Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Ecologia, Economia alternativa, Lluita de carrer i acció directa, Mobilitat i territori, Publicació oberta

[Crònica] Mallorca es mobilitza en contra del canvi climàtic

Publicat per dia 30 novembre 2015 – 23:26Cap comentari | 219 views

[Crònica] Mallorca es mobilitza en contra del canvi climàtic

Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

Avaaz i cents d’organitzacions locals, nacionals i internacionals van sortir al carrer en tot el món el 29 de novembre per defensar el clima de les agressions que la industria i de les normes permissives amb la contaminació. A Mallorca es van unir a aquesta marxa mundial: Es Racó de Ses Idees, GOB, Amics de la Terra, MÉS per Mallorca, Podem Mallorca, Tambors per la Pau i GIRA España por la Infancia.

La Marxa Mundial pel clima es va dur a terme la vigília de la Cimera de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic a París, on s’havia de donar una resposta mundial unificada per fer front a la crisi del canvi climàtic i a als seus afectes. La marxa es va dur a terme sense incidents en més de 2000 ciutats i 150 països, excepte en la ciutat de París, blindada des dels atemptats jihadistes del passat 13 de novembre, on es van viure avalots per part de la policia francesa en contra de manifestants i activistes. Des dels atemptats les manifestacions estan prohibides a França, ja que estant en estat de setge,i les organitzacions locals van haver de cercar alternatives de manifestar-se, com posar 10.000 sabates en la plaça república o fer una cadena de persones de 3 quilòmetres. La prohibició a les grans concentracions va estar criticada per moltes organitzacions socials, que hi han vist més motius polítics que de seguretat al darrere. Només els últims dies, la policia ha ordenat l’arrest domiciliari de fins a 24 activistes ecologistes amb l’argument que eren sospitosos de planejar protestes violentes. Tot això du a pensar que els mateixos que volen acabar amb el terrorisme jihadista, són els que volen acabar amb qualsevol veu dissident, sigui activista ecologista, cultural, o social.

A Mallorca es va viure un clima molt diferent, un ambient festiu però també reivindicatiu amb famílies senceres, gent major i gent jove colze a colze demanant mesures urgents en favor de la natura i en contra el canvi climàtic. És per aquest motiu que els mallorquins estan unint forces per fer notar la preocupació creixent pel canvi climàtic i per demanar que les negociacions sobre el clima i els alts mandataris governamentals assoleixin un acord ferm, que no sigui paper banyat, que impedeixi la catàstrofe del canvi climàtic i que s’incentivi la transició mundial cap a una nova economia verda impulsada per energies 100% netes.

La marxa va acabar amb una perfomance de les tres superheroïnes de les energies renovables (eòlica, solar, biomassa) i un manifest a favor de l’economia verda i sostenible i en contra de les grans industries provocants de la majoria de diòxid de carboni que està a l’atmosfera, principal element provocador del canvi climàtic.

Lluc Munar

Recull fotogràfic, obtingut del perfil de Es Racó de Ses Idees a les xarxes socials :

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.