Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ecologia, Illes Balears i Pitiüses, Mobilitat i territori, Politiqueig, Treball i economia

La campanya “Mallorca Blackout” denuncia l’agressiva política territorial del PP

Publicat per dia 5 març 2013 – 16:28Cap comentari | 181 views

La campanya “Mallorca Blackout” denuncia l’agressiva política territorial del PP

Share to Google Plus

El GOB ha donat avui el sus a la campanya “Mallorca Blackout” en la qual es denuncia la política territorial del Govern del PP i la pressió que exerceix urbanitzant i destrossant l’illa.

La campanya, però, té un ressò més enllà de Mallorca, ja que alguns membres del GOB s’han desplaçat fins a Berlín per assistir a la ITB (Internationale Tourismus-Börse), la fira líder de la indústria turística mundial que se celebra cada any a la ciutat alemanya. S’ha aprofitat aquest esdeveniment i l’eco a escala mundial que produeix per posar de manifest la política territorial del Govern amb la destrucció del sòl i del patrimoni mallorquí i per exigir la protecció del medi ambient. A més de difondre el perill en què es veu immersa l’illa, amb la campanya també es pretén cercar suports que ajudin a paralitzar els diferents projectors destructors que amenacen el territori.

Avui ja s’ha presentat el projecte a la fira de Berlín i ha tengut una repercussió important entre els periodistes dels mitjans més coneguts al país, que han mostrat el seu interès per la campanya. En els propers dies que dura la fira, se seguirà difonent el missatge.

Aquesta iniciativa compta amb la participació de l’artista Miquel Barceló, el qual surt al vídeo que protagonitza la campanya i que teniu a continuació. A l’audiovisual es recorden els diferents projectes que resulten un impacte ambiental, com la urbanització de ses Fontanelles, la construcció del macrohotel a sa Ràpita, la incineració de fems importats, Sa Canova

El turisme: tocar la cama del mal

El GOB, amb aquesta campanya, ha posat el dit a la nafra al Govern Balear, que, en boca de Carlos Delgado i Mabel Cabrer, ja ha mostrat el seu rebuig a les activitats de l’entitat ecologista acusant-la de donar una mala imatge de l’illa, la qual cosa pot afectar el turisme i les butxaques dels mallorquins. Precisament, l’argument que dóna el GOB és també en pro del turisme, ja que a causa de les destrosses que pateix l’illa, el nombre de visitants estrangers es pot veure perillosament afectat.

Les elevades xifres d’atur entre la població mallorquina ha estat el pretext, l’excusa o la pseudojustificació, que ha emprat el govern per donar via lliure a qualsevol projecte urbanístic, fins i tot a zones protegides.

L’aposta del GOB pel turisme ha estat posat a la llum en diferents ocasions, però no un turisme basat en la massificació, sinó un turisme de qualitat que reconegui els valors ambientals i culturals de l’illa i, per obtenir aquest model de turisme cal no dissenyar agressius projectes que provoquin impactes irreversibles a l’ecologia de l’illa.

Podeu trobar més informació a:

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.