Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Ecologia, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Publicació oberta

[Comunicat] Sabotatge contra les màquines de Ses Fontanelles

Publicat per dia 6 febrer 2014 – 11:181 Comentari | 371 views

[Comunicat] Sabotatge contra les màquines de Ses Fontanelles

Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

Desobediència i acció directa en defensa del territori

“Sense la desobediència i l’acció directa, no aturarem mai la destrucció del nostre territori”
Anònim

La passada matinada del dissabte 1 de febrer, hores abans de la concentració en defensa de la zona humida de Ses Fontanelles (Ciutat), un grup autònom vam realitzar una acció de sabotatge de la maquinària que treballa en la destrucció d’aquest entorn natural per tal de crear-hi un centre comercial. Vam sabotejar els seus dipòsits de combustible introduint-hi sucre i vam pintar les màquines de verd.

Amb aquesta acció, volem denunciar la xarxa de dominació Capital-Estat que hi ha darrera d’aquestes obres. L’ajuntament de Palma, recuperant un projecte aturat durant anys, ha donat llum verda a aquest despropòsit, amb la complicitat de la ciutadania que legitima una política segrestada per les institucions. Així, la zona humida de Ses Fontanelles s’ha convertit en una mercaderia per al lucre i l’especulació de Parque Aqua Magica SL i dels capitals internacionals que s’hi amaguen darrera [1]. A més, ha donat un projecte d’obra milionari a la constructora Melchor Mascaró, també beneficiaria directa de l’operació.

Entenem aquesta acció dins el marc de l’àmplia lluita per aturar les obres de Ses Fontanelles, una lluita que du ja molts d’anys i que malgrat la situació actual de les obres en marxa, creiem que no es pot abandonar ara tot acotant el cap i esperar a que la (in)justícia ho arregli per nosaltres.

Tot i que les campanyes de denúncia i conscienciació de la situació de Ses Fontanelles han servit per visibilitzar el conflicte, les manifestacions passives i els mecanismes administratius i judicials s’han mostrat obsoletes i impotents com per aturar les obres i en la lluita en la defensa del territori en general. Volem insistir des d’aquí en les pràctiques de desobediència i acció directa com a estratègia per tal d’aturar els processos de destrucció del territori que estem patint a la nostra illa, i animem a totes les companyes preocupades en la defensa de la terra, a estendre aquesta lluita. Convidem a augmentar, mitjançant l’acció directa, la pressió sobre les obres de Ses Fontanelles i sobre la constructora i la promotora que hi ha darrera. Així mateix, fem una crida a fer accions semblants contra les moltes altres obres que estant convertint la nostra illa en una mercaderia al servei dels circuits internacionals de capital i de la oligarquia mallorquina, amb l’Estat legitimant tots els seus interessos mitjançant la força i la violència.

Per un territori autogestionat que puguem gaudir totes les persones!

No quedarem mirant com destruïu la nostra terra.
No aturarem.

Salut i acció directa!!

[1] La propietat de l’empresa Parque Aqua Magica SL està en mans de la immobiliària Colonial. Aquesta era propietat de La Caixa. En esclatar la crisi, Colonial havia acumulat un elevat deute amb bancs estrangers que finalment es feren amb el control de la immobiliària. Això fa que la urbanització de les Fontanelles sigui obra de: Royal Bank of Scotland (rescatat pel govern britànic), Eurohypo (filial del Commerzbank del que el principal accionista és el Govern Federal Alemany), Crédit Agricole (entitat francesa, actualment amb seriosos problemes), La Caixa i Coral Partners, una entitat del paradís fiscal de Luxemburg.

Font: “Actius tòxics: Ses Fontanelles”, d’ Ivan Murray Mas, publicat a Contrainfo el 4 d’Abril de 2013

1 Comentari »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.