Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Campos, Ecologia, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Video

Massiva cadena humana per salvar Sa Ràpita i Es Trenc

Publicat per dia 29 abril 2012 – 19:172 Comentaris | 633 views
Share to Google Plus

Prop de 10.000 persones han participat en la cadena humana que ha unit Sa Ràpita i Es Trenc en senyal de rebuig al macro hotel que el PP hi vol construir. Aquest projecte, emparat pel Govern balear i l’Ajuntament de Campos, destruiria unes 21 hectàrees de paratge natural de gran valor ecològic i paisatgístic. La protesta d’avui ha significat, a més, tot un exercici de memòria històrica ja que la mateixa lluita es va viure fa 30 anys quan ja hi havia la intenció d’urbanitzar Es Trenc.

Durant tot el dematí hi ha hagut un degoteig constant de persones que s’anaven atansant a Sa Ràpita, el punt de trobada per fer la cadena humana. Després que des de l’organització (GOB, Salvem Sa Ràpita i Amics de la Terra) es llegís el manifest inicial i es donessin algunes indicacions bàsiques, s’ha donat el sus i tothom ha començat a caminar en filera per poder fer la cadena humana. Tot d’una s’ha vist que l’èxit de la convocatòria era tan gran que ha sobrepassat les expectatives de l’organització. La filera de persones s’ha allargat durant nombrosos quilòmetres de costa mentre una pancarta amb l’eslògan “Qui estima Mallorca no la destrueix” anava circulant a ritme frenètic entre la gent.

La sorpresa ha arribat quan la gent s’ha adonat que l’Ajuntament de Campos havia multat de manera massiva els cotxes aparcats a la carretera, amb sancions de 90 euros cadascuna. Això ha provocat la indignació immediata de molta gent, que ha decidit de manera espontània tallar la carretera en senyal de protesta i cridant consignes com “que vengui el batle!”. Sembla que al final la pressió ha fet efecte i el Regidor de seguretat ciutadana de Campos ha suspès les multes.

I així ha acabat aquesta jornada històrica en defensa del territori que ha aplegat milers i milers de persones. Fins i tot també hi ha hagut una cadena humana a la platja de La Barceloneta, Barcelona. Tan aquí com allà el missatge és clar: qui estima Mallorca no la destrueix. Rectificarà el PP o hi haurem de tornar?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 Comentaris »

  • francisca Balaguer escrigué:

    Malgrat no hi hagi pogut anar me sent unida a aquestes 10.000 persones que avui demati s´han encadenat per salvar una zona verge com son es Trenc i sa Rápita. Es un senyal que encara som molts els que estimam Mallorca i estam disposats a lluitar per mantenir-la lliure i per poder gaudir d´ella, no tan sols ens feim un favor a nosaltres, també els que venen del estranger es podràn fer una idea de com seria aquesta marevellosa illa si no hi hagués una gent que només adora el déu diner i no se donen compte que amb aquesta actitud es fan mal a ells i a la nostra terra. Estic convençuda que ningú ens aturarà. Gràcies a tots els que heu participat.

  • Xavier escrigué:

    Enhorabona a tots i totes les que vareu participar de la cadena i concentració.Feia estona que fora de Ciutat no venia tanta gent a manifestar-se d’aquesta manera tan massiva.

    S

1 Pingbacks »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.