Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ecologia, Illes Balears i Pitiüses, Mobilitat i territori, Portocolom

La Plataforma Salvem Portocolom denuncia que el Port està en perill

Publicat per dia 6 març 2016 – 13:00Cap comentari | 206 views

La Plataforma Salvem Portocolom denuncia que el Port està en perill

Share to Google Plus

Salvem Portocolom. Perquè és únic!

El col·lectiu no es limita a reaccionar, sinó reclama una moratòria per decidir i consensuar entre tots el futur del Port.

El manual de destrucció del Port:

1.- FETS CONSUMATS: La rampa al desplaçat Passeig Miquel Massutí n’és el millor exemple: envien una retro, sacrifiquen part d’una instal·lació que és de tots, i fins que la gent pugui reaccionar, el formigó ja ha agafat forma de rampa. Una rampa ideada i realitzada per iniciativa de la directiva del Club Nàutic, malgrat el projecte d’una rampa pública i gratuïta a davant Cas Corso, per part de l’Autoritat Portuària. Per tant, una agressió totalment arbitrària i innecessària.

2.- “FOMENTAR EL TURISME”: L’illa viu del turisme. Però el turisme viu de l’illa, i al Port passa exactament això: Cap cadena hotelera faria publicitat amb l’esplanada enreixada del Club Nàutic. Als seus catàlegs surt precisament allò que l’especulació i la inversió incontrolada tenen com a objectiu: les zones públiques a primera línia, les zones naturals que envolten el Port i les aigües blaves al seu interior.

3.-“A FAVOR DE L’ESPORT”: Les mateixes persones que omplen el Port amb embarcacions de gran eslora i motos aquàtiques, ens volen vendre això com a “foment del turisme mitjançant l’esport”.

4.- “CREAR LLOCS DE FEINA”: En nom de la revitalització econòmica pretenen vendre’ns uns projectes que res tenen a veure amb la millora del Port, sinó que no tenen cap altra finalitat que omplir les butxaques dels seus promotors. Cada cert temps algú decideix intervenir al Port: especuladors, inversors, empresaris i buròcrates sense cap escrúpol ni el més mínim mirament per la seva població ni els seus usuaris.

EL RESULTAT, UN PORT AL LÍMIT: Les aigües s’estan contaminant, el tràfic rodant es multiplica sense que hi hagi espais d’aparcament, el renou és cada vegada més insuportable, la pressió dels vehicles sobre sistemes dunars i cales verges no cessa, la superfície de l’aigua s’omple amb boies i illetes de motos aquàtiques, l’aigua d’aixeta no és potable. I els llocs de feina? La realitat laboral al sector turístic és cada vegada més miserable. En suma, un panorama poc esportiu!

EL PORT SOFREIX UN PROCÉS DE PRIVATITZACIÓ i instal·lació de negocis per a gent d’alt poder adquisitiu. Gentrificació es diu aquesta tendència que està acabant amb els usos tradicionals, que fa la vida de la gent del Port cada vegada més cara i que desplaça així els habitants i usuaris de sempre.

S’està esborrant la fesomia d’un lloc únic i irrepetible a favor d’una zona turística qualsevol. No ens cansarem de repetir: ni Portocolom és Port Adriano ni volem ser com altres ports de Mallorca que per l’avarícia d’uns pocs han perdut l idiosincràsia que Portocolom ha sabut mantenir i que cal conservar.

PODEM ATURAR LA DESTRUCCIÓ: Recordam que una resposta col·lectiva contra aquest procés pot salvar el Port. Si ningú hagués dit res, Portocolom ara tendria un port esportiu al Camp Roig, una urbanització darrere s’Algar, espigons amb restaurants enmig del Port, amarraments per a embarcacions immenses, un passeig uniformador, entre d’altres.

DEMANAM: abans de qualsevol nou projecte que modifiqui la fesomia del port – molls, rampes, tancats, eixamplades de carreteres, etc. – UNA MORATÒRIA PER DECIDIR I CONSENSUAR ENTRE TOTS EL FUTUR DE PORTOCOLOM.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.