Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Calvià, Ecologia, Illes Balears i Pitiüses, Mobilitat i territori

Es presenten al·legacions al Pla Parcial de s’Hostalet de Calvià

Publicat per dia 24 octubre 2013 – 14:43Cap comentari | 476 views
Share to Google Plus

1395919_219969318127231_1253511538_nEl GOB reclama a Calvià posi fre: no calen noves infraestructures en un municipi tan desenvolupat com Calvià

El GOB ha presentat avui al·legacions al Pla Parcial de s’Hostalet de Calvià. 100.000m2 de sòl rural a l’actualitat, amb cultius encara en actiu, que es pretén urbanitzar per a nous equipaments. Un dels propietaris dels terrenys és Guillem Alomar, promotor també del macro-centre comercial a la zona humida de ses Fontanelles. Aquestes al·legacions senyalen el Pla Parcial del Sector SG-04 de Costa d’en Blanes. Aquest sector ha estat objecte prèviament d’una modificació puntual -encara pendent d’aprovació definitiva- que passava a considerar aquest Sistema general en sòl rústic a desenvolupar-se via un pla especial, a sol urbanitzable a desenvolupar via pla parcial.

Impactes negatius

Malgrat que amb modificació de Pla prèvia a l’aprovació inicial d’aquest Pla Parcial, es redueix l’edificabilitat màxima de l’àmbit, el cert és que actualment aquest àmbit està conformat per cultius actius (garrovers i ametllers) i zona boscosa que, en un municipi, tan intensament malmès com Calvià, convendria preservar.

hostalet

El cert és que l’impacte negatiu de l’actuació tal i com es preveu en el Pla Parcial vendria bàsicament per tres aspectes:

  • la intervenció en la zona boscosa (sector occidental) amb mesures que consideram del tot innecessàries i poc efectives de cara a la prevenció/extinció d’incendis forestals com limitar les altures dels arbres i de les mates. En canvi sí que ho faria, tal i com recomana el Servei Forestal i protecció del sòl, i així consta en l’informe de la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears, que s’establís com a obligatòria el manteniment al sector occidental (al límit amb la zona forestal) d’una franja de protecció de 50 metres entre la zona urbanitzada i la forestal. Malauradament no hem vist que el Pla Parcial hagi incorporat aquesta mesura.
  • el possible efecte pantalla generat pels edificis de tres alçades, malgrat que, en compliment de la Llei de Costes, s’estableixi una llargària màxima de façana de 60metres. Entenem que aquest fet no garanteix en absolut que s’eviti aquest l’efecte barrera que provocaran les edificacions destinades als equipaments privats.
  • l’increment de la mobilitat induïda pels equipaments lucratius comunitaris prevists en el sector.

Recordem que aquest estiu, en el seu informe Destrucción a toda costa 2013, l’entitat ecologista Greenpeace, va situar Calvià com el tercer municipi de l’Estat pel que fa a superfície artificial ocupada a la franja dels 500 metres, amb 1,150hectàrees i el 63% de la seva primera franja ocupada.

Font: http://www.gobmallorca.com/notes-informatives/territori-i-urbanisme/1109-24102013-el-gob-reclama-a-calvia-posi-fre-no-calen-noves-infraestructures-en-un-municipi-tan-desenvolupat-com-calvia.html#sthash.89UugCyt.dpuf

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.