Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Ecologia, Mobilitat i territori

Esperança en la salvació definitiva del Port Petit des Molinar

Publicat per dia 24 desembre 2014 – 13:08Cap comentari | 251 views

Esperança en la salvació definitiva del Port Petit des Molinar

Share to Google Plus

L’informe tècnic de l’Ajuntament confirma els arguments que ha defensat la campanya Al Molinar, port petit.

Els responsables municipals, amb la declaració del regidor d’urbanisme,  defensen els interessos generals, fet que és de valorar i agrair.

En relació a aquesta informe tècnic realitzat per l’ajuntament “Al Molinar, port petit” ens ha fet arribar les següents valoracions:

Des de la campanya “Al Molinar, Port Petit”, valoram molt positivament l’informe tècnic de l’Ajuntament i les posteriors declaracions del responsable d’Urbanisme.

Hem de destacar que a l’informe tècnic no es senyala ni un sol aspecte positiu del projecte d’ampliació, al contrari, es fan servir un darrera l’altra els arguments negatius de caire mediambiental, paisatgístic, viari, urbanístic, social i legals.

Tot i que tots els arguments recollits a l’informe ja els havíem fet servir des de les nostres entitats, és extremadament encoratjador que es puguin veure recollits a un escrit tècnic neutral.

El consens que proposam:

1. Continuïtat del Passeig.

2. Mantenir les dimensions del Port reordenat i rehabilitat, obert per petites embarcacions i tancat els dies de mala mar.

3. Rehabilitació de l’edifici i explotació intel·ligent posant en evidència els valors patrimonials de tot l’entorn.

És el moment de rectificar. Els promotors han de retirar aquest absurd projecte.

La ciutadania ha dit amb una majoria aplastant NO a qualsevol ampliació.

Hem de recordar una vegada més, que la ciutadania de Palma ha rebutjat de manera aplastant qualsevol ampliació del portet del Molinar. La setmana passada presentàrem una enquesta realitzada per GADESO que demostrava que el 75% de la ciutadania de Palma ho rebutja. Aquest marge s’amplia fins a un 86% al barri del Molinar.

Entitats que integren la campanya “Al Molinar, port petit”: Salvem es Molinar, ARCA, AAVV Vogar i Ciar, GOB, Amics de la Terra i Greenpeace.

Veim com en les darreres setmanes s’estan paralitzant els projectes més polèmics, com a mostra el PEP des Jonquet, entre molts altres. Aquestes són victòries de la mobilització social, que si no hagués estat organitzada i setmanalment plantant cara als promotors i al govern, negant-se als projectes i proposant alternatives a aquests projectes, ara mateix no veuríem com els governants necessiten deixar paralitzats aquests projectes que tants problemes socials els generen a pocs mesos de les eleccions municipals.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.