Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ecologia, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Montuïri, Sant Joan

Tots amb el medi ambient! Marxa Jove pel Territori

Publicat per dia 18 agost 2011 – 13:01Cap comentari | 281 views

Tots amb el medi ambient! Marxa Jove pel Territori

Share to Google Plus

UN GRUP D’ENTITATS JUVENILS COMENÇA A ORGANITZAR LA I MARXA JOVE PEL TERRITORI. AVUI S’HA FET LA RODA DE PREMSA. PENJAM FOTOS DE L’ACTE. ANIREM INFORMANT.

 

 

La notícia a Dbalears

Crida a la mobilització en defensa del territori

Una quinzena d’entitats juvenils de Mallorca convoquen la primera Marxa jove pel territori. La caminada reivindicativa serà el 27 d’agost entre Sant Joan i Montuïri

Comencen a caminar per reivindicar la protecció i la conservació del territori de Mallorca. Volen fer camí i arribar enfora per denunciar la destrucció que suposen les obres d’algunes carreteres del Pla de Mallorca. Passa a passa, però de manera ferma, la primera Marxa Jove pel Territori ja té la destinació elegida: seran gairebé sis quilòmetres de caminada reivindicativa entre els pobles de Sant Joan i Montuïri. La data: el dissabte 27 d’agost a partir de les 19 hores. Després de la marxa, hi haurà un sopar a la fresca al Dau de Montuïri que inclourà les actuacions de Biel Majoral, Es Reboster i Pep Suasi, que han donat suport a la iniciativa.

La convocatòria ve avalada per una quinzena d’associacions juvenils de Mallorca amb un doble objectiu: sensibilitzar la població sobre la importància de respectar i protegir el territori de Mallorca i promoure la germanor entre associacions juvenils, segons explicaren els organitzadors de l’acte.

De moment, les entitats adherides a la iniciativa són: l’Assemblea de Joves del Molinar, el casal Joves Tramuntana (Esporles), el col·lectiu Albaïna (Sóller), l’esplai la Cadernera (Esporles), Felanitx en Moviment, Joves de Mallorca per la Llengua, Joves del GOB, Joves Units per la Lluita Sahrauí, MAC (Montuïri Associació Cultural), Maulets, Pinyol Vermell (sa Pobla), Pla de Mallorca en Marxa SEPC (Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans) i Xítxeros amb empenta (Manacor). Encara que s’ha de tenir en compte que poden mobilitzar-se més associacions fins la setmana que ve.

Propòsits

El portaveu de la marxa, Marcel Pich, indicà que “hem triat aquest recorregut de Sant Joan a Montuïri perquè ni és massa llarg ni massa folklòric, com podria passar si anàssim a les Covetes”. “Volem deixar clar que és una caminada pel territori i per denunciar tota la qüestió de les carreteres. Hi ha un creixement desorbitat. Per arreglar una via, no se n’ha de triplicar l’espai”, afegí Pich. A més, la tria de la carretera de Sant Joan a Montuïri també servirà per “passejar pel cor de Mallorca i sensibilitzar sobre la importància de protegir el territori”, en paraules de Pich.

“Diverses entitats juvenils d’aquesta terra volem desbancar aquells qui ens acusen de no mobilitzar-nos per a res, per això hem organitzar aquesta marxa”, segons es desprèn del manifest conjunt de la iniciativa. Així mateix, tenen ben clar allò que volen exigir: “Demanam a les institucions i a la població una consciència definitiva per preservar el territori”, ja que “creim que es tracta d’una qüestió en què ens jugam el futur més proper”.
Per aquest motiu, els col·lectius aglutinats demanen “una actuació en ferm per a un Pla Territorial de Mallorca realment sostenible, sense nous camps de golf, ni urbanitzacions, ni autopistes i coherents amb la capacitat poblacional de l’Illa”.

Els joves també clamen contra el vigent Pla de carreteres que “amplia desmesuradament les antigues vies, tot destruint el paisatge de les comarques i fomentant l’especulació en pobles petits”. “Any rere any, dècada rere dècada, la insostenibilitat creix a la nostra terra i nous projectes destructors amenacen de fer menys habitable aquest petit paradís anomenat Mallorca”, sentencien.

Participació

La marxa resta oberta a la participació de “tota aquella gent sensible a una causa tan arrelada com és la defensa del territori”, encara que estigui convocada i gestionada únicament per joves a partir “d’entitats diverses, al marge de partits polítics”. Avisen tothom: “la Marxa jove pel territori només és un punt de partida, comencem a caminar”.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.