Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Corrupció, Ecologia, Especulació, Illes Balears i Pitiüses, Mobilitat i territori

Amics de la Terra presenta al·legacions contra la llicència de ses Fontanelles, i fins i tot la patronal hi està en contra

Publicat per dia 19 desembre 2014 – 17:581 Comentari | 894 views

Amics de la Terra presenta al·legacions contra la llicència de ses Fontanelles, i fins i tot la patronal hi està en contra

Share to Google Plus

Amics de la Terra presentà el dia 16 de desembre al·legacions contra la sol·licitud de llicència d’activitat per a un macrocentre comercial a Ses Fontanelles. En opinió del grup ecologista, l’empresa Unibail Rodamco Palma, SL podria haver incorregut en un frau de llei, en tramitar el projecte sota la rúbrica de “aparcament subterrani i superfície, urbanització interior i locals sense ús determinat”, cosa que, de cap manera, es correspon amb la realitat. La finalitat última seria evitar complir amb l’exigència legal d’obtenir una llicència prèvia de gran establiment comercial.

L’expedient d’aquest macrocomplex es troba ple de situacions anòmales. Digne és de recordar que l’alcaldessa de Palma en aquell temps, Catalina Cirer, va donar via lliure al projecte quan ja es trobava en funcions. També és molt cridanera la rectificació que va tenir lloc pel que fa a la delimitació de la zona marítim terrestre, que, originàriament abastava la zona on es pretén edificar, pel seu caràcter de zona humida interrelacionat amb la zona litoral, i que sorprenentment va ser modificat amb posterioritat, atenent la petició dels promotors.

Especialment sagnant és el fet que l’empresa matriu, Unibail Rodamco, a la seva pàgina web afirma textualment “trobar compromesa amb el desenvolupament sostenible, complint amb tota la legislació social i ambiental de rellevància, amb el propòsit d’aconseguir un creixement econòmicament eficient, social i ambientalment sostenible en totes les seves activitats i projectes “. Destruir l’única albufera de Palma no sembla avalar aquest propòsit.

Aquí podeu llegir les al·legacions presentades.

Per a més inri, Pimeco impugna davant Cort la llicència d’activitat del centre comercial de Ses Fontanelles

La patronal Pimeco reclamà el 10 de desembre a l’Ajuntament de Palma que arxivi la sol·licitud d’activitat per a la construcció d’un centre comercial a la zona humida de Ses Fontanelles, ja que “la zona on es pretén construir està comercialment saturada” i la promotora responsable del projecte “no ha requerit l’obligatori permís de gran superfície comercial”.

En el seu escrit, Pimeco argumenta que la promotora pretén “despistar” sobre la veritable naturalesa del projecte, ja que ha sol·licitat la llicència d’activitat per a ‘edificis de locals sense ús determinats’, malgrat que el projecte està catalogat com a ‘establiment comercial col·lectiu’, la qual cosa obliga a obtenir, amb caràcter previ, la llicència autonòmica de gran superfície comercial.

“A fi d’evitar la necessària obtenció de la llicència de gran superfície, la promotora pretén que el seu projecte no sigui considerat com tal” denuncia l’entitat.

Paral·lelament, els representants del comerç mallorquí evidencien que el sòl en el qual està previst instal·lar el gran centre comercial no està catalogat com a solar, malgrat que la nova Llei de Comerç balear indica que un establiment comercial col·lectiu “ha de situar-se en una parcel·la que tingui la condició de solar”.

Un altra dels arguments que dóna Pimeco per reclamar l’arxiu de la llicència d’activitat és l’impacte que el projecte generaria sobre la planta comercial instal·lada a la zona i que, adverteix la patronal, “trencaria l’equilibri que estableix el PGOU per a l’estructura de les zones comercials del municipi de Palma”.

Finalment, des de la patronal es demana a l’Ajuntament de Palma que certifiqui la quantitat de metres quadrats destinats a superfície comercial que han estat autoritzats en el sector ‘L’ al que al·ludeix el PGOU. Petició que des de Pimeco es ve formulant des de l’any 2007 sense haver-hi obtingut cap resposta per part del consistori.

 

1 Comentari »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.