Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Campos, Ecologia, Illes Balears i Pitiüses, Publicació oberta

El GOB demana que s’aturin immediatement les obres de construcció d’un xalet dins el Salobrar de Campos

Publicat per dia 9 gener 2015 – 18:13Cap comentari | 219 views
Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

El GOB sol·licita la paralització immediata de la construcció d’un xalet dins el Salobrar de Campos

Novament un àrea que compta amb la màxima protecció ambiental i urbanística és agredida per una obra il·legal.

___________________________________________________________________________________________________

Ahir el GOB, via denúncia, va sol·licitar la paralització immediata de les obres que s’estan duen a terme dins una parcel·la del Salobrar de Campos al Seprona de la Guàrdia Civil, al Consell de Mallorca i a l’Ajuntament de Campos.

Novament un àrea que compta amb la màxima protecció ambiental i urbanística és agredida per una obra il·legal. La parcel·la forma part de la Xarxa Natura 2000 i és LIC, ZEPA i ANEI.

El promotor de l’obra, Sant Joan de la Font Santa, S.L,va sol·licitar una llicència d’obra major per realitzar una reforma interior i un canvi parcial de la coberta d’unes runes localitzades a la parcel·la 45 del polígon 17 però el que estan fent és un habitatge de nova planta.

La realitat, és que s’ha esbucat el casetó (antigues runes) i s’ha reconstruït, fent-ne una imitació grollera, a uns 15-20 metres del lloc original. A aquest casetó s’hi ha adossat un habitatge de dues plantes i a més s’hi ha construït una piscina.

Disposam de fotografies aèries, fotografies de la zona de diversos anys, fitxa cadastral i testimonis de veïnats de la zona, que certifiquen que aquest emplaçament sols hi havia un casetó d’uns 19 m2 i un petit safareig de 15m2 encara visible.

L’impacte d’aquesta construcció sobre l’entorn és ben evident i visible des de molts llocs, ja que es situa dins una planura molt freqüentada.

Segons el Pla Territorial de Mallorca i les Normes Subsidiàries de Campos la parcel·la està classificada com a Sòl Rústic Protegit amb la figura d’ANEI (Àrea Natural d’Especial Interès).

A més la parcel·la pertany a la Xarxa Natura 2000 de les Illes Balears. Concretament pertany a la fitxa ES0000037 Es Trenc-Salobrar de Campos i per tant es tracta d’un Lloc d’Interès Comunitari (LIC) i d’una Zona d’Especial Protecció per les Aus (ZEPA).

Es demostra una vegada més la deixadesa de l’Ajuntament de Campos en la revisió de les obres dins sòl rústic. A més, ha estat l’Ajuntament qui ha concedit la llicència d’obra.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.