Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ecologia, Granadures desinformatives, Illes Balears i Pitiüses, Mitjans alternatius, Mobilitat i territori

GOB Menorca fa rectificar un article al diari digital Menorca.info

Publicat per dia 6 abril 2016 – 19:22Cap comentari | 277 views

GOB Menorca fa rectificar un article al diari digital Menorca.info

Share to Google Plus

El divendres al diari digital Menorca.info es publicà una notícia generada per al GOB de Mallorca com si fos de Menorca. No és la primera vegada que passa i és una llàstima, perquè treure les coses del seu context ajuda a despistar, no a informar.

Text del GOB Menorca, desprès de que el GOB Menorca fes el comunicat que ara llegiu Diari Menorca modificà l’inici del mateix afegint “GOB de Mallorca” i publicà l’article “El GOB de Menorca precisa que no ha pedido medidas para limitar el alojamiento en Balears”.

Tothom sap que el desenvolupament de Mallorca i d’Eivissa ha estat diferent del de Menorca. A Menorca s’han pogut evitar alguns desgavells urbanístics, precisament perquè el turisme massiu va arribar més tard i ja es coneixien determinats efectes causats a les illes germanes.

És per aquest motiu, que alguns posicionaments que poden ser lògics en unes illes no ho semblen tant en altres. Sempre ha estat així i no només en l’urbanisme.

El cas és que aquest 2016 es preveu molt massiu en turisme. Conjuntures econòmiques (com la Britànica) juntament amb la inseguretat que es viu al nord d’Àfrica i l’Orient Mitjà, fan preveure xifres rècord.

En concret, a Mallorca hi ha unes previsions per aquest 2016 de 26,4 milions de passatgers, la qual cosa alça les alarmes a la gent que coneix el límit en el qual ja es solen trobar alguns recursos i alguns espais mallorquins. Per aquests motius, el GOB de Mallorca reclama al Govern mesures per a limitar la capacitat d’allotjament. No es pot créixer eternament.

La nota de premsa emesa pel GOB de Mallorca també parla de problemes detectats a Eivissa (escassesa de recursos hídrics, descontrol dels lloguers turístics provocant problemes d’accés a l’habitatge, precarietat laboral al sector hoteler, etc.).

El problema sorgeix quan la nota que publica el Diari Menorca esborra les referències a Mallorca i Eivissa i ho presenta com si fos un comunicat emès pel GOB de Menorca i referit a Menorca. Es treu la notícia de context i això contribueix més a despistar que a informar.

Els periodistes saben quines són les fonts d’informació del GOB a Menorca. Saben com envien els comunicats, on els poden trobar i tenen els telèfons dels portaveus. No és tan difícil.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.