Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Ecologia, Illes Balears i Pitiüses

El projecte d’ampliació del Club Marítim del Molinar suposa greus impactes pel barri i el litoral

Publicat per dia 12 novembre 2013 – 10:46Cap comentari | 222 views

El projecte d’ampliació del Club Marítim del Molinar suposa greus impactes pel barri i el litoral

Share to Google Plus

El projecte d’ampliació del Club Marítim del Molinar, el més antic de les illes, implica una desfiguració de la barriada del Molinar i tota una sèrie de greus impactes en el litoral. Així ho ha considerat el GOB en un informe d’avaluació sol·licitat pel Ministeri. L’entitat ecologista ha explicat que el suposat projecte de “millora i remodelació” és, en realitat, una ampliació de grans dimensions que generarà uns impactes inassumibles per aquesta històrica barriada de Palma i pel seu litoral i per això en demana la retirada.

El projecte implica passar de 75 a 315 amarratges i augmentar un 734% l’ocupació total (terrestre i sobre l’aigua) del port. Així, les instal·lacions passarien d’ocupar una superfície de 9.991 m2 fins als 73.343 m2 del projecte proposat. El GOB ha senyalat, també, que aquest projecte d’ampliació es promou sense cap tipus de justificació de la seva necessitat ni idoneïtat. De fet, la línia de costa del minucipi de Palma, que va des de Cala Major fins Can Pastilla, i que abasta uns 13 quilòmetres lineals, ja compta amb 7 clubs nàutics que sumen un total de 2699 amarratges.

Les conseqüències d’aquesta ampliació afectarien els valors històrics, sentimentals, emblemàtics i fins i tot turístics que té el CM del Molinar per a un barri petit com aquest. Uns impactes que, sumats als de caire ambiental i paisatgístic, preocupen a veïns i associacions fins al punt que associacions com ARCA i OCEANA ja han manifestat la seva preocupació. D’entre aquests greus impactes, des de l’entitat de defensa del territori se’n destaquen la saturació per l’increment de vehicles, els riscos derivats de l’increment de trànsit rodat, la destrucció de la concepció urbanbística del passeig de primera línia del Molinar, la contaminació acústica, la degradació de la qualitat de les aigües de bany i l’afectació negativa de la dinàmica litoral. Per això, tan el GOB com altres organitzacions com ARCA i veïns del barri han sol·licitat la retirada d’aquest projecte.

Més informació: http://gobmallorca.com/notes-informatives/territori-i-urbanisme/1129-9112013-el-gob-demana-al-ministeri-que-destarti-lamplicacio-del-cmmolinar-per-lelevat-impacte-que-representa-lampliacio.html

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.