Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ecologia, Economia alternativa, Illes Balears i Pitiüses, Mobilitat i territori

Urgent analitzar l’impacte i posar límits al nombre de creuers que visiten Palma

Publicat per dia 3 agost 2016 – 11:06Cap comentari | 205 views

Urgent analitzar l’impacte i posar límits al nombre de creuers que visiten Palma

Share to Google Plus

Un gran nombre de creuers de grans dimensions arriben al port de Palma cada dia, alguns d’ells amb més de 7000 passatgers. No hi ha dades mesurades sobre l’impacte que generen i que a més anirà en augment, ja que no hi ha un límit de nombre de creuers que poden atracar.

L’estudi de l’impacte de soroll i contaminació dels creuers que han acordat recentment la Universitat de les Illes Balears (UIB) i l’Autoritat Portuària de Balears (APB), és un inici però fan falta més mesures al respecte. Amics de la Terra va sol·licitar posar mesures a la APB en una carta enviada el mes de juny i en la qual sol·licitava també una reunió que encara no s’ha realitzat per manca de resposta.

No hi ha estudis sobre la capacitat de càrrega de la illa i aquest any està sent un dels anys amb més turisme. Mallorca comença a tenir greus problemes de proveïment d’aigua, Balears és una de les comunitats amb més consum d’aigua per habitant i el turisme va creixent sense cap mesura de control.

Amics de la Terra considera urgent establir un límit en el nombre de grans vaixells que ens visiten simultàniament, que col·lapsen el centre de Palma, són molt contaminants tant durant el viatge com durant la seva estada en el port atès que precisen mantenir els motors en marxa per produir electricitat, generen una enorme quantitat de residus sòlids i líquids que deixen aquí, així com la dificultat de proveir-los de l’aigua dolça que necessiten donades nostres ja escasses reserves.

El nombre de creuers que visiten Palma augmenta cada any, amb un increment de 20% en 2015 comparat amb 2014 i està previst créixer més encara en 2016 a causa de sobretot la situació complicada als països del Mediterrani oriental i el nord d’Àfrica.

Articles relacionats:

- Els megacreuers: una nova modalitat de turisme massiu

- “Tourists go home”?

- Una anàlisi crítica del turisme de creuers

- El GOB adverteix dels perills de la macroampliació del port de Palma

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.