Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Ecologia, Illes Balears i Pitiüses, Mobilitat i territori

Ja han començat les obres del vial d’accés a l’autopista, que condemna els camps del Molinar

Publicat per dia 1 juliol 2013 – 9:071 Comentari | 422 views
Share to Google Plus

L’Assemblea de Joves del Molinar ha comunicat el començament de les obres que suposaran la destrucció de part de l’horta que té el Molinar i la destrucció definitiva de l’única zona rural d’aquest indret de la Badia de Palma, el qual encara avui té usos agrícoles i ramaders. Com fa setmanes que es va anunciant, les obres consisteixen en la construcció d’una macro-rotonda elevada i l’obertura d’un nou vial d’accés a l’autopista que travessa tota l’àrea rural sense respectar els camins ja existents ni determinats elements patrimonials que hi ha a la zona. Aquestes obres van ser adjudicades a la UTE FCC Construcción, SA i Amer e Hijos, SA. al mes de gener d’enguany i tenen un cost previst de 20.299.331,10 euros.

1044180_626256620725311_274668365_n

No obstant això, cal destacar la problemàtica existent, de deficiència d’accessos, que des de fa anys és reivindicada pels veïns i veïnes del barri.. Malgrat tot, el projecte actual no garanteix posar fi a la gran quantitat de vehicles que transiten a la regió, sinó que, fins i tot, podria tenir l’efecte contrari i incrementar el nombre de cotxes i de congestions.

Hi ha alternatives

Tampoc no es tenen en compte les alternatives ja exposades pel GOB i per la mateixa Assemblea de Joves del Molinar, menys costoses econòmicament i ambientalment, com poden ser la millora de la xarxa de transport públic de la zona, o la millora dels accessos del Portixol amb, per exemple, una rotonda davant del Palau de Congressos o, fins i tot, amb obertures d’accessos als carrers Cuba i Ciutat de la Plata, iaxí com la millora de l’accés al camí Fondo per mitjà del carrer Guasp.

I què passa amb Son Bordoi?

El projecte urbanístic de Son Bordoi, impulsat pel Govern del Pacte i continuat pel PP, que duu uns quants mesos paralitzat, torna a estar en el punt de mira arran de la construcció d’aquest nou accés. Son Bordoi és un sector de sòl urbanitzable de més de cent mil metres quadrats que es troba molt aprop dels terrenys en què tenen lloc les obres.

Precisament, una de les deficiències detectades per part de l’anterior regidoa d’Urbanisme en relació amb el projecte de Son Bordoi va ser la manca d’infraestructura d’accessos a la zona.

Així, hi ha la sospita que, aprofitant les actuals obres, es pugui tornar a obrir i posar en marxa el projecte d’urbanització de Son Bordoi que, juntament, amb el vial d’accés i una possible connexió entre aquestes dos traçats, suposaria la sentència definitiva dels camps del Molinar.

Lluita de carrer i protecció de l’horta del Molinar

580437_607162182634755_1781121885_nRecordam que el passat 15 de juny es va realitzar una caminada reivindicativa per l’horta del Molinar en la qual participaren desenes de persones a fi de reclamar-ne la protecció. GOB i AJM anunciaren noves accions per conscienciar la població de la destrossa que suposen i explicar-ne les alternatives.

També, per al proper dimecres, hi ha prevista una reunió informativa sobre les obres.

1 Comentari »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.