Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Ecologia, Illes Balears i Pitiüses, Mobilitat i territori

[Crònica][Actualitzat] Concentració “Aturem-ho! salvarem Ses Fontanelles”

Publicat per dia 5 febrer 2014 – 13:20Cap comentari | 216 views
Share to Google Plus

Ahir, dissabte 1 de febrer, es concentraren prop de mig miler de persones per exigir l’aturada de les obres que s’estan duent a terme a la darrera zona humida de Palma per a fer-hi un centre comercial.

2La concentració va ser convocada per la Plataforma Salvem Ses Fontanelles a les 12h allà mateix, per evidenciar l’entrada de les màquines que ja estan fent feina a ple rendiment. La protesta es va produir amb normalitat, recuperant crits com “Qui estima Mallorca, no la destrueix” o cridant-ne de nous com ”Ses Fontanelles, parc natural!”. Es va posar també molt d’èmfasi a les fotografies a una gran pancarta i a la gent que hi havia darrera aguantant lletres per tal de formar el missatge de “Salvem Ses Fontanelles”.

La gent que s’acostà fins al lloc on es feia la concentració es va trobar amb la sorpresa de veure les màquines amb els vidres pintats de verd. No obstant, cap col·lectiu l’ha reivindicada i la Plataforma ha comunicat que no hi té cap vinculació.

Finalment, després d’escoltar el manifest i desconvocar-se la concentració un grup dels assistents varen fer una volta a la zona per a constatar els danys que ja han causat les excavadores removent el sòl, arrebassant tamarells o abocant-hi els residus.

  Deixam aquí la crònica en vídeo pujada per la mateixa Plataforma:

[Actualització]

L’assemblea d’Arran Mallorca ens ha fet arribar el següent text com a part de la crònica del que succeí a la concentració de dissabte passat:

A més, durant la protesta, les participants es van trobar amb la sorpresa de veure les màquines amb els vidres pintats de verd. Encara que ningú ha reclamat aquesta acció, va ser molt ben rebuda per part de les concentrades. Arran Palma volem aprofitar per mostrar el nostre suport total a aquest tipus d’accions, útils i necessàries per plantar cara a la destrucció especuladora i per assenyalar als responsables d’aquesta.

Palma, Mallorca, Països Catalans, 3 de febrer del 2014

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.