Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ecologia, Illes Balears i Pitiüses, Mobilitat i territori, Politiqueig

El destinatari de l’impost turístic hauria de ser el patrimoni públic, en cap cas, el negoci turístic

Publicat per dia 2 juliol 2016 – 16:27Cap comentari | 248 views

El destinatari de l’impost turístic hauria de ser el patrimoni públic, en cap cas, el negoci turístic

Share to Google Plus

Invertir en projectes per fomentar el turisme, encara que sigui d’hivern o «sostenible», sense plantejar limitacions de turistes/any és un suïcidi i més ara, precisament, que estam vivint una temporada «rècord» que incidirà greument en els problemes d’abastiment d’aigua, de saturació automobilística, de massificació de platges i, per descomptat, de desaparició accelerada dels espais naturals.

L’impost de turisme sostenible és ja una realitat, però pel GOB és també una oportunitat perduda d’implantar un impost amb vocació ecològica. Tenim un impost amb vocació turística que perillosament, i malgrat s’esmentin en primer termes els projectes ambientals, preveu el finançament de «projectes de foment de la desestacionalització, creació i activació de productes turístics i promoció del turisme sostenible i de temporada baixa» i això és directament incompatible amb la «sostenibilitat» que pretén.

El GOB insisteix en que l’impost hauria de ser «ecotaxa», i hauria de servir per rebaixar el vector de pressió socio-ambiental derivat de l’allau de turistes, això és, rebaixar nombre de turistes (d’hivern o estiu, consumeixen també recursos), places d’allotjament i capacitat de les infrastructures.

Ens enfrontem a l’amenaça de la destrucció ecològica provocada per la superpoblació turística i el que cal són mesures de límits i contenció de l’oferta turística (tot l’any), reinvertir la tendència d’explotació i degradació dels recursos naturals i recuperació dels valors naturals (medi natural, rural agrari i matí) i del patrimoni històric i cultural. Aquesta hauria de ser la única finalitat directe de l’impost. El destinatari de la inversió ha de ser el patrimoni públic, en cap cas, el negoci turístic.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.