Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ecologia, Illes Balears i Pitiüses

La Comissió de Seguiment de la Reserva Marina del Nord de Menorca, un òrgan creat però que fa anys que no es reuneix

Publicat per dia 9 febrer 2017 – 11:57Cap comentari | 297 views

La Comissió de Seguiment de la Reserva Marina del Nord de Menorca, un òrgan creat però que fa anys que no es reuneix

Share to Google Plus

Menorquins pel Territori i el GOB han mantingut reunions institucionals per insistir en la necessitat de major vigilància a la Reserva Marina del Nord de Menorca. Hi ha bones perspectives a curt termini.

A la concentració que els dos col·lectius van dur a terme el passat 7 de gener a Fornells, es va llegir un manifest que demanava una major coordinació entre els diferents cossos de vigilància que poden operar a Menorca. En aquesta línia van anar les reunions celebrades amb el Director Insular de l’Administració de l’Estat i amb el Consell Insular.

La problemàtica de les activitats furtives a la part marina protegida s’ha plantejat als responsables públics i s’ha demanat disposició per a optimitzar els recursos disponibles i combinar-los per tal d’aconseguir una major eficàcia. Sembla que serà possible.

La Guàrdia Civil pot aportar quatre línies de treball. Es pot comptar amb la col·laboració de la patrulla del Seprona (Servei de Protecció de la Natura), dels vehicles de vigilància habitual a urbanitzacions i sòl rústic, així com amb visites periòdiques de l’embarcació de la guàrdia civil de la mar -que es troba a Mallorca però que dóna servei a totes les Balears- i també dels helicòpters.

A la trobada celebrada en el Consell Insular hi assistiren els vigilants de la Reserva Marina, un inspector de pesca, i alguns representants del departament administratiu, a més del Conseller i el Director Insular.

Menorquins pel Territori explicaren que a les Canàries s’han començat a usar drons per a vigilar les reserves marines, una possibilitat que serà estudiada també a Menorca per la seva utilitat a l’hora de vigilar zones de difícil accés.

Per altra banda, el GOB ha registrat ja fa dies la petició formal de consulta dels expedients sancionadors que s’han efectuat aquests darrers anys a la Reserva Marina. L’objectiu d’aquesta acció és assegurar que les tramitacions arriben al final i que les sancions que s’imposen són realment desincentivadores considerant els importants guanys que algunes activitats il·legals poden proporcionar.

Els dos col·lectius ciutadans faran arribar una petició al Govern Balear per tal que els Agents de Medi Ambient que hi ha destinats a Menorca també col·laborin i coordinin els seus esforços per a millorar el control dels furtius pesquers. Mentre que el Consell Insular és responsable de la vigilància pesquera, el Govern ho és de la gestió de la Reserva Marina.

S’espera que a principis d’abril es pugui fer la reunió de la Comissió de Seguiment de la Reserva, un òrgan creat però que fa anys que no es reuneix. També s’estima que a l’estiu es farà un nou estudi de la situació dels valors marins.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.