Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Corrupció, Ecologia, Illes Balears i Pitiüses, Mobilitat i territori

Ses Fontanelles, novament en perill

Publicat per dia 14 juliol 2012 – 13:111 Comentari | 394 views

Ses Fontanelles, novament en perill

Share to Google Plus

Us passam el següent comunicat que ha elaborat el GOB arran d’un comunicat del Govern que apunta a cancel·lar la suspensió del projecte de construcció d’un centre comercial i d’oci a la zona humida:

 

La urbanització de Ses Fontanelles atemptarà contra l’espai natural més valuós de la Platja de Palma

L’aixecament de la suspensió de la urbanització projectada a Ses Fontanelles, via decret-llei aprovat ahir pel Consell de Govern, possibilitarà un cop gravíssim a aquest espai natural, el més important de la Platja de Palma.

Recordem que la urbanització de Ses Fontanelles, aprovada per Catalina Cirer dies després d’haver perdut les eleccions municipals de 2007, va ser suspesa d’execució mitjançant el decret-llei 1/2007 mentre no es disposàs del pla de reconversió de la Platja de Palma. La decisió d’ahir anul·la la suspensió i possibilita la continuació de les obres de construcció del centre comercial i d’oci.

La zona humida de Ses Fontanelles és l’únic reducte mundial on viu de forma silvestre la saladina d’en Barceló (Limonium barceloi), espècie vegetal amenaçada de perill d’extinció. A més a més és una important zona per a les aus aquàtiques, ja que aqueixes basses són un dels darrers restes de la gran zona humida d’Es Prat i són utilitzades per moltes espècies d’aus per alimentar-se i descansar. La construcció del centre comercial a pocs metres de l’aigua suposarà un canvi fonamental en les condicions ambientals de la zona, i fins i tot posa en risc l’única localitat on viu la saladina d’en Barceló.

Lamentam que el Govern hagi decidit facilitar la construcció del centre comercial abans de considerar adequadament aquest desenvolupament en el marc del pla de reconversió de la platja de Palma. Un bon pla de reforma no hauria de plantejar el sacrifici d’una zona amb uns valors naturals actuals i potencials tan importants, que es podria haver convertit en un pulmó verd estratègic en el marc d’una vertadera reconversió, de qualitat i diferent al model actual. Un altre “Festival Park” no aportarà res nou ni positiu a la zona.

Extret de: http://www.gobmallorca.com/notes-informatives/territori-i-urbanisme/733-140712-la-urbanitzacio-de-ses-fontanelles-atemptara-contra-lespai-natural-mes-valuos-de-la-platja-de-palma.html

1 Comentari »

 • FONERS escrigué:

  Al Pais Basc, tenim un exemple lluita total contra aquest que volen trenca sa nostra terra. Lemoniz, va ser exemple de lluita (en aquest cas violenta) i que avui en dia no podem plantejar, però si de lluita organitzada.
  De on es el promotor?, Qui es el despatx de arquitectes que fan el projecte? Quins son el inversos? Quines son les seves histories?, ¿On tenen els seus diners? On van de vacances?
  Internacionalització del conflicte. Contactes amb el ecologistes Alemanys, amb el verd d’Europa (França, Anglaterra, Suïsa), que sàpiguen que estan fen aquí els polítics.
  A Mallorca (Eivissa i a Menorca) hi han moltes pedres,
  FONERS POSAT DE PEU I LLUITE PER LA TEVA TERRA!

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.