Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Corrupció, Ecologia, Especulació

La reforma integral del Camí de Conies és la continuïtat a un model corrupte i obsolet d’infraestructures viàries

Publicat per dia 30 gener 2017 – 13:18Cap comentari | 256 views

La reforma integral del Camí de Conies és la continuïtat a un model corrupte i obsolet d’infraestructures viàries

Share to Google Plus

Al 2009, el GOB juntament amb diverses plataformes varen dur a terme una campanya contra la revisió del Pla de Carreteres que va impulsar Francina Armengol al capdavant del Consell de Mallorca. Es denunciava que les actuacions que plantejava el Pla, que va ser aprovat amb algunes modificacions i anuncis però sense revisar en profunditat el model de carreteres que finalment va consolidar i que no és més que la continuació de la política PP-UM en matèria d’infrastructures viàries: complementar les infraestructures radials, consolidades amb nous trams d’autopistes (Llucmajor – Campos) amb addició de nous carrils en autopistes/autovies existents, amb noves infrastructures de caire transversal.

Per fer factibles aquests eixos transversals el pla preveia obres desmesurades de condicionaments de la xarxa primària complementària i de la xarxa secundària i variants i rondes de circumval·lació que condicionaran l’expansió urbanística de molts municipis de Mallorca i que no queden justificades en termes de capacitat potencial de trànsit per aquestes vies. Entre aquestes una de les que ja servia malauradament d’exemple era el “condicionament” del camí de Conies a Manacor.

Ara, el Consell ha envestit el tercer carril de l’autopista Inca-Palma, s’ha anunciat la construcción imminent de l’autopista Llucmajor-Campos, l’accés a l’autopista de Lloseta, la ronda d’Inca, i ara, la reforma integral del Camí de Conies.

Es tracta de donar continuïtat a un model que pretén impulsar infrastructures que connectin Palma amb els principals centres turístics i amb els principals nuclis de població de l’illa, obrint la porta a l’expansió urbanística a poblacions prou allunyades de Palma (p.ex. Llucmajor, Campos, Montuïri, Algaida, Vilafranca, Mancor, Selva, Caimari, Lloseta, Inca, Campanet, sa Pobla, etc).

CONDICIONAMENTS DE CARRETERES: O COM DESTROSSAR EL QUE ENS QUEDA DEL PAISATGE RURAL

La majoria dels projectes de condicionaments, especialment de la primera fase, responien i responen a la voluntat d’establir un enllaç ràpid entre els eixos radials (vies de gran capacitat Palma-Inca, Palma-Manacor, Palma-Campos, Palma-Andratx, Palma -Sóller) i els pobles més allunyats de Palma, fins ara, més o menys preservats de l’abús urbanístic. Un abús vinculat a l’escursament de distàncies entre aquests i Palma que té per objectiu la consolidació de tota Mallorca com a àmbit d’influència metropolitana de Ciutat.

Com a obres que tenien per objectiu la consolidació dels eixos transversal, ens trobam, entre altres, els següents condicionaments:

Ariany-Santa Margalida

Sencelles-Algaida

Algaida-Llucmajor

Manacor-camí de conies

Manacor – Son Carrió

Vilafranca – Sant Joan

Santanyí – Ses Salines

Ma-6030 – Ses Salines

Tots aquests projectes responen a l’ànsia de consolidar l’expansió urbanística a tota la illa, sense respondre a cap més justificació i se segueixen fent ara amb un Consell de Mallorca liderat per MES i amb el supost de PSOE i PODEM.

El GOB considera decebedor que, mentre es parla de fer un pla de mobilitat i es canvia el discurs, es continuen executant infrastructures pròpies d’un model viari obsolet i corrupte impulsat per a garantir l’expansió urbanística de Mallorca.

El GOB presentarà al·legacions al projecte però demana la paralització de noves infrastructures fins a l’elaboració del Pla de mobilitat de l’illa de Mallorca que ben segur, entenent i potenciant alternatives al transport privat per carretera, faria més que prescindibles algunes de les actuacions que impulsa ara el Consell.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.