Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ecologia, Mobilitat i territori

Si no es disposa dels serveis, no es donen llicències i punt

Publicat per dia 31 maig 2016 – 19:36Cap comentari | 227 views

Si no es disposa dels serveis, no es donen llicències i punt

Share to Google Plus

El Govern, el suposat progressista i eco, té la intenció de prorrogar la norma que permet donar llicències a urbanitzacions sense clavegueram. El GOB es mostra contrari a aquesta continuïtat.

L’argumentari per aquesta pròrroga és el mateix que el PP posà en dues ocasions damunt de la taula «en temps de crisi no han aprovat definitivament els projectes d’urbanització o dotació de serveis de clavegueram, per manca de recursos, perquè el termini és insuficient o per altres circumstàncies”.

El dissabte es va fer públic que es pretén donar continuïtat al que va establir el decret-llei 4/2013 de 21 de juny de regulació provisional de les noves edificacions en nuclis residencials sense xarxa de clavegueram que ja va prorrogar l’establert al Decret llei 3/2011, de 29 de juliol. Entre ambdós varen permetre que des de 2011 i fins a 2016 a Mallorca s’haguin pogut atorgar llicències per edificar a urbanitzacions que no tenen tots els serveis, concretament el de clavegueram.

L’excusa per donar continuïtat a aquesta mesures d’infra-urbanisme, és que els Ajuntament, en temps de crisi “no han aprovat definitivament els projectes d’urbanització o dotació de serveis de clavegueram, per manca de recursos, perquè el termini és insuficient o per altres circumstàncies”.

El GOB ja va advertir al 2013 que era previsible que la situació econòmica dels Ajuntaments no hagués millorat gaire d’aquí al 2016 i que al 2016 ens tornaríem a trobar amb una pròrroga que no fa més que consolidar una situació irregular, respecte dels preceptes bàsics de la Llei estatal del sòl, i allargar una problemàtica que no és té la intenció real de solucionar.

L’objectiu de la norma està clar que no és la dotació de serveis, sinó la possibilitat de donar llicències sense impediments de caire ambiental, perquè al cap i a la fi, l’evacuació correcte de les aigües residuals, és una qüestió de gran transcendència des del punt de vista ambiental que implica uns costos afegits per particulars i administracions municipals que es volen “poder evitar”.

Excepcions a la llei per norma

Amb aquesta mesura és donar continuïtat a la consolidació d’excepcions a la normativa vigent via decret-llei s’està es convertí en dels mecanismes del Govern Bauzá per poder continuar donant ritme a la “maquinària” de la construcció passant per alt els preceptes bàsics en matèria de regulació urbanística i ambiental. A això ara els partits del Pacte, concretament MES, que va ser molt crític amb aquesta norma, no ho poden deixar passar per alt. I no podem esperar a la Llei del Sòl per regular aquesta qüestió. Si no es disposa dels serveis, no es donen llicències i punt.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.