Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Ecologia, Especulació, Publicació oberta

[Crònica] Manifestació en defensa del barri des Jonquet

Publicat per dia 27 octubre 2014 – 12:04Cap comentari | 232 views
Share to Google Plus

L’associació de veïnats del barri del Jonquet va organitzar el dissabte 25 d’octubre una manifestació a les 12.30h a la Plaça del Vapor, al barri des Jonquet, en contra de l’aprovació del PEP (Pla Especial de Protecció) del barri per part de l’Ajuntament de Palma sense el consens ciutadà i sense el respecte a un barri declarat BIC (Bé d’Interès Cultural).

Es van reunir unes 300 persones que van fer un passacarrers enrevoltant Es Jonquet juntament amb la batucada de Son Servera.

73218-jonquet

Pla Especial d’es Jonquet, aprovat per la gerència d’Urbanisme

 

Comunicat de premsa que l’Associació de Veïnats ens ha fet arribar:

Es Jonquet és BIC, és la mateixa protecció que tenen la Seu, el castell de Bellver, la Llonja o l’Almudaina. No hi ha cap altre barri de Ciutat que tengui aquesta protecció, ni tan sols el centre històric. Dit això, la plataforma “Salvem es Jonquet” està enormement decebuda amb el PEP presentat per l’equip de Govern de l’Ajuntament de Ciutat per molts de motius.

En 1r lloc ens va sorprendre la tria de l’equip redactor del PEP, l’equip ESTIU SL, un equip d’enginyers i no d’arquitectes. Aquest equip va subcontractar un equip d’arquitectes que, oh casualment! van ser els mateixos que testificaren a favor de la constructora ACCIONA (quan va posar plet en contra de la protecció del barri), això demostra la poca transparència que hi ha en la redacció del PEP: els mateixos que treballen per ACCIONA formen part de l’equip que fa el PEP. A causa d’això, el regidor d’urbanisme, assegurà que es revisaria la feina feta per aquest equip. Si s’ha fet no se fa coneixedor. 

En 2n lloc hem de dir que l’Ajuntament en l’avanç de PEP que va presentar no recollia cap de les suggerències fetes per la plataforma Salvem es Jonquet i si recollia, fil per randa, cada una de les propostes fetes pels promotors que volen especular amb el nostre barri: ACCIONA i Promociones Es Jonquet 2000 S L… Quina casualitat…

En 3r lloc ens hem cansat de sentir, per part de l’Ajuntament, que hi havia llicències concedides, així que hi podia haver indemnitzacions milionàries si hi havia grans canvis en les promocions a construir. Això no és així. NO HI HA LLICÈNCIES CONCEDIDES NI PLA URBANÍSTIC APROVAT. Llavors, per què diuen el contrari? No se’ns acudeix més que aquesta resposta: desconeixement o mala fe. Pareix que ens trobam davant d’un cas de l’anomenat “urbanisme a la carta”, sembla que l’Ajuntament està del costat de les constructores, no de part dels ciutadans i la protecció del patrimoni. 

En 4rt lloc creim que l’actuació de l’Ajuntament, en tot això, va en contra de l’article 6.3.02 del seu mateix PEP, que diu: “Per preservar els drets socials de la població resident l’administració articularà els medis necessaris de tal manera que facin possible donar camí i fomentar la participació dels veïnats en el procés d’aprovació del PEP. Com veis, res de tot això s’ha fet. 

Així que, a banda de tot això, nosaltres continuam proposant el mateix de sempre:

1-Que es conservin les tipologies del barri
2-Que no es perforin ni buidin Es Terrers
3-Que es conservin els usos de la zona
4-Que no es facin pàrquings gegants de rotació
5-Que no es faci un centre comercial

Tot això ho aconseguiríem només que es complís la Llei de Protecció del Patrimoni de les Illes Balears, tal com pertoca a un BIC, només demanam que es compleixi la llei.

No volem que es Jonquet sigui com un enorme gruyere farcit de cotxos, coronat per un centre comercial i al servei del Passeig Marítim. Es Jonquet és BIC, el Passeig Marítim, no. Aquest pla de protecció no és més que un pla de destrucció, basta de pervertir les paraules i les lleis.

Aquest PEP no protegeix, destrueix. No l’acceptarem mai!!!

ASSOCIACIÓ DE VEÏNATS D’ES JONQUET 

Fotografies de la manifestació: 

Podeu seguir la defensa des Jonquet a partir del bloc on trobareu tota la informació al respecte.

 

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.