Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ecologia, Illes Balears i Pitiüses, Mobilitat i territori

L’hora de reconduir les obres de la carretera general de Menorca

Publicat per dia 27 maig 2015 – 12:11Cap comentari | 209 views

L’hora de reconduir les obres de la carretera general de Menorca

Share to Google Plus

El GOB Menorca ha realitzat un comunicat en relació als resultats electorals menorquins i la carretera general.

Els resultats electorals de Menorca no ratifiquen el model de carretera basat en rotondes de dos pisos. Mentre no es constitueixi el nou govern, el GOB demana a l’equip sortint del Consell Insular que s’aturin les obres als enllaços de Rafal Rubí i l’Argentina, i que no es comenci el de Biniai.

La molt considerable pèrdua de vots de l’equip que fins ara ha governat al Consell, juntament amb el posicionament contrari a les megarotondes que han mantingut les altres formacions polítiques que han obtingut representació a la institució insular, fan necessari que les obres que s’estan fent en el tram de Maó a Alaior siguin reconduïdes amb prestesa.

Com és sabut, la polèmica de la carretera general de Menorca s’ha centrat especialment en les tres infraestructures de doble nivell que es van dibuixar en àmbit rural a Biniai (on no hi ha cap camí ni cap entrada), al creuer de Rafal Rubí-Alcaidús, i a l’entrada de l’Argentina. Cal recordar que el projecte guanyador inicial no recollia cap de les tres intervencions esmentades, que van ser incorporades amb posterioritat en els despatxos del Departament de Carreteres.

Les obres van romandre pràcticament aturades des de desembre fins mitjans de març, per un sobrecost que reclamaven les empreses constructores i que no s’ha sabut de quina manera es va resoldre. El cas és que, a poques setmanes de les eleccions, els operaris es van centrar a alçar els ponts de Rafal Rubí i l’Argentina, precisament dues de les obres més contestades.

Però aquesta pretesa demostració de fermesa política en un projecte tan polèmic que havia transcendit les fronteres menorquines, s’ha traduït en un revés electoral evident. Davant els resultats de les votacions del passat diumenge, cal dirigir les obres a les intervencions que no han generat conflicte ciutadà i evitar que es pretenguin hipotecar les possibles reconversions en els punts més conflictius.

L’equip de Tadeo i Alejandre té la darrera oportunitat de fer un gest que demostri que han entès el missatge.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.