Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Economia alternativa, Illes Balears i Pitiüses

No als acomiadaments a la Fundació Deixalles!

Publicat per dia 23 novembre 2011 – 16:29Cap comentari | 202 views

No als acomiadaments a la Fundació Deixalles!

Share to Google Plus

Les companyes del Comitè de la F. Deixalles ens fan arribar aquest comunicat, denunciant acomiadaments als Centres de Tractament de residus d’enderrocs (CTP’s) servei públic que controla i explota l’empresa Mac Insular, que fins ara tenia subcontractada a la Fundació Deixalles, però que ha canviat per CTP’s Mallorca, empresa que a la tardor de l’any 2005 va protagonitzar l’acomiadament de 6 treballadors senegalesos a la planta de Llucmajor, que amb el suport de la CGT van haver de ser readmesos, després de patir tot tipus de vexacions racistes per part d’algun encarregat de la subcontracta. Ara pretenen, com a “darrer servei” de Deixalles, que acomiadi els treballadors abans del traspàs.

S’ha informat d’aquest cas a la Direcció General de Treball del Govern de les Illes Balears, però sembla que els responsables del PP miren cap un altre costat…

De tots i totes depèn que, a la Fundació Deixalles i a qualsevol altra empresa, es respectin els llocs de feina i els drets laborals.

NO ALS ACOMIADAMENTS A LES CTP’s

 

El 30 de novembre la Fundació Deixalles finalitza el contracte que tenia amb Mac Insular per dur la gestió de les CTP, els motius argumentats per Mac (verbalment, nosaltres no disposam de cap informe tècnic) és que la feina ha davallat molt i no poden mantenir a tota la plantilla.

Però el servei no desapareix, part dels treballadors seran subrogats a l’empresa CTP’s Mallorca.

Si fem una mica de memòria veurem que Deixalles va assumir la gestió de personal de les CTP degut a les irregularitats de CTP’s Mallorca en la gestió dels seus treballadors, CGT en el seu moment va denunciar les condicions de treball  inhumanes en que estava el personal de les CTP, les actituds xenòfobes dels seus directius i càrrecs intermitjos.. i tot això amb el vist i plau de MacInsular. El Consell va intervenir en el seu moment i va demanar a Deixalles que assumís la gestió del personal.

Cinc/Sis anys després ens trobam amb que:

 

-       Mac Insular rescindeix el contracte amb Fundació Deixalles sense cap informe tècnic que ho justifiqui.

-       Malgrat el servei no desapareix fa que la Fundació Deixalles acomiadi a 10 dels treballadors, quan el que hauria d’haver fet era subrogar-los i assumir la seva responsabilitat.

-       I per acabar torna la gestió dels treballadors subrogats a CTP’s Mallorca, empresa que com hem dit abans té en el seu historial actituds xenòfobes, d’explotació laboral i d’imposició de condicions indignes cap als treballadors.

-       A més, des de MacInsular i des de CTP’s Mallorca s’ha pressionat als treballadors que passen a ser subrogats per a que renunciessin a la seva categoria d’oficial segona per a ser peons com a “agraïment” a que conservaven la feina.

 

Davant això el Comitè va comunicar a Deixalles la intenció de visitar als treballadors en els seus centres de treball el dilluns 21 de novembre,  per a que aquesta, seguint el protocol establert, informés a MacInsular.

MacInsular continuant amb el seu “talant” el divendres va comunicar a Deixalles que no podríem entrar a les seves instal·lacions per a poder xerrar amb els treballadors.

Nosaltres, entenent que havíem seguit el protocol i que tenim dret a poder accedir als treballadors que representam, vàrem anar dilluns passat fins a la CTP de Llucmajor on el Cap d’Explotació ens va prohibir l’entrada.

degut a la negativa de no deixar-nos accedir a les instal·lacions, em pres les mesures corresponents.

Davant aquesta situació, representats del Comitè de Centres Agrupats de la Fundació Deixalles, junt a un representant de CGT, vàrem interposar una denúncia davant la comandància de la Guàrdia Civil de Llucmajor, per presumpta vulneració i atemptat contra la llibertat sindical, com a mesura prèvia a la interposició de la corresponent demanda judicial.

Creim que el que està passant a les plantes de tractament interessa, i molt, a la resta de plantilla de la Fundació Deixalles. La direcció de la Fundació no pot acceptar, de manera submisa, acomiadar prèviament els treballadors perquè la nova subcontracta no vulgui embrutar-se les mans fent aquesta feina. Per respecte als drets dels treballadors, però també per un principi de dignitat.

 

 

Comitè de Centres Agrupats – FUNDACIÓ DEIXALLES

 

Per a més informació:

Tf. 677597150

 

23 novembre 2011.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.