Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Andratx, Ecologia, Illes Balears i Pitiüses, Mobilitat i territori, Publicació oberta

Comunicat de la Coordinadora Llibertària sobre l’incendi d’Andratx

Publicat per dia 6 agost 2013 – 10:28Cap comentari | 234 views

Comunicat de la Coordinadora Llibertària sobre l’incendi d’Andratx

Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

Font: http://coordinadorallibertariamallorca.cat/2013/08/06/comunicat-de-la-coordinadora-llibertaria-sobre-lincendi-dandratx/

El gran incendi que ha deixat de color gris devers 2.335 hectàrees de la part sud de la Serra de Tramuntana torna ha constatar una sèrie de coses:

  • Com assenyalen molts d’especialistes en matèria ecològica i ambiental, així com la gent major de fora-vila, l’abandonament de la tradicional gestió forestal dels boscos (podes i tales d’arbres per aprovisionament de llenya, neteja del sotabosc a càrrec del bestiar i dels mateixos camperols, etc.) ha afavorit el descontrol de la biomassa vegetal que es converteix en un més que probable combustible.
  • La pressió urbanística i humana que pateix l’illa, especialment a l’estiu, apart de ser totalment insostenible, augmenta la probabilitat de les imprudències i dels accidents que poden acabar en incendi.
  • El fracàs de les polítiques estatals en matèria de prevenció i control dels incendis forestals.
  • Si bé és veritat que els mitjans ara disponibles per apagar focs, com els hidroavions, els helicòpters i les brigades mòbils dels bombers ajuden a tenir una possible resposta més immediata en cas d’incendi, són molts els focs (la majoria de poques hectàrees) que cada any es declaren i per rematar, durant una dècada, són varis els grans incendis que ajuden a deixar pelades les nostres muntanyes.
  • Com denunciaren els mateixos treballadors de l’IBANAT, la política de retallades també els ha afectat en forma d’acomiadaments i desmantellaments, fet que en vista del polvorí envoltat d’espurnes que són cada estiu els nostres boscos, és la major imprudència que es pot fer. Així, el Govern, per amagar culpes dispara contra l’inconscient de torn.

Nosaltres, persones llibertàries que no creim en la repressió com a mesura preventiva, no demandam més penes de presó als fortuïts incendiaris o als malaltissos piròmans. Tampoc demanam més ajudes públiques als gestors privats.

Nosaltres demandam lluitar contra l’Estat i el capitalisme, que aquí a Mallorca té al turisme com a punta de llança. Així, apostant per un retorn a la gestió col·lectiva dels nostres camps i boscos i per una vida dirigida cap al bé comú, harmònica amb el nostre entorn, en igualtat i en llibertat, pensam que a la llarga és la millor prevenció per als incendis forestals i per extensió a l’actual devastació del nostre territori.

Coordinadora Llibertària de Mallorca
Agost de 2013

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.