Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Ecologia, Illes Balears i Pitiüses, Mobilitat i territori

Terraferida denuncia la destrucció de 7 hectàrees de la zona protegida del Barranc de Xorrigo

Publicat per dia 6 octubre 2016 – 7:14Cap comentari | 282 views
Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

Els enderrocs de la construcció del nou centre comercial FAN-Mallorca, han acabat sepultant un espai protegit l’any 1991.

son-olivaret

Terraferida ha presentat davant la Conselleria de Medi Ambient i davant l’Ajuntament de Palma, una denúncia per la destrucció gairebé total de 7 hectàrees de l’Àrea Natural d’Especial Interès del Barranc de Son Gual-Xorrigo, protegida per la Llei d’Espais Naturals d’ençà de l’any 1991.

El lloc afectat es coneix com Son Olivaret (Palma) i fins ara era una zona amb valors ecològics i paisatgístics notables. Aquest espai natural ha quedat sepultat gairebé per complet per milers i milers de tones d’enderrocs. Pensam que es podrien haver abocat entre 75.000 i 100.000 m3 d’enderrocs, l’equivalent a 3.700 i 5.000 camions. Es tracta probablement, de l’abocament il•legal de residus de més volum registrat mai a Mallorca.

Gràcies als veïnats de la zona, Terraferida ha pogut saber que gran part dels milers de tones abocades dins l’espai protegit de Son Olivaret, provenen de l’excavació i construcció del recentment inaugurat FAN-Mallorca, el major centre comercial de l’illa, que havien d’anar a una pedrera amb projecte de restauració aprovat (Son Delabau, Llucmajor).

D’acord amb la Llei 1/1991 d’Espais Naturals de les Illes Balears, els terrenys inclosos dins ANEI no poden ser dedicats a activitats que impliquin la seva transformació ni altres que lesionin els seus valors paisatgístics.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.