Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Ecologia, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Mobilitat i territori, Salut, Video

Un vaixell carregat d’#EuroMerda es passeja pel centre de Ciutat

Publicat per dia 8 març 2013 – 14:272 Comentaris | 531 views

Un vaixell carregat d’#EuroMerda es passeja pel centre de Ciutat

Share to Google Plus

Aquest dijous 7 de març, un vaixell de cartró del Grupo Avería ha navegat, carregat de simbòlica merda europea, pels carrers del centre de Ciutat fins arribar a Cort. El patró de la nau acompanyat per Lady Caca (Catalina Soler pels amics d’escó), una representant de Tirme amb un maletí ple de diners, fems provinent d’Europa i les respectives mosques atretes pel “combustible”, han passejat pel centre comercial de Palma fent visible la problemàtica de la importació de fems de fora per ser incinerat a Son Reus.

A través de crits de “No volem ser el femer d’Europa”, “Merda europea” o “Votau-me! Vull els vostres impostos!”, també cantant “Será maravilloso, quemar mierda en Mallorca”, s’ha manifestat el rebuig que genera la importació de rebuig de fora -valgui la redundància- per a ser incinerat a l’illa.

A més, s’ha denunciat durant el trajecte la connivència del Consell de Mallorca amb Tirme, qui té un contracte blindat fins l’any 2041. A part, no paga un sol euro per importar residus europeus però, en canvi, se’n porta els beneficis que genera la incineració. També s’han denunciat els problemes que genera la crema de residus, tant per la salut com pel medi ambient, afectant a les mallorquines, la flora i la fauna autòctona.

Quan quasi havia acabat la travessia, la policia local muntada a cavall s’ha acostat al vaixell mentre romania “amarrat” temporalment, però no s’han produït identificacions. L’acció, que ha convidat a conèixer la campanya “NO volem ser el femer d’Europa”, impulsada pel GOB i recolzada per més d’una vintena de col·lectius, és possible que es repeteixi aquest cap de setmana per així insistir que no volem cremar la merda de fora.

Aquí teniu el text del pamflet que s’ha repartit a les vianants:

Sabies que…

Estan arribant vaixells a Mallorca amb tones de fems destinades a ésser cremades a Son Reus?

Sabies que…

T.I.R.M.E., empresa dedicada a la gestió de residus que presumeix de valor mediambientals i compromís social, va construir una macro-incineradora (Son Reus) que actualment s’encarrega d’aquest negoci?

Sabies que…

El Consell de Mallorca té un contracte blindat amb T.I.R.M.E. Fins al 2041 en nom de “l’interès públic”?

A qui beneficia?

T.I.R.M.E. (format per FCC, Iberdrola, ENEL i Urbaser) obté beneficis venent l’electricitat que genera la incineració de residus.

Els mallorquins paguem 131,5€ per tona incinerada, els residus que venen de fora paguen 0€ per dur-los a cremar aquí. Els Costos els assumim nosaltres i T.I.R.M.E. Hi guanya. Ens cobren el preu que volen per assegurar la viabilitat de la incineradora i augmenten cada any la tarifa.

Quines conseqüències negatives té?

Respiram el 40% dels residus que produeixen càncer, problemes al sistema respiratori, malalties del cor, efectes en el sistema immunitari. Increment de les al·lèrgies i malformacions congènites…

Desaparició d’espècies autòctones, contaminació de cultius, sòl, aigües i pous…

I ara diuen que…

Aturen temporalment l’arribada de més vaixells amb l’argument de que “no surten els comptes”. Faran un replantejament del projecte per fer quadrar els números. A qui no li surten els comptes?

Serem el femer d’Europa quan els hi surtin els comptes?

No els veiem però els respirem!!!

Se’n riuen de nosaltres!

REACCIONA!

http://novolemserelfemerdeuropa.wordpress.com/

2 Comentaris »

 • anonymousse escrigué:

  Ningún anuncio del evento, calles vacías y ningún tipo de efecto en nadie. Bonita forma de lamerse las propias nalgas.

  • Jo mateixa escrigué:

   Encara no entenc les intencions d’alguna gent quan fa comentaris d’aquest tipus… que no es fes un “evento” a facebook no vol dir que no s’hagués fet difusió entre les persones possiblement interessades… quan fas una acció al carrer sense haver demanat permís no es lo seu fer un anunci perquè s’enteri tothom, no creus?…a part que el factor sorpresa és fonamental en aquests tipus d’accions.
   Amb el fet que al carrer no hi hagués massa gent no hi tenim res a veure…pel que serveix això és per replantejar-se el dia i hora per la pròxima vegada.
   Ningú es perfecte, no es pot tenir èxit sempre però el que si es pot és no deixar d’intentar-ho amb ganes, estar pendent de la pròpia activitat i no de tirar merda sobre la dels altres…I, en quant a la teva darrera crítica, com saps l’efecte què ha tengut? estaves allà?  
   Per què no fas tu qualque cosa envers de criticar tant?

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.