Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ecologia, Illes Balears i Pitiüses

Blog de la Marxa Jove

Publicat per dia 8 agost 2011 – 12:37Cap comentari | 228 views

Blog de la Marxa Jove

Share to Google Plus

http://marxajove.blogspot.com

MANIFEST MARXA JOVE PEL TERRITORI 2011

 
  Mallorca, estiu de 2011. En els darrers 50 anys aquesta petita illa de la mediterrània occidental ha patit els canvis més dràstics de tota la seva història. El successius booms urbanístics, turístics i demogràfics han modificat per complet la manera de viure de la gent i la forma de relacionar-nos amb el territori. Com a conseqüència d’això, la lluita ecologista ha estat aglutinadora, present i molt potent.
 
La costa ha estat decorada amb grans hotels arran de mar, foravila s’ha minat amb nombroses piscines-safareig i casetes de luxe, disparant el preu de la terra per a la pagesia; nombroses macroautopistes han fet créixer desmesuradament els pobles, hem viscut l’amenaça d’urbanitzar la Dragonera i altres espais naturals d’alt valor, també a la Serra de Tramuntana. Any rere any, dècada rere dècada, la insostenibilitat creix a la nostra terra i nous projectes destructors amenacen amb fer menys habitable aquest petit paradís anomenat Mallorca.
 
És per això que diverses entitats juvenils d’aquesta terra, volent desbancar aquells qui ens acusen de no mobilitzar-nos per a res, hem organitzat la Marxa Jove pel Territori. Amb aquesta iniciativa volem demanar a les institucions i a la població una consciència definitiva per preservar el territori. Creim que es tracta d’una qüestió on ens hi jugam el futur més proper. Per tant, demanam un actuació en ferm per a un Pla Territorial de Mallorca realment sostenible, sense nous camps de golf, urbanitzacions i autopistes i coherent amb la capacitat poblacional de l’illa.
 
El recorregut que hem escollit, la nova carretera de Sant Joan a Montuïri, és significatiu. Per una banda, perquè contemplarem la bellesa del paisatge del Pla de Mallorca i per altra, perquè denunciarem un cas actual de destrucció del territori: el vigent Pla de Carreteres. Ampliant desmesuradament les antigues vies no tan sols es destrueix el paisatge de les comarques, sinó que es fomenta l’especulació en pobles petits.
La Marxa Jove pel Territori és sols un punt de partida, comencem a camina

 

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.