Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Ecologia, Illes Balears i Pitiüses, Mobilitat i territori

Pluja d’al·legacions contra la destrucció del Molinar

Publicat per dia 19 novembre 2014 – 13:08Cap comentari | 421 views

Pluja d’al·legacions contra la destrucció del Molinar

Share to Google Plus

Avui , dia 19, és el darrer dia per presentar al·legacions al projecte d’ampliació que pretén desfigurar tot el Molinar.

 La campanya “Al Molinar, Port Petit” ha ofert durant la darrera setmana a les persones que s’acostaven a les taules informatives un document per a que signessin a títol individual amb 15 arguments per exigir la retirada del projecte.

Una mostra dels arguments:

“Rechazo la ampliación porque el paseo del Molinar es el paseo de toda Palma y sus visitantes cuando quieren pasear junto al mar, y el nuevo puerto propuesto rompería este contacto creando una barrera física y paisajística”

“Rechazo la ampliación al no estar justificado la necesidad de demanda de nuevos puntos amarres de la bahía de Palma, máxime cuando la ocupación del resto de puertos no llega al 100%, hay otras ampliaciones en marcha y han bajado los porcentajes de ocupación en temporada alta.”

“Rechazo cualquier ampliación porque hay un enorme movimiento ciudadano contra las intenciones de ampliación del Puerto del Molinar. Muchísimas entidades ciudadanas y miles de firmas avalan este rechazo. La Campaña Al Molinar, Port Petit, impulsada por numerosas y representativas entidades ciudadanas, es un ejemplo significativo.”

“Ha llegado el momento de entender que para ser los mejores, hay que decir, a veces, conservemos y pongamos en valor lo que tenemos. Huyamos de proyectos vulgares, que es más de lo mismo. Conservemos la personalidad del Molinar, que pertenece a toda Mallorca, a todas Balears y a toda la gente que nos vista.”

En una setmana, s’han aconseguit 750 documents d’al·legacions que ja han sigut entregats a Autoritat Portuària.

A més, distintes entitats integrades dins la campanya (ARCA, GOB, Plataforma Salvem es Molinar i l’Associació Vogar i Ciar) han presentat també al·legacions més extenses des de cada una d’elles abastant qüestions jurídiques, ambientals, urbanístiques, econòmiques i socials. Durant els propers dies i setmanes, des de les distintes entitats, anirem detallant els arguments principals de les al·legacions presentades.

El sentit de les al·legacions és que es retiri el projecte d’ampliació i que es plantegin alternatives que corregeixin l’estat actual del port del Molinar.

 El paràgraf final que resum el sentit de les peticions és:

 “Que se retire el mencionado proyecto por los elevados impactos ambientales, patrimoniales, paisajísticos, económicos y sociales que causaría y por el unánime rechazo social que despierta estas estructures e inversiones y que se planteen alternativas correctivas del estado actual del Puerto en la línea de las propuestas contempladas en estas alegaciones y que no impliquen la ampliación de las infraestructuras portuarias existentes. Que se rehabilite Puerto y edificio y se dé continuidad al paseo peatonal que ahora queda interrumpido en este punto.”

Articles publicats anteriorment a contrainfo.cat:

La platja del Portitxol (s’Areneta) amenaçada pel projecte d’ampliació del club del Molinar.

Duríssim impacte visual de la pretesa ampliació del Port del Molinar

Molts dubtes sobre el finançament de la pretesa ampliació del port del Molinar

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.