Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ecologia, Mobilitat i territori, Publicació oberta

El GOB aposta per la retirada del projecte d’autopista Llucmajor-Campos.

Publicat per dia 31 juliol 2015 – 11:05Cap comentari | 30 views
Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

Avui, el Ple del Consell, ha debatut sobre el pol·lèmic projecte d’autopista de Llucmajor a Campos que el PP segueix defensant i que demana que s’executi amb rapidesa. Des del GOB en canvi, seguim apostant per la retirada del projecte d’autopista Llucmajor-Campos.

Ens semblen encertades les mesures provisionals que ha duit a terme el nou Consell de Mallorca. S’ha demostrat com amb criteri, voluntat i pocs costos econòmics es poden prendre mesures de prevenció d’accidents.

octaveta

Volem reiterar que com entitat ecologista, rebutjam el projecte d’autopista presentat a l’anterior legislatura. És un model que no hi té cabuda a una illa de les nostres dimensions. Esperam que els nous polítics tenguin més seny i no vegin com a única solució una obra faraònica.

A nosaltres ens interessa una proposta menys sobredimensionada i menys consumidora de territori i dels recursos econòmics públics i una millora de la carretera per els usuaris. Per exemple, mitjançant l’ampliació amb carrils de via lenta en els dos sentits de la carretera en aquells trams on sigui necessari, complementat amb mesures que millorin el transport públic tant en freqüència com en abaratiment del bitllet. A més, recordam que hi ha altres alternatives al transport en vehicle privat per carretera. El tren segueix essent la millor opció i la que creim que s’ha d’impulsar com a transport més eficient

Referent als punts de la moció presentada avui pel grup del Partit Popular al Ple del Consell de Mallorca volem aclarir el següent:

 1.- Si el projecte està actualment en redacció i els informes favorables de la Comissió de Patrimoni Històric del Consell de Mallorca i de la Comissió Balear de Medi Ambient del Govern Balear daten de l’any 2014 (concretament, del 16 de juliol de 2014, i 30 de novembre de 2014, respectivament) no es pot exigir l’aprovació definitiva de l’expedient ni l’inici de licitació del projecte. Ja que com el Partit Popular diu al primer punt d’aquesta moció està en redacció i per tant no s’ha informat als diferents agents socials interessats i/o implicats del canvis generats.

2.- Si segons el darrer punt de la moció presentada en aquest ple pel grup del Partit Popular al Consell de Mallorca assenyalen que la màxima prioritat és la seguretat dels usuaris d’aquest tram de carretera com així, mai han duit a terme cap mesura més enllà de la publicitat que han fet durant aquests darrers anys de la carretera que ells anomenen “de la muerte”. Si realment el seu interès fos la seguretat dels usuaris haurien d’haver posat mesures de limitació de la velocitat i prohibició d’avançaments o altres mesures de prevenció d’accidents als punts més conflictius de la citada carretera. Es posa de manifest que la màxima prioritat per aquest grup del Ple del Consell de Mallorca és l’aprovació i la licitació del projecte constructiu de l’autopista més enllà d’anar al bessó del problema.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.