar projectes autogestionats), aiximateix per editat “fanzines” d’antipsiquiatria. Moltes gracies.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.