Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ecologia, Mobilitat i territori, Publicació oberta

El GOB defensa la ILP al Parlament davant el menyspreu i la indiferència per la gent i el territori

Publicat per dia 25 febrer 2015 – 17:30Cap comentari | 253 views
Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

25.02.2015. El menyspreu i la indiferència del PP per la gent i el territori.

———————————————————————————————————————————-

Ahir, el GOB defensà una proposició de llei de llei en defensa del territori al Parlament balear. El president José Ramón Bauzá no es dignà a assistir-hi.

El grup popularista i el conseller Gabriel Company ens mostraren el seu menyspreu superb, amenaçador i insultant. Prenien imatges amb els seus mòbils, twittejaven, parlotejaven i esbroncaven, sense embuts. Mentre que a nosaltres, convidats a seure a un costat – pobres ciutadans de segona classe – el servei d’ordre del Parlament no ens deixava ni fer mamballetes.

Representant del GOB defensà una proposició de llei de llei en defensa del territori al Parlament balear

La portaveu de torn del PP fou Virtudes Marí, que argumentà el seu vot contrari a la tramitació de la proposició del GOB per defectes de forma, la “baixa qualitat tècnica” i la manca d’exposició pública. Com que el GOB no tenguérem dret a un torn de rèplica, no poguérem respondre que confiam en que el Parlament resolgui les deficiències institucionals que ens impedeixen cobrir les seves expectatives tecnòcrates.

Però també digué Virtudes Marí que el GOB era centralista i que no respectava l’estructura insular balear. Sàpiga, Sra. Marí, que el GOB té seccions a cada illa d’abans que existissin els Consells insulars i que aquesta proposició de llei l’hem feta els quatre GOBs plegats, amb un articulat consensuat i recollida de signatures a totes les illes. I, més important encara, precisament arran d’aquesta coincidència demanam que no es puguin construir ni amnistiar xalets dins espais naturals, ni a Eivissa, ni a cap altra illa.

Després d’aquesta breu experiència parlamentària, ens queda més clar, si escau que mai, la impunitat i la mala fe del govern Bauzá. Han estat Gabriel Company i Carlos Delgado dos consellers nefasts pel territori. Representen els poders caciquils i corruptes, al servei dels quals –fent només de sicaris– tramiten lleis del sòl, del turisme o dels terratinents (o li diuen “agrària”?). Les seves carreteres desproporcionades, fins i tot a la Reserva de la Biosfera de l’illa de Menorca, ports, incineradores de fems foraster i prospeccions petrolieres són aberracions territorials equiparables a les dels governs Matas i Munar, ambdós expresidents avui dia sentenciats a presó.

El PP ha governat per desacreditar i desdotar serveis públics, l’educació amb el TIL, la sanitat, les prestacions socials i l’atenció a la diferència amb més retallades. Com també privatitzen l’ordenació del territori a cop de decret. Per si no estava prou clar, ahir dimarts, ens varen fregar pels morros que “amb el PP comanden els poderosos” i que als ciutadans només ens empren per atorgar-se una falsa legitimitat democràtica, que només serveix per a omplir-lis un discurs molt mancat de les veritats i interessos que vertaderament mouen la seva política.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.