Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ecologia, Economia alternativa

Com fer un calefactor solar amb llaunes reutilitzades

Publicat per dia 17 setembre 2011 – 12:29Cap comentari | 91 views
Share to Google Plus

Prepara’t pel fred de l’hivern amb una interessant idea extreta d’ecocosas.com. En aquesta ocasió ens expliquen com fer un calefactor solar amb llaunes de refresc o cervesa. Torna la cultura del DIY:

Una excel·lent idea de bricolatge, reciclatge en què utilitzant les llaunes d’alumini per captar la radiació solar i escalfar l’aire, podem fabricar un calefactor solar per a la nostra casa. El sistema és molt senzill, es fa circular l’aire per dins de les llaunes que exposades al sol l’escalfen a una temperatura considerable, pot servir com a suport a la calefacció que tinguem a casa, i baixar considerablement la factura del gas o la llum i l’impacte que això suposa.

Construcció d’un calefactor solar amb llaunes d’alumini

El procés de construcció és bastant simple, es perforen les llaunes a la base, per després unir-les utilitzant una silicona resistent a altes temperatures, formant una columna de llaunes.

Aquestes mateixes llaunes, després, s’instal·laran en una caixa de fusta on deixarem una càmera en ambdós extrems d’ aquesta per a l’entrada i sortida d’aire.

Ara toca la part de pintura: tota la caixa de fusta es pintarà de blanc, mentre que les columnes de llaunes d’alumini es pintaran de negre, la qual cosa ajudarà a la tasca, més de donar-li una bonica presentació, en els extrems on es va deixar l’espai es realitzarà una perforació que quedarà creuada per afavorir el flux d’aire pel sistema

Finalment, es posarà a tota la part frontal un plexiglàs (Policarbonto / Acrílic) que servirà per aïllar el calefactor i augmentar el poder dels raigs solars, les càmeres que deixem en els extrems segellaran amb una fusta contraxapada pintada també de negre.

Calefactor sense el Plexiglass

I ja està preparat. Ara toca cercar el millor lloc per instal·lar-lo. Com que només funciona quan hi ha sol, hem de tenir en compte aquest detall per a la seva instal·lació. El calefactor que hem fet no pot substituir a cap sistema de calefacció que ja tinguem però si pot actuar com a complement.

El principi és molt senzill, mitjançant un petit ventilador, per exemple d’una font d’ordinador, s’impulsa aire des de la casa al calefactor, ja a l’exterior aquest aire circulés per les llaunes elevant la seva temperatura i tornarà a la casa per la part superior .

Esquema de funcionament del calefactor.

S’ha fet diverses proves a climes freds i resulta que s’aconsegueix mantenir una sala de 20 metres a 21 º C durant gran part del dia sense un altre sistema suplementari. Vist, doncs, el baix cost i les possibilitats d’estalvi, val la pena el provar-ho.

Més informació: http://solar.freeonplate.com/solar_panel_DIY.htm

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.