Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ecologia, Estat espanyol i el Món, Illes Balears i Pitiüses, Mobilitat i territori

El GOB i la Fundació Global Nature exigeixen una vertadera ecotaxa, ecològica i finalista a l’inici de la ITB de Berlin

Publicat per dia 9 març 2016 – 16:51Cap comentari | 168 views
Share to Google Plus

Les dues entitats ecologistes, que treballen des de fa anys conjuntament, aprofiten l’oportunitat que representa la ITB per llançar un comunicat als mitjans alemanys exigint un posicionament clar al Govern en relació a la destinació finalista i vocació ecològica del impost.

Cal aclarir la incertesa que hi ha ara entre els actors turístics alemanys, disposats a pagar un impost mediambiental però no a suplir deficiències del finançament o infraestructures amb els diners recaptats per l’impost turístic.

20160309_itbberlinEl passat dilluns, la Fundació Global Nature i el GOB, llançaren un comunicat de premsa adreçat als mitjans alemanys , per tal de deixar clar el posicionament d’aquestes entitats ecologistes en relació a l’impost de turisme sostenible.

Davant la confusió dels missatges generats en relació a la destinació final de l’impost, la Fundació alemana Global Nature que serà present a la ITB i el GOB, volen aprofitar aquesta important fira turística, per a exigir que l’ús previst dels fons recaptats sigui destinat a projectes específics de natura i protecció del medi ambient i preservació de bens culturals. «Destinar els recursos a promoció o finalitats de caixa comuna per compensar dèficits de finançament general de les illes, seria per la deshonest i per tant no és acceptable» diu el DR. Dr. Thomas Schaefer, cap de Conservació de la Naturalesa de la FGN.

Gerald Hau, portaveu Internacional del GOB, assegura que «el turista alemany està disposat a contribuir a conservar els recursos naturals de les illes, i que la materialització d’inversions en medi ambient de l’impost turístic proporcionarà una bona imatge de les illes alhora que contribuirà a minvar els efectes del turisme massiu, que enguany es preveu que rebin les illes».

Vocació ecològica i finalista, una exigència també del mercat

Així el missatge que les entitats ecologistes faran arribar a la ITB de Berlín és que és irrenunciable una destinació finalista i vocació ecològica dels fons recaptats per l’impost per tal de garantir l’acceptació per part dels turistes i altres operadors del sector.

El Govern ha de ser conscient que ni el text de la llei, ni les notícies generades pel govern en relació a possibles projectes i també en relació a les tensions entre els partits que formen o donen suport al Govern, no deixa clara aquesta vocació, ans al contrari genera dubtes i desconfiança que cal reconduir. A hores d’ara el missatge de la Conselleria de Turisme, encapçalada per Biel Barceló, de la destinació mediambiental de l’impost ha perdut credibilitat perquè es contradiu amb les informacions que han anat sorgint per part de membres del mateix govern i del text de la proposta de llei que ara es troba en tramitació parlamentària.

Font: GOB Mallorca

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.