Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Campos, Corrupció, Ecologia, Illes Balears i Pitiüses, Mobilitat i territori, Publicació oberta

[Opinió] Ses Covetes explotà per vergonya

Publicat per dia 5 març 2013 – 16:39Cap comentari | 231 views
Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

Ses Covetes és Mallorca. Resumeix el procés d’edificació litoral d’aquests 3.600 Km2 de Mediterrània. Era el 1994 quan part d’aquest país, amb el GOB estirant, digué prou i inicià la batalla contra l’horror de formigó que es bastia sobre Es Trenc. Han estat 19 anys de plets guanyats (fins a 20 sentències i autos) contra 67 apartaments il·legals, contra el procés urbanitzador d’una illa bellíssima, contra el “tanmateix no podreu” i contra la religió monolítica del ciment.

Encara que no s’arribassin a esbucar mai, Mallorca ja ha guanyat al monstre. Rage Against the Machine a Campos, i “tanmateix” vam poder i podem. Devem a Ses Covetes 20 anys de la millor educació ambiental: Per accedir al paradís d’Es Trenc tots hem passat pel purgatori de Ses Covetes, i això marca.

576273_192743917516438_955461104_n

Tant és si ho esbuquen perquè David ha guanyat, i ho ha fet respectant les regles d’un joc advers i car que no va escollir. Mentre, Goliat feia trampes i es dopava amb injeccions de capital públic. L’Ajuntament de Campos i una majoria de batles i regidors ha gastat més de 700.000 € públics defensant uns milionaris alemanys i mallorquins (Marina Ernst). Mentre, perdonen un quart de milió al pobre Kunh&Partner, que urbanitzà part de Sa Ràpita i ara no paga ni l’aigua municipal. Forts amb els dèbils, dèbils amb els forts. El projecte il·legalitzat vora Es Trenc va ser comprat per una promotora encapçalada pe’n “peixet”, un peixot que és pare de l’actual batlle. Però això no hi té res a veure.

Ara, amb l’ajuda de Bauzá, sabemosloquehayquehacer…, i ho fem pagant entre tots la voladura. No és nou ni propi del PP el mètode, el Pacte el va inaugurar regalant doblers públics a l’Ajuntament de Deià, casualment per tombar els xalets il·legals del paratge de Llucalcari.

El primer projecte de demolició campaner havia de costar 700.000€ més, però han trobat una fórmula per rebaixar-ho a 450.000€: Deixar-nos les 11.000 tones d’enderrocs allà mateix, qui sap si amb el somni de reconstruir-ho.  El 75% de la demolició la pagarà el Govern: tots, vaja. I entre les dues administracions hauran gastat un mínim de 1.150.000€ públics, extrets de la sanitat, l’educació o altres luxes.

Perdre aquest procés els inunda de fúria, convençuts com estan que els talibans són els ecologistes i que déu (i el capital) els van escollir a ells per comandar per sempre. Nosaltres mortals però, tots els qui volem Ses Covetes alliberades, continuarem fins que es compleixi la sentència que diu ben clar “que els terrenys han de tornar al seu estat original”.  El PP sap que ha perdut, i per això es defensa d’aquesta manera, com si els apartaments il·legals fossin 67 budes mil·lenaris excavats a la roca, divinitats que donen sentit a la seva existència. Tomar La Seu no els sabria tant de greu.

 Jaume Adrover

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.