Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ecologia, Publicació oberta

”Aturem-ho, salvarem ses Fontanelles”, segueix la lluita ecologista per protegir la zona humida

Publicat per dia 31 gener 2014 – 10:09Cap comentari | 209 views
Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

 

Les màquines fa unes tres setmanes que han començat les obres per construir un centre comercial a la zona humida de ses Fontanelles. Amb l’entrada del nou Govern Bauzá el permís d’obres, que s’havia paralitzat temporalment durant el pacte de progrés, ha estat tramitat i acceptat, per tant sembla que ja no hi ha marxa enrere en la contrucció del centre comercial.

1559728_401072710038236_353064851_nTot i la situació actual de les obres, la plataforma ‘’Salvem ses Fontanelles’’ ha realitzat tot un seguit de denúncies i accions els dies previs a la concentració que ha convocat el dissabte 1 de febrer a les 12h. a l’entrada de les obres de ses Fontanelles. Tot això per tal d’intentar paralitzar les obres i denunciar irregularitats durant aquestes.

El passat 21 de gener la plataforma va realitzar una roda de premsa a la zona afectada on denuncià que ’’les obres incompleixen greument el Pla de vigilància Ambiental en matèria de residus tòxics i sòls contaminants afectant greument la zona humida inventariada i protegida per convenis internacionals com el RAMSAR’’ segons expliquen al comunicat. També anuncià que el GOB juntament amb la plataforma han tramitat un seguit de denúncies a Fiscalia per denunciar aquests fets. (veure enllaç)

Dins la mateixa campanya de protesta la plataforma traslladà el passat dimarts 30 les protestes als habitatges o seus dels que consideren responsables de la destrucció de ses Fontanelles. Els activistes desplagaren diverses pancartes davant la seu del PP a Palma; la seu de Melchor Mascaró; la casa de Miquel Ramis a Pollença; i finalment un grup d’activistes mallorquins que es troben a Barcelona desplegaren una pancarta a les portes de l’empresa Riofisa S.A.

Finalment aquest dijous la plataforma ha assistit i participat al ple municipal de Palma per tal de donar suport a una esmena presentada per partit Més per Palma on denunciaven les irregularitats de les obres en la mateixa línia que ho havia fet la plataforma dies abans a la roda de premsa. El representant de la plataforma ha llegit un comunicat durant el ple, els activistes també han desplegat múltiples banderoles i cartells. Finalment, l’esmena presentada per Més per Palma ha estat rebutjada pels vots en contra del Partit Popular en majoria absoluta.

 

Galeria d’imatges amb accions de suport a la campanya

 

 

 

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.