Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Economia alternativa, Estat espanyol i el Món, Illes Balears i Pitiüses, Treball i economia

[Campanya] No pagarem les seves guerres, no pagarem el seu deute!

Publicat per dia 29 maig 2012 – 18:541 Comentari | 344 views

[Campanya] No pagarem les seves guerres, no pagarem el seu deute!

Share to Google Plus

Fa uns dies vos anunciàvem que estava en marxa una campanya d’insubmissió fiscal. Pareix que aquesta ja ha agafat forma; compartim amb vosaltres el text que ens han fet arribar.

1. Introducció

Denunciam un sistema injust que basa el seu creixement en l’espoli incessant de pobles, cultures i entorns naturals.

Estam sofrint una dictadura financera i militar (o policial) basada en el deute, que quan no és suficient recórrer a la guerra. Per no veure’ns aixafats per tal macabra dinàmica, és precís generar entre tots una altra economia. Per defensar-mos junts dels atacs de l’Estat i del mercat, que són cada vegada més devastadors, hem de compartir i millorar les eines per a la desobediència, però sobre tot no témer posar-les en pràctica.

Ara que l’estat augmentarà els impostos i les multes, alhora que vendrà més empreses públiques i reduirà cada vegada més les despeses i prestacions socials. És el moment de construir un altre sector públic que no puguin retallar, un sector públic popular, gestionat entre tots i mantingut per tots. És precís generar un teixit social nou, recuperar la solidaritat i encarar directament nosaltres, la manera de satisfer les nostres necessitats.

Si volem poder desenvolupar diverses formes de lluita, també hem de poder trobar-mos i saber consensuar una estratègia global, que ens permeti integrar i defensar, cada una de les victòries particulars.

Avui quan clarament la injustícia és llei, més que mai la rebel·lió ha de ser el nostre únic deure. No hi cap la por quan hem de decidir, si anam a posar fre a aquells que aniquilen el món o anem a mirar cap a altre costat. Amb la indignació no n’hi ha prou, els poderosos no entenen de diàleg. No té sentit protestar perquè bancs i exèrcits manegen el món, per després deixar que es segueixin finançant amb el fruit del nostre treball. És el moment de transformar, d’afirmar, de prendre la vida amb les nostres mans. Si pensam que un altre món és possible, aquest necessitarà de recursos, aprofundim en altres formes d’intercanvi, de desobediència fiscal, de creació de riquesa. Aquí presentam una proposta de creació de recursos comunitaris, que pretenem sufragar-amb diferents formes d’insubmissió fiscal. Tots ens beneficiarem d’aquesta iniciativa, així que és important que tots ens fem partícips.

2. Projectes autogestionats

Aquesta és una llista oberta de projectes autogestionats als que podem destinar els diners que desviem de l’objecció fiscal o altres formes de desobediència econòmica.

Caixa de Resistència

Serà un fons econòmic destinat a pagar les quantitats que reclami hisenda a aquells que participin en la campanya de objecció fiscal.

Per aquest fi i altres projectes podem fer servir el compte de la cooperativa integral catalana, que és 1491 0001 28 1009490820 (a nom de “xarxa integral” i com a concepte “objecció fiscal Mallorca”), perquè posteriorment puguem discriminar els ingressos que anem a gestionar nosaltres, de la resta d’ingressos que tingui la cooperativa. La proposta és que de tots els ingressos que procedeixin de Mallorca, destinem un 40 per cent a la caixa de resistència i la resta per a projectes (els d’aquesta llista o altres que es proposin). Com que hisenda pot guardar les declaracions de la renta per un període de quatre anys, aquests diners es guardaran durant aquest temps, i perquè no financi a cap banc privat, la proposta és emmagatzemar-lo en CASX que és una cooperativa de préstec sense interès, destinada a finançar projectes socials.

Els diners que sobrin després d’aquest temps, seran utilitzats també com a caixa de resistència, per a altres tipus de multes o penalitzacions que puguin venir en el futur.

Impremta col·lectivitzada

La idea és comprar una impressora digital per fer cartells i pamflets, o una impremta de segona mà si la quantitat recaptada és més gran… Aquesta eina pot ser utilitzada per tots els grups i individus que participem en aquesta campanya, o altres projectes autogestionats. D’aquesta manera ja no haurem de pagar tants diners en fotocòpies, ja que tenint la infraestructura només caldrà fer-se càrrec dels costos de tinta i paper. Per a un ús privat, es podrà demanar una quantitat major per fotocòpia (encara que sempre menys que en qualsevol fotocopiadora o impremta comercial) per pagar les despeses de manteniment de la maquinària.

Si vols destinar la teva aportació de l’objecció fiscal en aquest projecte, fes una còpia del rebut de l’ingrés bancari per objecció fiscal, guarda’l i escriu a la part superior de la fotocòpia “impremta col·lectivitzada”, quan ens reunim tots després de la campanya ajuntarem les fotocòpies dels rebuts i separarem els diners que va a cada projecte.

Contacte: heurasenselimits@gmail.com

Eines per a la sobirania alimentària i places populars (proposta encara per consensuar, es debatrà a la propera assemblea)

Els diners recaptats per a aquest projecte aniran destinats a comprar eines d’horta, o altres materials, per seguir creant una xarxa d’horts urbans o places populars en solars buits, com ara la iniciativa de Toma la Ciudad.

Contacte (provisional): mallorca@derechoderebelion.net

Equip audiovisual (proposta encara per consensuar, es discutirà en una assemblea que tindrà lloc aviat)

Hem vist que a Mallorca tenim una bona pàgina de contrainformació (contrainfo.cat) que és actualitzada cada dia per companys que dediquen el seu temps a crear un mitjà de comunicació popular i no comercial. La idea és estendre aquest projecte al camp audiovisual, o crear una plataforma pròpia en aquest terreny, amb l’objectiu de col·laborar en la difusió i sensibilització des del camp audiovisual.

Com que ja hi ha companys que treballen en aquest camp i que compten amb equips, la idea és crear un fons, una assegurança cooperativa, que pugui pagar els materials en cas que es danyin o es trenquin. D’aquesta manera, la gent que ja compte amb un equip audiovisual tindrà menys reticències a l’hora de prestar a altres companys que no disposin d’aquest.

Contacte (provisional): mallorca@derechoderebelion.net

Altres projectes

Pel fet que hi ha projectes autogestionats que encara no han estat inclosos en la llista deixarem aquest punt obert perquè en els pròxims dies es vagin incloent. D’aquesta manera els projectes autogestionats que s’incloguin es podran beneficiar utilitzant aquest compte bancari, si no tenen una pròpia, i podran utilitzar la caixa de resistència, per poder objectar sense por de multa o penalització, ja que es traurà de la mateixa objecció

3. Com fer-ho

L’objecció fiscal és una proposta assumible per totes aquelles persones que treballen legalment i no volen exposar-se a grans riscos de multes o penalitzacions.

Podeu trobar tota la informació sobre aquest tema a les pàgines 12, 13 i 14 d’aquest manual així com al següent enllaç (com fer-ho, riscos, assessorament …): Objeción fiscal.

També teniu l’àudio d’una xerrada explicativa sobre desobediència econòmica que va tenir lloc a Manacor no fa molt i que va organitzar el Col·lectiu Arrels, que també s’ha sumat a la campanya.

A Palma ja hi ha un grup format que està fent assessorament a col·lectius i individus interessats en fer l’objecció fiscal. Les reunions són els dimecres a les 20:00.

Aquest dimecres dia 30 quedarem amb els interessats a les 19:30 h al Jardí d’Epicur (hort urbà i plaça popular col·lectivitzada: carrer Avda Bisbe Maura amb Joaquín María Bover-dos minuts del parc de les estacions-, es prega puntualitat perquè d’aquí anirem a un altre lloc més còmode) per explicar els dubtes i fer l’objecció fiscal amb ajuda d’altres companys que ja l’han fet (per això necessitareu portar l’esborrany de l’any passat, un telèfon mòbil o les dades de la vostra declaració, la resta ho farem plegats).

Si formes part d’algun col·lectiu o grup de persones interessades pots contactar amb aquest correu per concertar una altra reunió explicativa i pràctica: mallorca@derechoderebelion.net

Aviat penjarem un vídeo que explica pas a pas com fer-la, amb el programa PADRE, un programa informàtic que facilita hisenda per fer la declaració de l’IRPF. El pujarem en pocs dies a contrainfo.cat.

No oblidis que si vols col·laborar amb els projectes autogestionats que estem promovent, hauràs de fer l’ingrés al compte bancari 1491 0001 28 1009490820 (a nom de “xarxa integral” i com a concepte “objecció fiscal Mallorca”) d’aquests diners, un 40 per cent es destinarà a la caixa de resistència per pagar qualsevol possible reclam d’hisenda per aquest motiu.

4. Campanya de difusió

Com ja sabeu la majoria, estem preparant unes quantes accions per fer difusió d’aquesta campanya, per preparar-us adjuntem un horari perquè us apunteu als preparatius. No donarem més detalls perquè entenem que ja sabeu de què es tracta i que ja coneixeu el lloc on hem quedat.

Tota la informació està adjunta. Si esteu interessats en fer més difusió podeu contactar per coordinar-nos: mallorca@derechoderebelion.net

1 Comentari »

  • Iñaki escrigué:

    Aquesta setmana es va reunir més d’una desena de persones per la declaració conjuntament i resoldre els dubtes que poguessin haver. A Portocolom divendres va haver un taller i en breu es quedarà per preparar les declaracions conjuntament.
    Entre totes aquestes declaracions objectores anam retallant un poc a l’Estat i els seus governs.
    Endavant!!!

1 Pingbacks »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.