Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ecologia, Publicació oberta

Comunicat de la Coordinadora Llibertària sobre la III Marxa Jove pel Territori

Publicat per dia 16 agost 2013 – 8:47Cap comentari | 202 views

Comunicat de la Coordinadora Llibertària sobre la III Marxa Jove pel Territori

Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

La Coordinadora Llibertària de Mallorca s’adhereix a la Marxa Jove pel Territori

Ja fa molt, massa, temps que estam atacant la naturalesa, sostraient-li més recursos dels que necessitem i dels que ella pot regenerar. A Mallorca el cas és més preocupant, doncs des dels anys 60, en ple franquisme, es va apostar per un canvi de model econòmic: des d’un model on la terra era treballada i hi havia una relació d’equilibri i harmonia amb el medi ambient de l’illa; a un model que es basa en la destrucció directa de la Naturalesa. I això ho hem vist amb les construccions incessants que es fan des del boom turístic i que encara insisteixen en mantenir, com són els casos de Ses Covetes o Sa Ràpita i
pràcticament tota la costa de l’illa. Però també es veu en fets tan deplorables com els  incendis forestals, que no són més que el resultat, i un indici clar, de la deixadesa de les noves propietàries dels terrenys rurals, que en molts casos fa que errades de judici es converteixin en grans catàstrofes, com ocorregué recentment a Andratx i Estellencs. I això tenint en compte que la Serra és Patrimoni de la Humanitat.

En el cas que ocupa la propera Marxa Jove, es tracta d’una construcció faraònica, un camp de golf, amb cap altre objectiu que donar més satisfaccions a la classe dominant i que no ens beneficia al poble mallorquí, i menys encara a la gent de Sencelles. Però, desgraciadament, hi ha molts altres  fronts oberts encara, com Sa Ràpita, Ses Fontanelles i més recentment l’autopista al Molinar o la manca de protecció dels pocs medis naturals que tenim ”protegits”.

És per tot això que creiem que és necessari un nou model tant econòmic com de repartiment de la terra, de manera que la terra passi a estar en mans de les qui la treballen i, a més, fomentar una relació equilibrada i harmoniosa amb el medi natural. I és també per tot això que ens adherim i donam el nostre recolzament a iniciatives com la Marxa Jove pel Territori, que també demanen un canvi en la gestió del medi ambient de la nostra illa. Finalment, és per això que convidam a tothom que estimi Mallorca, tant de la Coordinadora Llibertària de Mallorca com de fora, a fer sentir la seva veu, el proper dissabte, 17 d’agost a les 19h a Biniali.

                                                                                                         Coordinadora Llibertària de Mallorca
                                                                                                                                                              Agost 2013

 

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.