Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ecologia, Economia alternativa, Illes Balears i Pitiüses, Treball i economia

I Fira del Mercat Social de les Illes Balears

Publicat per dia 3 març 2015 – 13:09Cap comentari | 235 views
Share to Google Plus

Productes i serveis amb valors socials, ecològics i ètics el 21 i 22 de març de 2015 al Centre Cultural La Misericòrdia (Pl. de l’Hospital, 4 ­ Palma).

unnamed

La I Fira del Mercat Social de Mallorca és un projecte promogut per l’associació Mercat Social Illes Balears.

L’associació Mercat Social Illes Balears es va crear el març de 2014, com a associació sense afany de lucre els socis de la qual són entitats jurídiques. Actualment els socis són: Federació de Cooperatives, que agrupa les cooperatives de treball associat, agroalimentàries i de consum, la Xarxa d’Economia Alternativa i Solidària REAS Balears, Càritas Menorca, S’Altra Senalla, Entrepobles de Menorca, la Cooperativa Coanegra, l’Ateneu Pere Mascaró, la Cooperativa de Consum San Crispin d’Alaior, les Associacions de Productors d’Agricultura Ecològica de Mallorca i Menorca, el GOB Menorca, Som Energia Menorca i Sa Tenda Ecològica.

Per què s’organitza la I Fira del Mercat Social de Mallorca?
A Mallorca existeixen iniciatives empresarials que incorporen valors socials, ecològics i ètics a la seva activitat econòmica. Ens referim a:

- Cooperatives, societats laborals i altres formes d’economia social.
- Producció agrària ecològica i altres iniciatives econòmiques amb criteris de sostenibilitat ambiental.
- Iniciatives d’economia solidària, inserció social i comerç just.
- Entitats financeres amb criteris socials i ètics.
- Xarxes de consum responsable.
- Iniciatives de desenvolupament local.

A la vegada, una part de la ciutadania estaria disposada a participar d’una manera més activa en el suport a aquesta economia i a desenvolupar pautes de consum més responsables.
Lamentablement, moltes d’aquestes empreses i iniciatives són pràcticament ignorades per les administracions públiques i per la majoria dels mitjans de comunicació, són poc conegudes per l’opinió pública i fins i tot hi ha un gran desconeixement mutu entre els seus propis integrants.

Objectius:
- Afavorir la visibilitat pública de les empreses i iniciatives del mercat social, facilitant l’accés dels consumidors als seus productes i serveis.
- Fomentar el coneixement mutu entre els integrants del mercat social per fomentar actuacions d’intercooperació per satisfer necessitats comunes i compartir recursos, afavorint el seu efecte multiplicador.

Per contribuir al finançament de la I Fira del Mercat Social de Mallorca s’ha engegat una campanya de micromecenatge a través de la plataforma Goteo. L’objectiu és aconseguir un mínim de 2.000 € i un òptim de 3.000 €, per fer front a despeses de secretaria tècnica, difusió i organització d’activitats paral·leles. Per a això, s’han previst recompenses en moneda social para les persones donants equivalents al 20% de l’aportació realitzada. Aquesta moneda social podrà ser utilitzada en la I Fira del Mercat Social de Mallorca, i posteriorment, en un conjunt d’establiments col·laboradors.

La campanya també busca col·laboracions en serveis de traducció a l’anglès i alemany, suport a la difusió i voluntariat per a la fira.

Si voleu més informació, visitau la web o al blog i els podeu seguir també a les xarxes socials:
www.mercatsocial.org
blog.mercatsocial.org
 ­
Facebook
Twitter

Si voleu contactar més directament, participar i oferir les vostres propostes us podeu posar en contacte mitjançant el següent mail: ecoxarxamallorca@autistici.org.

Avui es presenta Mercat Social de les Illes Balears  a les 19:30h a la seu central de la Cooperativa San Crispín, al polígon d’Alaior (Menorca). Durant l’acte s’aprofitarà per presentar el vídeo de campanya, la web informativa konsumoresponsable i el documental Mercado Social. Otra economía para una vida mejor, realitzat per REAS Euskadi.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.