Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ecologia

La Llei Agrària d’en Company “ven” el camp a l’especulació urbanística

Publicat per dia 4 març 2014 – 11:51Cap comentari | 247 views

La Llei Agrària d’en Company “ven” el camp a l’especulació urbanística

Share to Google Plus

Comportarà la desfiguració del sòl rústic i el desmantellament de l’activitat agrària. Per comptes de propiciar-la suposarà la substitució de l’activitat primària per activitats urbanístiques i especulatives eliminant les competències de Consell i Ajuntaments i propiciant la desregulació per garantir als inversors la “seguretat jurídica” que diran que sí a qualsevol projecte que se’ls presenti.
Està clar que el conseller Company és més promotor que pagès. Va quedar clar amb la Llei Company, amb la seva proposta de llei del sòl i ara encara més amb la Llei Agrària, que pel senyor Company, el camp és un lloc més on estendre la especulació urbanística.
Company obri definitivament el pastís del negoci immobiliari a la ruralia desfigurant-la i desvirtuant-la.
Va començar possibilitant la legalització de xalets i consolidació de parcel·lacions il·legals –encara que siguin dins espais naturals protegits–, aixecant per fer-ho possible les moratòries de les directrius territorials i del pla territorial que contenen el creixement urbanístic. Va desregular la perforació de més pous –de mitjana ja s’obren uns 500 a l’any–, ha tornat a permetre l’oferta complementària amb camps de golf i ha fet innecessaris els catàlegs de patrimoni per a les modificacions del planejament inadaptat.
Ara Company encara empeny més fort i se fa amb les competències urbanístiques de Consells Insulars i Ajuntaments que, amb la Llei Agrària, perdran les competències i el dret de fer complir els criteris urbanístics derivats de les Directrius d’Ordenació Territorials, Plans territorials i planejaments municipals.
Ara ja no farà falta la declaració d’interès general per a noves construccions i activitats al sòl rústic, bastarà amb un informe preceptiu i vinculant de la conselleria d’agricultura! tal com va fer el seu homòleg amb competències turístiques que també elaborà una llei per usurpar les competències urbanístiques i així garantir la seva total discrecionalitat per a fer i desfer l’urbanisme i el territori des del Govern, sense participació pública i al marge dels planejaments locals. És a dir, el Sr. Company s’ha assegurat poder disposar total i absolutament de tot el territori per autoritzar sense traves, ni administratives ni ambientals projectes al marge de qualsevol compliment de la legislació territorial i urbanística vigent.
Queda clar que la protecció del patrimoni agrari i paisatgístic fa nosa a les aspiracions promotores del Sr. Company que pretén el retorn al negoci del “totxo” garantint-se la potestat absoluta de decisió en base únicament i exclusiva al criteri polític i amb l’excusa de “dinamitzar” el sector quan sap ben cert, que no propicia la complementarietat sinó la subsitució, condemnant el sector primari a la desaparició.

Informació via GOB

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.