Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ecologia, Especulació, Mobilitat i territori, Politiqueig

Ses Fontanelles: natura venuda

Publicat per dia 27 novembre 2013 – 10:441 Comentari | 332 views

Ses Fontanelles: natura venuda

Share to Google Plus

La Plataforma Salvem ses Fontanelles ha fet públic avui un vídeo en el qual es denúncia la imminent destrossa d’aquesta zona humida de la badia de Palma arran de la urbanització del centre comercial Aqua Mágica.

Recordem que aquest projecte de centre comercial va ser impulsat per l’Ajuntament de Palma quan estava sota el control de Catalina Cirer, però es paralitzà a causa del canvi de govern. Malgrat això, amb la tornada del PP es torna a posar en marxa la urbanització de ses Fontanelles. A més a més amb Bauzá al poder, els diferents obstacles amb què s’ha trobat la promotora, Parque Aqua Mágica i Riofisa, han estat sortejats amb prescripcions “a la carta”, recollits per exemple al Pla de Vigilància Ambiental.

La zona humida de Ses Fontanelles és l’únic reducte mundial on viu de forma silvestre la saladina d’en Barceló (Limonium barceloi), espècie vegetal amenaçada de perill d’extinció. Ses Fontanelles, a més a més, és una important zona per a les aus aquàtiques, ja que les basses són una de les darreres restes de la gran zona humida d’Es Prat i són utilitzades per moltes espècies d’aus per alimentar-se i descansar. La construcció del centre comercial a pocs metres de l’aigua suposarà un canvi fonamental en les condicions ambientals de la zona.

Malgrat en un primer moment, la promotora, el Govern i l’Ajuntament negaren la construcció sobre la zona humida, els diferents plànols publicats demostren que 5.000 m2 de la zona es troben en imminent perill.

 

A continuació, podeu llegir el comunicat que ha fet arribar el GOB:

La Plataforma Salvem ses Fontanelles llança un vídeo denúncia: “Balears és natura…venuda”

La Plataforma Salvem ses Fontanelles ha llançat, a l’espera de l’inici de les obres que arrasaran la zona humida de ses Fontanelles, un vídeo que denuncia la hipocresia amb la qual actua el partit popular que, per una banda, dedica doblers públics a una campanya per netejar imatge mentre, paral·lelament, consolida la destrucció de la darrera zona humida de Palma.

Amb la campanya “Balears és natura” el Govern mostra fotografies d’espais naturals que, perversament i alhora, condemna a la desaparició. Ses Fontanelles n’és un d’aquests casos. La reforma del Pla Hidrològic juntament amb la proposta del Pla de Reforma integral de la Platja de Palma, acaben de condemnar el futur d’aquest espai natural i de la seva biodiversitat.

El vídeo pretén remoure la consciència ciutadana davant els abusos d’uns polítics que venen el territori al millor postor i saben prou bé que els espais naturals, són “valors preuats” en el mercat de l’especulació i que “es venen bé”.

1 Comentari »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.