Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Ecologia, Mobilitat i territori, Publicació oberta

La zona rural del Molinar en el punt de mira

Publicat per dia 22 maig 2013 – 15:002 Comentaris | 385 views

La zona rural del Molinar en el punt de mira

Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

El GOB i l’Assemblea de Joves del Molinar denuncien l’impacte de l’inici de les obres d’accés al Molinar

Una reivindicació històrica mal resolta

Les obres consisteixen en la construcció d’una macro-rotonda elevada i l’obertura d’un nou vial que travessa tota l’àrea rural sense respectar els camins ja existents ni determinats elements patrimonials existents a la zona. Aquesta proposta no garanteix posar fi a la gran quantitat de vehicles que passen cada dia pel barri. Més aviat pot tenir l’efecte contrari.

Les obres varen ser adjudicades a la UTE FCC Construcción, SA i Amer e Hijos, SA. el mes de gener d’enguany i tenen un cost previst de 20.299.331,10 euros (aproximadament el mateix pressupost que es necessitaria per acabar les obres ja començades i abandonades per l’actual Govern, del tren de llevant).

El projecte representa un atac letal a aquesta darrera zona rural no urbanitzable que encara avui en dia té usos agrícoles i ramaders.

Una zona condemnada

Amb aquestes obres s’inicia la destrucció d’aquest espai on també està previst el desenvolupament de la urbanització de Son Bordoi, impulsada pel Govern del Pacte i ara pel del PP. Tant un projecte com l’altre sols representen seguir amb el model del bloquet i saturar el barri, de vehicles i d’edificis.

Cal recordar que l’any 2010, tots els grups polítics de Cort donaren suport a ampliar la protecció de l’espai rural del Molinar. Executant nous vials, aquesta proclama és un insult.

Hi ha alternatives

Una millor mobilitat a la barriada és un reivindicació històrica de les entitats veïnals. Però s’ha escollit l’opció més costosa i més impactant. Hi ha alternatives a aquest vial:

• Millorar el transport públic i establir una zona ACIRE per a un Molinar amb menys vehicles i on els veïns tenguin prioritat.

• Solucionar l’accés a l’alçada del Palau de Congressos. Una rotonda regularia millor el trànsit i evitaria haver d’entrar al polígon de Llevant per accedir al Molinar quan es ve de l’autovia de Llevant.

• Nous accessos: al Portitxol i al carrer Cuba o Ciutat de la Plata. Serien mesures que no tendrien cap impacte territorial.

• Millorar l’accés del Coll d’en Rebassa amb el Camí Fondo. El carrer Guasp és una sortida molt emprada pels veïns de la zona oriental del Molinar. Amb algun canvi de direcció i adequant el carrer, l’accés milloraria.

Vídeo amb imatges de la zona i declaracions del GOB i l’AJM

 

2 Comentaris »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.